My Tho in de Mekong Delta reistips: Wat doen en hoe kom je er

Slechts twee uur rijden van Ho Chi Minh City en je komt aan bij de Mekong rivier en My Tho, de provinciale hoofdstad van de provincie Tien Giang en de toegangspoort tot de Mekong Delta.

Bezienswaardigheden en activiteiten in My Tho

Boottochten in My Tho

Zoals bij de meeste bestemmingen in de Mekong Delta, is een boottocht het hoogtepunt van een bezoek. Rond My Tho zijn er veel kleine eilanden die je per boot kunt bezoeken. Je kunt stoppen en rondlopen om de lokale bevolking te ontmoeten en meer te weten te komen over hun dagelijks leven. Unicorn Island is bijvoorbeeld een populaire stop en er zijn er nog meer, zoals de eilanden Phoenix en Dragon.

My Tho in de Mekong Delta
Boottocht per motorboot
My Tho Mekong Delta tour 15
Sampan boottocht

Op de eilanden vind je veel fruitplantages waar de Mekong Delta bekend om staat. Hier kun je kijken hoe het fruit wordt geteeld en kun je heerlijk seizoensfruit proberen.

Er zijn ook veel lokale fabriekjes en winkeltjes die hun eigen producten produceren, zoals de productie van kokossnoep. Turtle Island is een plek waar je dit kunt zien. Een ander lokaal product is slangenwijn! De basis is rijstwijn die over een slang wordt gegoten en laat fermenteren. De lokale bevolking denkt dat het geneeskrachtige eigenschappen bevat. Er is een bijenboerderij op Thoi Son, waar je lokale honing kunt kopen.

My Tho Mekong Delta tour 15
kokosnoot snoepfabriek
My Tho Mekong Delta tour 15
Honingbijenboerderij

Wanneer je van plek naar plek vaart zul je onderweg ook veel vissers zien. De Mekong staat bekend om grote meervallen, maar er is ook Tai Tuong (Olifantsvis). Deze vis wordt eigenlijk in enorme tanks gekweekt en bevindt zich ook in de wateren van de Delta.

Vinh Trang Pagode

Vinh Trang-pagode
Vinh Trang-pagode

Vinh Trang Pagode is de grootste tempel in de provincie Tien Giang, slechts 5 km van My Tho en gebouwd in 1849. De pagode brengt Chinese, Vietnamese, Khmer en Europese architectuur samen en heeft verschillende Boeddhabeelden. Vinh Trang heeft een aantal indrukwekkende kenmerken, zoals de sierlijke poort, gebouwd door vakmensen uit Hue, en gedetailleerd houtwerk binnenin. Het is vooral indrukwekkende als je kunt arriveren wanneer de monniken zingen rond 10:00 uur ‘s ochtends, gevolgd door drummen en een plechtigheid naar de eetzaal.

My Tho markt

In de tijd dat de meeste reizigers nog slapen, zijn de verkopers op de centrale markt van My Tho (Cho My Tho) al in volle gang. Een boeiende wandeling door de markt is een goede manier om de tijd in een stad te vullen. Vissen in alle soorten en maten spatten rond in grote kuipen, voordat ze één voor één hun beulen ontmoeten die ze op bestelling vakkundig klaarmaken. Zeevruchten zijn er in overvloed in de Mekong Delta en het kost veel werk om voor te bereiden.

Tan Thanh strand

Tan Thanh strand

Voor degene die graag naar het strand willen kan dit een prima optie zijn. Het Tan Thanh strand ligt ongeveer 50 km van My Tho. Het is een populaire plek als weekendje weg voor jongeren uit Ho Chi Minh City.

Dong Tam slangenboerderij

Dong Tam slangenboerderij

De Dong Tam slangenboerderij is één van de grootste leveranciers van antigif in Vietnam. Gerund door het leger, het medicinale, kweek- en onderzoekscentrum is opgezet als een kleine dierentuin en staat open voor het publiek om fondsen te werven en bewustzijn. Cobra’s, groene slangen en grote pythons zijn van dichtbij te zien, evenals een aantal apen, beren, struisvogels en een gigantische albino-schildpad. De dieren worden goed verzorgd maar het is zeer discussieerbaar of de leefomstandigheden niet te beperkt zijn, zeker met onze westerse maatstaven.

