Cai Rang drijvende markt in de Mekong Delta reistips

Het bezoeken van drijvende markten in Mekong Delta is een van de hoogtepunten in Vietnam. Hoewel er een paar te bezoeken zijn, is de Cai Rang drijvende markt de grootste en indrukwekkendste.

Het dichte netwerk van de Mekong-rivier en zijn zijrivieren heeft een waterwegtransportsysteem ontwikkeld en hier de speciale gewoonten van de lokale bevolking gevormd. Als je de regio bezoekt, kun je de lokale bevolking goederen zien verhandelen vanuit hun boten, waardoor een enorme drijvende markt is ontstaan. Cai Rang Drijvende markt van Can Tho is de beroemdste van deze markten.

Over de Cai Rang drijvende markt

Deze drijvende markt ligt aan de rivier de Cai Rang, op zes kilometer afstand van het centrum van de stad Can Tho (de hoofdstad van de Mekong-delta) en op ongeveer 30 minuten varen met de boot van Ninh Kieu Wharf. Net als andere drijvende markten in de Mekong Delta (bijvoorbeeld: Phong Dien-drijvende markt, Cai Be-drijvende markt, My Tho-drijvende markt), werd Cai Rang in eerste instantie gevormd om aan de handelsbehoeften van de lokale bevolking te voldoen, toen het wegverkeerssysteem nog in zijn kinderschoenen stond. Nu, 100 jaar later, is het nog steeds actief!

Cai Rang drijvende markt

Hoewel het wegverkeersnetwerk zich aanzienlijk heeft ontwikkeld, blijft de drijvende markt van Cai Rang groeien en waarde toevoegen aan de lokale bevolking van het land en de regio op het gebied van economie, cultuur en toerisme.

Wat is er te zien op de Cai Rang drijvende markt?

De bruisende handelsscène

Bij aankomst merk je de extreem levendige en drukke handelsatmosfeer van de Cai Rang drijvende markt. Bekijk de prestaties van handelaren die fruit van boot naar boot jongleren.

Cai Rang drijvende markt

Streekproducten

Als een van de belangrijkste handelscentra van de Mekong-delta, is Cai Rang een plek waar de lokale bevolking een breed scala aan producten verkoopt en koopt voor hun dagelijks leven. Naast basisproducten is dit een beroemde locatie om redelijk geprijsde lokale producten te vinden. Je kunt de verste vruchten vinden die zijn geoogst van nabijgelegen boerderijen: durian, melkfruit, rambutan, mangosteen, grapefruit, enz., Of zelfs andere bewerkte specialiteiten, zoals vissaus, kokossnoep of gedroogde vis.

Cai Rang drijvende markt
Cai Rang drijvende markt

Eten

Omdat de handelsactiviteiten ‘s morgens vroeg beginnen, openen veel drijvende restaurants het ontbijt voor zowel verkopers als shoppers. Hier kun je de meeste lokale gerechten vinden, zoals pho, hu tieu, com tam, bun rieu, enz. Voor slechts 25.000 VND (1 USD) kun je een stevige maaltijd en zelfs een kopje koffie halen . De meeste inwoners wonen al 30 – 40 jaar met hun “drijvende kraam”, dus ze weten echt hoe ze hun gerechten moeten maken en je zult zeker een smakelijke ervaring krijgen.

Ondanks de beperkte ruimte, maken deze “drijvende restaurants” heerlijk eten. Chef-kok Gordon Ramsay riep ooir dat de kom noedels die hij bij Cai Rang at een van de beste bouillons had die hij ooit heeft geproefd. Hij vond het gerecht zo geweldig dat hij besloot het als een uitdaging op te nemen in zijn wereldwijd beroemde kookshow – Master Chef US. Bekijk de aflevering hier.

Wanneer Cai Rang Floating Market bezoeken?

Het tropische klimaat van Vietnam heeft twee belangrijke seizoenen: het droge seizoen dat loopt van december tot april en het regenseizoen dat duurt van mei tot november. Het weer is relatief mild. In feite kunnen reizigers Cai Rang op elk moment van het jaar bezoeken, elk seizoen zorgt natuurlijk voor een andere ervaring.

