District 1 (centrum) van Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City, of Saigon, wat de lokale bevolking het liefst gebruikt, is verdeeld in districten. Het populairste district (wijk) voor toeristen en andere reizigers is district 1, ook bekend als het centrum van Ho Chi Minh-stad. Met meer dan 200.000 mensen die hier wonen, is het bijna een stad op zichzelf.

District 1: het centrum van Ho Chi Minh City

District 1 is het bruisende stadscentrum van Ho Chi Minh City. Hier vind je de meeste bars en restaurants, het beste nachtleven, eindeloze winkelmogelijkheden, veel keuze voor accommodatie en de meeste van de beroemde bezienswaardigheden van deze stad. Maar het is ook de wijk die wordt beschouwd als het financiële, commerciële en administratieve centrum en met de meeste buitenlandse ambassades. Deze wijk is ontworpen door Franse architecten tijdens het koloniale tijdperk, wat de brede, met bomen omzoomde boulevards en parken verklaart.

Hoe kom je er

Tip: Grab is een mobiele app waarmee je goedkope en veilige taxiservice kunt boeken. Je kunt hiermee dus gemakkelijk van a naar b binnen een stad. Lees hier meer over hoe de Grab taxi app werkt.

Vanaf het vliegveld

Taxi

Je kunt een taxicoupon krijgen op de luchthaven bij de taxi balie. Je wordt dan toegewezen aan een chauffeur. Kies voor een betrouwbare taxi zoals Mai Linh of Vinasun. Een taxi kost je ongeveer $12 naar het centrum. Je kunt ook een taxi nemen met een meter, maar deze zijn vaak onbetrouwbaar.

Bus

Veel backpackers nemen de bus (nr. 152) die je voor 20.000VND (incl. Toeslag voor je backpack) brengt naar de bushalte op de straat Pham Ngu Lao, die bij de rotonde op de Ben Thanh-markt ligt. Er is een andere bus (nr. 49) en kost 40.000vnđ  die ook stopt op de Pham Ngu Lao straat, deze bus heeft niet veel stops waardoor hij sneller in District 1 aankomt dan andere bussen.

Pham Ngu Lao is een centraal punt en op loopafstand van veel hotels en hostels.

De bussen zijn te vinden bij de uitgang van de luchthaven. De rit duurt ongeveer 30 minuten, maar kan langer duren tijdens de spits. Als je niet in de straten van de backpackers verblijft, is het beste om uit te stappen bij de Ben Tanh-markt en vanaf daar een taxi naar je hotel te nemen.

Vanaf het treinstation

Het Saigon treinstation of Ga Sai Gon ligt in District 3. Vanaf hier kan je een taxi of Grab nemen naar district 1. De afstand is maar 3 kilometer en je betaalt ergens tussen de $2 en $5.

Vanaf het busstation

De meest toeristen bussen komen en vertrekken vanuit Pham Ngu Lao, midden in het District 1 en in het backpackers gebied van de stad. Vanaf hier kun je gemakkelijk naar je hotel of hostel.

Kom je van een off the beaten track bestemming in Vietnam, dan is de kans groot dat je in Mien Dong busstation aankomst, het drukste busstation in Vietnam. Dit busstation ligt aan de oostelijke kant van de stad in het Binh Thanh-district, ongeveer 8 km ten noordoosten van de Ben Thanh-markt en de backpackersstraat Pham Ngu Lao. Vanaf hier kun je een taxi nemen naar district 1.

Bezienswaardigheden in district 1

In het stadscentrum van HCMC kun je de meeste belangrijke bezienswaardigheden van Saigon vinden:

Ben Thanh Market

Ben Thanh Market in District 1 is een geweldige plek om lokaal handwerk, merkartikelen, Vietnamese kunst en andere souvenirs te kopen.

City Hall

City Hall People's Committee in Ho Chi Minh City

Aan het einde van Nguyen Hue, ligt het prachtige gebouw van de People’s Committee in Ho Chi Minh City. Het ontwerp werd in 1908 voltooid door de Fransen en is gebaseerd op het origineel uit Parijs. Het is een van de mooiste koloniale monumenten van de stad, vooral  ‘s nachts wanneer het verlicht is.

Saigon Opera House

Opera House Saigon

Het Saigon Opera House is een van de twee toplocaties in Vietnam om naar opera en klassieke muziek te luisteren. Het is een prominentste herkenningspunten in district 1 en werd gebouwd in 1897 door de Fransen

Notre Dame Cathedral

Notre Dame Cathedral Saigon

Saigon Notre Dame Cathedral, gebouwd in de late jaren 1880 door Franse kolonisten, is een van de weinige overgebleven gebouwen van het katholicisme in het grotendeels boeddhistische Vietnam.

Saigon Central Post Office

Saigon Central Post Office

Het centrale postkantoor in Ho Chi Minh is een prachtig bewaard gebleven overblijfsel uit de Franse koloniale tijd en misschien wel het indrukwekkendste postkantoor in heel Zuidoost-Azië.