Cai Be drijvende markt

Cai Be drijvende markt
Cai Be drijvende markt

Zoals de naam als verklapt ligt de Cai Be drijvende markt niet in My Tho maar in Cai Be. Maar omdat deze plek maar 40 km van My Tho ligt, worden deze bezienswaardigheden vaak gecombineerd. Dit is de drijvende markt in de Mekong Delta die het meest in de buurt van Ho Chi Minh City ligt. Het is veel kleiner dat de Cai Rang drijvende markt in de buurt van Can Tho, en heeft door de verbeterde wegen rond het gebied zijn grote en charme voor een groot deel verloren. Het is toch leuk om er vroeg in de ochtend langs te gaan om deze groothandels markt op het water te zien.

Hoe kom je er?

Tours naar My Tho

Zoals de meeste andere bestemmingen in de Mekong Delta, wordt My Tho het vaakst bezocht per tour vanaf Ho Chi Minh City. Een dagtrip is het populairste, aangezien My Tho de meest dichtbijzijnde stad is in de Mekong Delta vanaf Ho Chi Minh City.

[dt_products_masonry mode=”grid” layout=”btn_on_img_hover” bwb_columns=”desktop:4|h_tablet:3|v_tablet:2|phone:2″ dis_posts_total=”12″ navigation_font_color=”#333333″ navigation_accent_color=”#333333″ custom_title_color=”#333333″ ids=”6987, 6992″]

Van Ho Chi Minh City naar My Tho

Per bus

Er gaan bussen en limousine busjes vanaf Ho Chi Minh City naar My Tho. De meeste zijn inclusief afzetten bij het hotel in My Tho, maar halen je niet op bij jouw accommodatie in Saigon. De reis duurt 2 uur en kost tussen de 2,5 EUR en 6 EUR afhankelijk van welk kwaliteit transfer je kiest.

Privé auto

In plaats van per bus, kun je ook een auto huren met chauffeur die je direct van het hotel in Ho Chi Minh City ophaalt en naar My Tho brengt. Het voordeel is ook dat je met een chauffeur kunt regelen om enkele bezienswaardigheden te bezoeken onderweg.

Vanaf andere delen in de Mekong Delta

Er gaan rechtstreekse bussen tussen andere bestemmingen in de Mekong Delta naar My Tho:

  • Vanaf Ben Tre – 1 uur
  • Vanaf Can Tho – 2 uur
  • Vanaf Ha Tien – 6/7 uur

Accommodatie in My Tho

Vanwege het toenemende aantal toeristen zijn er veel motels, hotels en resorts waar je uit kunt kiezen. Hier zijn enkele goed beoordeelde accommodaties:

  • Happy Farm Tien Giang Homestay: De Farmstay wordt gerund door een hele vriendelijke familie samen met de vele dieren (paarden, honden, kittens, kuikentjes, kippen…) maken ze er een gezellige boel van. Prachtige rustige grote tuin.
  • The World Hotel: Schone en moderne kamers met zachte bedden.
  • The Island Lodge – Boetiek lodge gelegen op een eiland Thoi Son (Unicorn). Gehuld in een verzorgde tropische tuin met palmbomen, beschikt de accommodatie over een elegante openluchtreceptie / restaurant / barpaviljoen, een spa en slechts 12 kamers.

Vervoer ter plaatsen

Taxi – De meest betrouwbare taxidienst in deze stad is Mai Linh Taxi.

Scooters – Een scooter is het handigste vervoermiddel om tussen bezienswaardigheden in My Tho te reizen. Scooterverhuur in My Tho is echter niet echt populair. Je kunt het hotel waar je verblijft vragen om een scooter te huren voor 150.000 VND – 200.000 VND per dag (6 – 10 EUR).

Boot – Wanneer je de eilandjes rond de stad wilt bezoeken, kun je dit het beste doen per boot. Veel hotels en reisbureaus bieden een halve dag of dag tour aan. Je kunt ook zelf naar de per lopen om een boot te huren.

Beste reistijd

Het droge seizoen begint van begin november tot eind april. Het regen seizoen begint van mei tot eind oktober. Vooral juni en juli hebben de hoogste regenval van het jaar, maar gelukkig duurt de regen kort en komt vaak halverwege de middag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.