Het beste street food van Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh-stad is een van de beste steden ter wereld voor streetfood. Elke steeg in de stad heeft een straatkraam en elke kraam heeft een specialiteitengerecht. Je voelt je alsof je in een gigantisch open restaurant bent.

Hoe kun je het beste street food vinden?

Het vinden van street food is niet mogelijk, omdat je het overal om je heen ziet. Maar het kan lastig zijn om een goede kraam te vinden, waar je lekker en betrouwbaar kunt eten. Je wilt immers geen voedselvergiftiging oplopen.

Local Tip: De beste (en leukste) manier om straateten te proberen is per street food tour

Wil je het beste eten op straat veiliger proberen? Doe dan een street food tour. Een lokale gids brengt je naar verschillende street food stalletjes door Ho Chi Minh City en laat je het lekkerste eten proberen. Je hebt twee opties. (1) Een wandel food tour; loop door de straten en kleine steegjes op zoek naar het beste eten en verborgen lokale restaurants. (2) Ga achterop de motor van de gids en reis als een echte local en bezoek de beste tentjes verspreid over de stad. Dit is avontuurlijk, maar één van de beste ervaringen die je kunt doen in Saigon.

Is street food (eten op straat) veilig?

Street food kun je veiliger eten als je een aantal tips gebruikt.

  • Is de kraam druk bezet met locals? Ja? Dan is het eten vaak goed en een goede doorloop van het eten betekend dat het eten vers wordt gemaakt en er niet te lang ligt.
  • Ziet de kraam er hygiënisch uit?
  • Is de kraam bedekt met glas als bescherming tegen schadelijke bacteriën?
  • Is het eten goed gekookt? Eet bijvoorbeeld geen rauw voedsel, zoals groente en fruit zonder schil.
street food in Ho Chi Minh City
street food in Ho Chi Minh City

Straten met street food in Ho Chi Minh City

De meeste reizigers die street food proberen blijven rond de straten rond Ben Thanh markt en Bui Vien – Pham Ngu Lao. Echter, voor de heerlijkste gerechten dien je iets verder te kijken dan de toeristische straten.

Co Giang Street

Locatie: Co Giang Street – District 1

Co Giang is een lange, rechte straat in de buurt van het backpackersgebied van Saigon in District 1. Echter is het hier een stuk stiller met bars, westerse restaurants en mini -marts. Hier is het meer authentiek, en meer ‘Vietnamees’. Hoewel Co Giang niet zo druk is met kraampjes als andere straten, biedt het nog steeds veel lokaal straatleven en bruisende openluchtrestaurants. ‘S Avonds verlichten felle fluorescentielampen barbecues aan de straatkant en knetteren de wokken.

Van Kiep Street

Locatie: Van Kiep Street – Phu Nhuan & Binh Thanh

Als je op zoek bent naar afwisseling, zoek dan niet verder – deze straat is een overvloed aan eetopties, allemaal op een paar honderd meter van elkaar. Pho, banh canh cua, banh mi, banh xeo, bun mắam, bun bo Hue, bun cha, nem nuong, che zijn slechts een greep uit de opties.

Vinh Khanh Street

Locatie: Vinh Khanh Street – District 4

Vinh Khanh Street is de thuisbasis van een van de grootste collecties straatkraampjes in de stad. De plaats komt echt tot leven ‘s nachts, wanneer jonge locals hier heen komen om te genieten van vers gekookt eten met bier, op de kleine plastic stoelen met uitzicht op de straat.

Phan Van Han Street

Locatie: Phan Van Han Street – Bình Thạnh District

Tegenover de glanzende skyline van District 1 bevindt zich een onopvallende smalle straat die wordt bezocht door universiteitsstudenten die op zoek zijn naar een goedkope maaltijd. Probeer de bot chien op de hoek van de straten Phan Văn Hân en Xô Viết Nghẹ Tĩnh waar de verkoper de specialiteit al 20 jaar verkoopt.

Er is ook een geweldige noedelplaats, Luong Ky Mi Gia, in het uiterste oosten van Phan Van Han Street, waar een aantal Vietnamese noedelgerechten worden geserveerd, waarvan de beste misschien de mi vit tiem is (vers gele noedels met gemarineerde eend). Maar zorg ervoor dat je vroeg aankomt, want het is snel uitverkocht.

Populaire street food gerechten

Banh mi (Vietnamese sandwich)

Een Frans stokbrood in Viet-stijl Рgemaakt met een mengsel van tarwe en rijstmeel, dus het is licht en knapperig van textuur Рzit vol met stukjes geroosterd varkensvlees, rijke pat̩, verse chili en aromatische koriander. Het wordt dan afgewerkt met een scheutje soja.

Bun Bo Hue (gefermenteerde vissoep)

Bun bo Hue

Verschillende stukjes krokante buikspek, plakjes inktvis, een sappige garnaal, rauwe groenten, dikke noedels en kruiden zijn bedekt met een licht gefermenteerde visbouillon. Dit is niet alleen een gezonde maaltijd, maar het is ook een maaltijd die je een vol gevoel geeft.

Banh xeo (hartige crêpe)

Banh Xeo

Net als een crêpe of pannenkoek, wordt banh xeo gemaakt van rijstmeel, kokosmelk en kurkuma, die je kunt vullen met vermicelli-noedels, plakjes kip, varkensvlees of rundvlees, garnalen, gesneden uien, taugé en champignons.

Goi Cuon (verse loempia’s)

Goi Cuon of verse loempia’s zijn Vietnamese eenvoud op zijn best. Een zacht rijstpapier wordt gevuld met plakjes varkensvlees, garnalen, noedels en sla, die vervolgens wordt opgerold tot een dikke sigaarachtige vorm en geserveerd met een warme pindasaus.

Cang cua en oc (krabben en slakken)

krab

Vanwege de nabijheid van de Mekong-delta zijn er in Ho Chi Minh-stad veel schelpdieren. Twee van de meest populaire avondhapjes geserveerd in de straatjes zijn verse krabklauwen, cang cua en slakken, oc.

Een van de beste manieren om ze te eten is gegrild boven een BBQ en geserveerd met een beetje grof zeezout en een besprenkeling van limoen en chili vlokken.

Com Tam (rijst met vlees of vis)

Com Tam

Vaak ‘s morgens gegeten, is dit een van de meer vullende streetfood-gerechten die er zijn. Com-verkopers serveren een grote stapel rijst met een keuze uit kant-en-klaar vlees, vis of groenten. De meest voorkomende combo staat bekend als com suon – rijst geserveerd met een zoete en plakkerige karbonade, een gebakken ei, verse komkommer, lente-uitjes en een paar dun gesneden augurken.

Pho (rundvlees noedelsoep)

Pho

Dit is zonder twijfel het beroemdste gerecht van Vietnam. Traditioneel geserveerd met een mengsel van rauw rundvlees, dit is een noedelsoep boordevol smaak en textuur. Het wordt geserveerd met een royale hoop rauwe of geblancheerde groenten, die een heerlijke crunch toevoegen. Verse chili, limoen en vissaus kunnen worden toegevoegd voor extra pit en zout.

Meer weren over Vietnamees eten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.