Bui Vien street – De backpackerstraat van Ho Chi Minh City

Bui Vien Street wordt ook wel de backpackersstraat van Ho Chi Minh City genoemd. Hier vind je veel goedkope restaurants, bars, souvenirwinkels, hotels en hostels. Wat Khao San Road voor Bangkok is, is Bui Vien voor Ho Chi Minh City.

Het totale backpackers-gebied van Ho Chi Minh City bestaat uit ongeveer vier straten en enkele kleine onderling verbonden steegjes. Omdat dit het hart van het stadscentrum is (district 1), is het gemakkelijk te voet of per taxi te bereiken en spreken bijna alle inwoners in dit gebied Engels. Het wordt druk in het begin van de avond, rond 18:00, met de vele bars en pubs tot 02:00 of zelfs later.

Geschiedenis van Bui Vien Street

Vóór de jaren negentig was er niets bijzonders aan deze straten, het waren gewone wegen waar mensen woonden. Sinds de ‘Renovatie’ in 1986, toen de regering internationale commerciële handel toestond, waardoor Vietnam meer werd geopend voor buitenlandse investeringen en toerisme, was dit het moment waarop de eerste toeristen de straat begonnen te bezoeken.

Bui Vien street vroeger

Om aan hun eisen te voldoen, begonnen hotels en restaurants zich steeds meer te vestigen. In 1993 introduceerde het beroemde reisgids “Lonely Planet” Bui Vien en bracht het naar wereldreizigers, ze kwamen hier als de eerste plek van hun reis door Vietnam voordat ze naar andere plekken reisde. Het was een mijlpaal die alles binnen 20 jaar naar een heel nieuw niveau bracht en de straat veranderde in een multicultureel gebied vol lawaai en eindeloze feesten.

Tegenwoordig zijn de straten en steegjes rondom Bui Vien een backpacker district geworden, gevuld met restaurants, cafe, hotels, hostel, bars en pubs.

Bui Vien Street backpackers centrum van Ho Chi Minh City

Bui Vien Street in Ho Chi Minh City

Uitgaan in Bui Vien street

Op straat is het ‘s avonds altijd druk met andere reizigers, locals en artiesten die optredens doen met vuur, dansen en zingen.

straatartiest in Bui Vien Street

Je kunt kiezen om in het begin van de avond langs de kant van de weg te zitten op een laag plastic stoeltje met een biertje in één hand en in de andere hand eten van een streedfood stalletje.

Bui Vien Street uitgaan

Later op de avond kun je één van onderstaande bars bezoeken. Bars en pubs zijn verspreid over het backpacker districten toch zijn degenen die zich op Bui Vien bevinden het aantrekkelijkst voor de meeste.

 • Go2 Bar: De populairste (of minst populaire) bar in de omgeving. Open tot in de ochtend, is het een van de weinige after-hours clubs in Saigon, hoewel zijn één sterbeoordeling op TripAdvisor een indicator kan zijn dat het misschien niet de leukste optie is.
 • T & R: Een populaire bar langs de weg Do Quang Dau, is waarschijnlijk een van de betere bars. Met een old-school Amerikaans interieur, met een publiek dat bestaat uit stamgasten, het is een geweldige plek om nieuwe vrienden te maken, zelfs als je alleen bent.
 • The View: Een drankje op het dak van Duc Vuong Hotel, dat bekend staat als de meest betaalbare rooftop bar, is een aanrader als je wat rustiger wilt zitten met uitzicht over de skyline.The View in Saigon
 • Whisky & Wares: Voor backpackers met stijl om te genieten van Saigon’s levendige ambachtelijke bierscène of een aantal van de likeuren.
 • Donkey Bar: Een drie verdieping tellende bar met een Egyptisch thema. Er heerst een leuke sfeer met balkons met uitzicht op Bui Vien Street.
 • Boheme Pub: In een klein steegje, maar de pub altijd overladen elke nacht, en je moet je zitplaatsen reserveren in het weekend. Hoewel de pub nog niet groot is, is de muziek uitstekend.
 • Sahara Beer Club: Deze bierclub  heeft een beergarden en een diversiteit aan dranken, met elke avond DJ-optredens.

Bui Vien Street clubs

Het backpacker gebied heeft ook een ietwat verstopt red light district, met zijn talloze hostess bars en massagesalons met ‘extra’ diensten. Maak gewoon een wandeling door de straat en als je ziet dat een toenemend aantal mooie dames naar je glimlacht terwijl je loopt, grote kans dat je in “dat gebied” bent.

Tips

 • Verberg jouw waardevolle spullen. Elke dag verliezen mensen camera’s, telefoons, enz …
 • De mannen die drugs verkopen op de hoeken zijn allemaal beruchte oplichters.
 • Er is undercover politie, dus wees op zijn minst een beetje discreet.
 • Bespreek prijzen van tevoren.
 • Marihuana is illegaal, maar mensen roken het openlijk.

Accommodatie

Er zijn veel goede hostels en guesthouses die mooi van binnen zijn, vriendelijke service en goed voor reizigers met een klein budget. Je vindt hier kamers of dorms voor minder dan $ 10 / nacht.

 • Hong Kong Kaiteki hotel: Een capsule hotel.
 • New Saigon Hostel: Schone kamers en naast een aantal uitstekende cafés en restaurants.
 • Lily’s Hostel: In een rustig steegje van Bui Vien, zodat je aan de gekte kunt ontsnappen zonder al te hoeft te lopen.
 • Bui Vien Hostel: Niet direct op Bui Vien, maar daarom slaap je weg van de drukte.
 • Tripwriter Hotel & Bistro: een klein en schattig hotel in het hart van de stad met een betonnen muur en een groene muur die de sfeer van Saigon weerspiegelt van de jaren negentig.

Eten

Je kunt hier heel betaalbaar eten, het kost je ongeveer VND 100-200.000 (US $ 3-6), voor dit bedrag krijg je een fatsoenlijke maaltijd inclusief een drankje. De opties variëren van Vietnamees, Indiaas, Italiaans tot Chinees en Westers.

Eten in Bui Vien Street

 • Streed food: Je vind ook veel “streed food” langs Bui Vien Street. Dit zijn kleine straatstalletjes met een paar lage tafeltjes en krukjes er om heen waar je soms voor minder dan 1 euro kunt eten. Populaire zijn vooral de BBQ en smoothie stalletjes.street food in Bui Vien street
 • The Garlik De Tham Restaurant: Erg goed traditional Vietnamese eten.
 • Universal: Eten is niet heel goed, maar populare spot om sport te kijken.
 • Five Boys Number One: Kleine smoothie bar in een smal steegje dat fruit smoothies maakt zonder toegevoegde zoetstoffen of water. Optie om uw fruit te kiezen.
 • Pepperonis: Gespecialiseerd in Italiaans eten.
 • La Casa: Een pub maar met lekker eten. Of je nu op zoek bent naar Mexicaans, Spaans, Italiaans of Thais eten, je hebt altijd keuze hier.
 • Tom Yum Yum: Een restaurant is gespecialiseerd in Thaise gerechten.
 • Five Oysters: Een authentieke Vietnamese keuken.
Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update