Zuid Vietnam

Beste reistijd & Bezienswaardigheden

De energie en opwinding van het moderne Ho Chi Minh City, nog steeds bekend als Saigon voor de lokale bevolking, laat je kennismaken met het zuiden, een fantastisch mengsel van exotische bezienswaardigheden, geluiden en geuren die gegarandeerd de adrenaline laten voelen. Vergelijk dit met de zachte wereld van palmbossen, rijstvelden en fruitboomgaarden die te vinden zijn in de weelderige Mekong Delta. Veel van de meest fantastische stranden zijn te vinden in Zuid Vietnam, probeer het prachtige Phu Quoc of Con Dao.

Tours in Zuid Vietnam

Rondreizen in Zuid Vietnam

Alle rondreizen in Vietnam >

Bestemmingen in Zuid Vietnam

Ho Chi Minh City rondreis in Vietnam

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City (Saigon) is het zakelijke en financiële centrum van Vietnam, met een prominente geschiedenis.

Ho Chi Minh City reistips

Mekong Delta

Mekong Delta

Uniek waterlandschap met een speciale “drijvende levensstijl” van de mensen, zoals huizen op palen en markten op het water.

Mekong Delta reistips

Dalat romantisch

Dalat

Een combinatie van avontuurlijk, romantische en mysterisch, met watervallen, bossen, heuvels, plantages en Frans-koloniale villa’s.

Dalat reistips

Nha Trang strand

Nha Trang

Strandbestemming bekend om zijn duiklocaties, stranden en eilanden voor de kust.

Nha Trang reistips

Mui Ne strand

Mui Ne

Een kustplaats en top bestemming voor windsurfen, kitesurfen, zeilen en andere watersporten.

Mui Ne reistips

Con Dao Nationaal Park

Con Dao

Geïsoleerd van het vasteland zijn deze eilanden één van hoogtepunten, met prachtige stranden, koraalriffen en schilderachtige baaien.

Con Dao reistips

Phu Quoc Vietnam

Phu Quoc

Witte zandstranden en resorts en meer dan de helft is nationaal park met bergen, jungle, wandelpaden en dieren.

Phu Quoc reistips

Beste reistijd in Zuid Vietnam

Met temperaturen die het hele jaar door constant blijven, wordt het klimaat in het zuiden (Ho Chi Minh City, Mekong Delta, Mui Ne, Phu Quoc) opgesplitst in twee eenvoudige seizoenen, nat en droog. Het droge seizoen begint in november en eindigt in april / begin mei, met eind februari tot mei met iets warmer en vochtiger. Het natte seizoen duurt van mei tot begin november, met de maanden juni, juli en augustus die de meeste regenval van het jaar ontvangen.

MaandenGemiddelde tempratuurRegen per maand (mm)
Januari27ºC15
Februari28ºC4
Maart29ºC13
April30ºC42
Mei29ºC221
Juni29ºC331
Juli29ºC314
Augustus28ºC268
September27ºC334
Oktober27ºC268
November27ºC114
December27ºC56

Hoe kom je er

De belangrijkste luchthaven in Zuid Vietnam is dat van Ho Chi Minh city, Tan Son Nhat International Airport. Andere populaire vliegvelden zijn die van Phu Quoc, Nha Trang en Dalat. Alle steden zijn goed verbonden met bussen en ook met de trein kan je de steden langs de kust bereiken vanaf Ho Chi Minh City, zoals Mui Ne en Nha Trang.

Kaart

kaart Zuid Vietnam
Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.