Parfum Pagode – Tempels, grotten en de boottocht

Op korte rijafstand van Hanoi vind je een van de belangrijkste religieuze boeddhistische bezienswaardigheden van Vietnam. De Parfum pagode (Huong) is een culturele en religieuze plek, met tientallen boeddhistische tempels, pagodes, verstopt tussen de bergen en bossen van Huong Son.

Over de Parfum Pagode

De Parfumpagode is feitelijk een groep tempels en grotten in de rotsen van de kalksteenberg Huong Tich Son (Berg der Geuren). De pagode ligt in de provincie Hoa Binh, in het district My Duc, 60 km ten zuidwesten van Hanoi. De meeste grottempels zijn in de 17de eeuw gebouwd.

grot Parfum Pagode

Er wordt aangenomen dat de eerste tempel hier in de 15e eeuw werd gebouwd, hoewel de legende verklaart dat de site eigenlijk meer dan 2000 jaar geleden werd ontdekt door een boeddhistische monnik die in de buurt mediteerde. De uitlopers van de bergen zijn een gebied van grote natuurlijke en spirituele schoonheid gevuld met beekjes, tropische planten en tempels.

Er zijn veel pagodes om te bezoeken, elk met een ander heiligdom, waarvan de meeste boeddhistisch zijn, hoewel een of twee animistisch zijn. De parfumpagode trekt pelgrims en toeristen die op zoek zijn naar geluk van de stalagmieten en stalactieten in de grot die zijn benoemd op basis van de individuele zegen die ze kunnen schenken.

Hoe kom je er?

De meeste reizigers die de pagode bezoeken doen dit per georganiseerde tour. Zelfstandig de pagode bereiken is moeilijk (tenzij je een motor huurt in Hanoi) en waarschijnlijk niet de moeite waard. Er zijn zowel privé- als groepstours, inclusief vervoer, gids, lunch, boottocht en toegang tot de pagodes (kabelbaan is vaak extra – ongeveer 70.000 VDN per enkele reis).

De boottocht over de Yen rivier

De pagode is over de weg of de rivier te bereiken. De aardigste manier om er te komen is per boot vanaf het dorp My Duc. Twee vrouwen roeien de bootjes over de Yen-Vi (Zwaluwstaartrivier), langs grillige rotsen en groene rijstvelden.

Yen Rivier boottocht

De boot vaart door een smal stromende stoom omgeven door rijstvelden, tempels en gras en je hebt de optie om te stoppen en enkele van deze tempels te bezoeken. Als je echter weinig tijd hebt, kun je het beste rechtstreeks naar de Huong Tich-grot gaan.

Yen Rivier boottocht

De boot legt aan bij de ommuurde Thien Chua (Pagode die naar de Hemel leidt). Vanaf deze pagode loopt een steil bergpad naar de top van de Huong Tich Son.

Wat kun je zien in de Parfum Pagode

Je kunt Huong Tich bereiken door een redelijk zware klim van een uur of met de kabelbaan.

kabelbaan Parfum Pagode

De wandeling bergopwaarts naar de parfumpagode kan glad worden, dus vergeet niet om wandelschoenen mee te nemen. Onderweg passeer je verscheidene grotpagoden. De Tien-Sonpagode heeft enkele stenen beelden. De Giai Oan Chua (Pagode van de Zuivering) trekt pelgrims die hier hun ziel komen reinigen of genezing zoeken voor hun ziekten. Kinderloze paren bidden er voor nageslacht.

Parfum tempel
grot Parfum Pagode

Het is de moeite waard om de tijd te nemen om te stoppen en te genieten van het uitzicht op weg naar de tempel, omdat het landschap erg interessant is, bezaaid met fruitbomen, waaronder abrikozen en medicinale kruiden die zijn geteeld door lokale boeren. Andere tempels binnen het complex zijn de Vong-tempel, de Thuyet Kinh-grot en de Thien Son-pagode.

Parfum Pagode
Parfum Pagode

De Huong-Tichgrot op de top is prachtig gelegen. De ingang van de enorme en mysterieuze parfumpagode en de Huong Tich-grot lijkt op die van een open drakenmond en is versierd met oude Chinese letters. In deze druipsteengrot ligt de Chua Huong Tich of Parfumpagode. Met de bouw ervan werd in 1575 begonnen. In het heiligdom staan beelden van bodhisattva Avalokitesjvara en zijn vrouwelijke tegenhanger Quan Am, de godin van de genade. Het bronzen beeld van de godin dat in 1767 in de tempel werd geplaatst werd korte tijd later door de Tay-Son-rebellen geroofd en omgesmolten tot wapens. Het stenen beeld dat er nu staat dateert uit 1793.

Parfum Pagode

Beste tijd om de Parfum Pagode te bezoeken

De beste tijd om Perfume Pagoda te bezoeken is van oktober tot december. Het is minder toeristisch en rustiger. Het is een plezier voor een langzaam tempo roeien op de rivier om te genieten van het verbazingwekkende landschap met prachtige waterlelies die overal bloeien.

Yen Rivier waterlelies

Perfume Pagoda Festival

Als een van de belangrijkste religieuze plaatsen in het boeddhistische Vietnam, komen na het Vietnamese Nieuwjaar elk voorjaar duizenden Vietnamese pelgrims hier om te bidden voor al het geluk en de voorspoed. Deze stroom pelgrims bereikt zijn hoogtepunt op het Perfume Pagoda Festival. Het festival begint op de 15de dag van de 1ste maanmaand van de maanmaand en leidt tot half maart tot zware drukte.

Datum van Perfume Pagoda Festival:

  • 2020: 8 februari
  • 2021: 17 februari
Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update