Reunification Palace

Herenigingspaleis Saigon of independence palace

Het Herenigingspaleis was de basis van de Vietnamese generaal Ngo Dinh Diem tot zijn dood in 1963. Het werd in 1975 wereldberoemd. Een tank van het Noord-Vietnamese leger ramde door de hoofdpoort en eindigde de oorlog in Vietnam. Tegenwoordig is het een museum.

National History Museum

Een van de vele musea in Ho Chi Minh City en biedt een groot aanbod aan spullen uit de lange geschiedenis van Vietnam.

Jade Emperor Pagoda

Jade Emperor Pagoda ook wel bekend als Tortoise Pagoda, is een van de vijf belangrijkste altaren in Ho Chi Minh-stad.

Bitexco Financial Tower

Bitexco Financial Tower

Bitexco Financial Tower & Sky Deck in bevindt zich 262 meter hoog in het centrum van de zakenwijk van de stad en biedt je een mooi uitzicht op de stad vanaf het Sky Deck.

Backpacker gebied Bui Vien Street en Pham Ngu Lao

Bui Vien Street backpackers centrum van Ho Chi Minh City

Bui Vien street en Pham Ngu Lao is het backpacker gebied van Ho Chi Minh City en ook te vinden in district 1. De vele backpackers hier worden vooral aangetrokken omdat er veel hostels zijn, goedkope bars, goedkoop eten en het meest levendige nachtleven. Het totale ‘backpackers-gebied’ bestaat uit ongeveer vier straten en een paar kleine steegjes tussen de grote straten.

Langs deze steegjes liggen westerse restaurants, coffeeshops en internationale bars, talloze touroperators en kiosken, betaalbare motels, hostels en guesthouses, internetcafés, apotheken en souvenirwinkels.

Bui Vien Street is de de Khao San Road in Bangkok, van Ho Chi Minh City. De straat staat vol met bars, restaurants souvenirwinkels, hostels en hotels. Bui Vien Street is de hoofdstraat van het zogenaamde ‘backpackersgebied’ van Ho Chi Minh City en de populairste plek om uit te gaan.

Nguyen Hue Walking Street

Nguyen Hue Walking Street in Ho Chi Minh City

Nguyen Hue Street is een brede wandelpromenade midden in het centrum van District 1. Langs dit voetgangersgebied staan enkele prachtige Franse koloniale gebouwen zoals het People’s Committee (City Hall), het Rex Hotel en een luxe winkelcentrum. Voor het City Hall vind je een standbeeld van Ho Chi Minh en een fontein. Aan de andere kant van de boulevard vind je de Saigon-rivier. Van het ene eind van de straat naar het andere lopen duurt ongeveer tien minuten en onderweg vindt je een aantal leuke bars en restaurants.

Nguyen Hue Walking Street Cafe Apartment
Cafe apartmenten aan de Nguyen Hue straat

Cafe apartmenten aan de Nguyen Hue straat in de avond

Eten

Eten op straat in Ho Chi Minh City

Er is heel veel keus om te eten in het centrum van Ho Chi Minh City, met ontzettend veel restaurants van budget naar luxe. Straateten is overal verkrijgbaar en het is een must om het minstens een keer te proberen, zodat je de Vietnamese eetcultuur kunt begrijpen. De avondmarkt net buiten Ben Thanh Market is de locatie van talloze kleine openluchtrestaurants en is een handig adres om lokale favorieten te proeven.

Nachtleven en uitgaan

Als je op zoek bent naar een leuk avondje uit, dan is district 1 de plek waar je het kunt vinden. Deze entertainment-wijk slaapt eigenlijk nooit en is gemakkelijk om zelf te verkennen. Karaoke kun je overal zien en livemuziek is populairder als ooit. Je zult geen probleem mee hebben om discotheken en nachtclubs in de late uurtjes te vinden.

Backpackers verblijven en drinken meestal in het district Pham Ngu Lao, langs de straat Bui Vien. Je zult hier niet veel stijlvolle plekken vinden maar wel goedkoop en geweldig om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarnaast kunt je ook een tal van rooftop bars vinden in het centrum.

Rooftop Bar: Chill Sky Bar, District 1, Saigon
Chill Sky Bar

Winkelen

Winkelen in de stad is een ervaring die je niet mag missen, niet het minst omdat de prijzen extreem goedkoop zijn in vergelijking met Nederland. Het heeft mooie boulevards met terrasjes naast elkaar met lifestyle winkels waardoor winkelen nog aantrekkelijker wordt. Luxe merken zijn te vinden in de grote winkelcentra zoals Opera View Tower Shopping Mall, Vincom Center en Milano Shopping Center. Koopjes kun je halen in de populairste attractie van het centrum, Ben Thanh Market, voor kleding, schoenen, zonnebrillen, handtassen, accessoires en souvenirs.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?