Reizen tijdens het regenseizoen zullen veel rustiger zijn vanwege de koelere atmosfeer, terwijl het oogstseizoen tijdens de droge maanden valt, wat betekent dat er meer soorten inheems fruit en landbouwproducten beschikbaar zijn.

Hoe bereik je de drijvende markt van Cai Rang?

Er zijn twee haalbare opties die je kunt overwegen bij een bezoek aan de drijvende markt van Cai Rang:

Zelf met de bus

Om naar de drijvende markt van Cai Rang te reizen, moet je eerst naar de stad Can Tho gaan. Omdat de stad de hoofdstad van de Mekong-delta is, is het niet al te moeilijk om hier te komen.

Je kunt eenvoudig een binnenlands vliegticket boeken waarvan de duur minder dan twee uur is van Hanoi of Da Nang.

In het geval van vertrek uit Ho Chi Minh City, kun je een busticket boeken naar Can Tho. Het ticket kost ongeveer 10 USD.

Eenmaal aangekomen in Can Tho, neem je een taxi of motortaxi om naar Ninh Kieu Wharf te gaan (waar je bootkaartjes kunt kopen). De afstand is ongeveer zes kilometer.

Het bootticket voor een reis van twee uur per persoon kost meestal 40.000 VND tot 80.000 VND (2 USD – 4 USD).

Nadelen

 • De afstand van Saigon naar Can Tho is ver, en in een kleine slaapbus zitten is niet de beste optie.
 • Het is mogelijk dat je moet wachten tot jouw boot vol is en je misschien de beste uren van de markt mist.
 • Sommige boten brengen je naar hun winkelbestemmingen.
 • Je kunt communicatieproblemen ondervinden vanwege de taalbarrière en gemakkelijk dingen missen.
 • Er is ook gelegenheid voor je om te worden opgelicht.

Per tour

Per tour is een goed alternatief en de meest gekozen optie. Je kunt gemakkelijk tientallen tours vinden die beschikbaar zijn. De reizen duren meestal twee dagen (dus je kunt de drijvende markt op de tweede dag vroeg doen) en de prijzen variëren van 30 USD tot 200 USD. Controleer echter het schema van de reis voordat je boekt, omdat goedkope dienstverleners je meestal met een bus met te veel toeristen meenemen of je naar onverwachte winkelbestemmingen brengen.

Enkele tips

 • De drijvende markt van Cai Rang is de hele dag open, maar het is het beste vroeg in de ochtend, terwijl de temperatuur koel is en de zon niet al te hard is. Probeer daarom vóór 7 uur te gaan, omdat je de drukste tijd niet wilt missen, wanneer het op zijn best is.
 • Weet welke goederen een boot verkoopt, klanten hoeven alleen de palen op afstand voor de boot te zien. Op deze palen hangen de verkopers een voorbeeld van de producten die ze verkopen.
 • Vergeet ook niet om een ​​hoed en zonnebrandcrème mee te nemen, want de zon wordt heel snel heet.
 • Als je de beste ervaring wilt hebben, vermijd toeristische boten. Neem een ​​lokale vissersboot. Je hebt op deze manier meer flexibiliteit en de lokale bevolking zal je rondleiden.
 • Het maken van prachtige foto’s is een van de meest opwindende delen van een reis, dus we raden je aan een lokale ananasboot te kiezen. Ananasboten hebben een dak en je kunt vanaf de bovenkant foto’s maken. Van daaruit heb je een prachtig panoramisch beeld van de hele markt.
 • Als je met een groep reist, kun je overwegen een hele boot te huren, omdat deze goedkoper kan zijn en je enkele extra bestemmingen aan jouw reis kunt toevoegen. De prijzen voor een boot variëren tussen 600.000 VND en 1.200.000 VND (30 USD – 60 USD). Vergeet niet een fooi te geven.
 • Zorg ervoor dat je er vroeg bent! De zonsopgang vanaf de boot is fantastisch en het eten is op zijn verste. Je kunt de markt uit zijn slaap zien ontwaken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.