Fietsen in Vietnam – Top 10 fietsbestemmingen en mountainbiken

Fietsen in Vietnam is misschien wel de beste manier om het land van dichtbij te zien. Van plek tot plek zie je studenten cruisen tussen auto’s en motorfietsen op hun weg naar school en verkopers stapelen rekken met goederen die op weg zijn naar de markt. Of je nu over rustige landwegen wilt fietsen om rijstvelden te zien, tussen eeuwenoude tempels wilt rijden of zigzaggend tussen marktkraampjes, het is zeker een avontuur om op de fiets Vietnam te verkennen.

1. Mekong Delta

Fietsen in Ben Tre - Mekong Delta

Dankzij de vele wandelpaden door het vlakke landschap langs rijstvelden, fruitboomgaarden, bossen is de Mekong Delta een fantastische locatie om te genieten van een ecologisch en duurzame reis. De Mekong Delta is zo plat als een pannenkoek, dus fietsers van verschillende niveaus kunnen zonder zorgen meedoen aan fietstochten. Het is ook de meest gebruiksvriendelijke bestemming om te fietsen in Vietnam.

2. Hoi An

fietsen in Hoi An

Hoi An is een kleine stad dat je niet veel tijd zal kosten om te verkennen. Gebruik de tijd die je hebt om daarom het platteland rond Hoi An te verkennen met de fiets. Fietsverhuur in Hoi An is heel populair en betaalbaar en vaak zelfs gratis te leen bij je accommodatie. De straten van de oude binnenstad zijn een groot deel van de dag gesloten voor gemotoriseerd verkeer, zodat je op je gemak de oude bruggen en erfgoedhuizen kunt verkennen. De goede wegen rond de stad maken het eenvoudig en leuk om het platteland te verkennen en naar verschillende ambachtsdorpjes te fietsen.

3. Mai Chau

fietsen in Mai Chau

Mai Chau ligt verscholen in een idyllische vallei ten noordwesten van Hanoi, ver van de drukke. Weelderige rijstvelden omringen schilderachtige dorpjes en bieden spectaculaire landschappen van het landelijke leven. Met minimaal verkeer is dit een geweldige omgeving om te fietsen in Vietnam. Kies voor een fietstour of leen zelf fietsen van je accommodatie om de paden rond Mai Chau te verkennen, het is niet alleen een geweldige manier om te oefenen, maar ook uitstekend om bezienswaardigheden te bezoeken.

4. Hue

fietsen in Hue Vietnam

Hue is een geweldige plek om te fietsen in Vietnam. In Hue en rond de stad vind je mooie en indrukwekkende paleizen, graftomben en pagodes van voormalige heersers van Vietnam. Je kunt tussen deze eeuwenoude bezienswaardigheden fietsen en langs de Parfum rivier of door het platteland en langs de stranden.

5. Dalat

mountainbiken Dalat

Koele berglucht, geweldige uitzichten en prachtige bospaden maakt Dalat een paradijs voor mountainbikers. Deze stad op de top van een heuvel, was altijd favoriet als een toevluchtsoord voor Fransen tijdens de koloniale periode en nu ook voor koppels, avonturiers en mountainbike liefhebbers. Een mix van beklimmingen, afdalingen en afzonderlijke tracks leidt je door spectaculaire dennenbossen, velden, langs koffieplantages en op en neer over bergen.

6. Ninh Binh

fietsen in Ninh Binh

Ninh Binh wordt ook wel de Halong Bay op het land genoemd. Dit betekend dat je hier grote kalksteen bergen en rotsen vind, maar tussen deze bergen is het helemaal plat; een paradijs voor fietsers. Hier krijg je de kans om op de fiets inzicht te krijgen in het plattelandsleven van Vietnam. Het platteland is een levend museum dat je de mogelijkheid biedt om mooie foto’s te maken van dorpeling die vissen vangen, kinderen die in de vijver zwemmen of vrouwen die op het land bezig zijn tussen de rijstvelden.

7. Cat Tien National Park

Cat Tien National Park fietsen

Cat Tien National Park ligt in het zuiden van Vietnam, ongeveer 150 km ten noorden van Ho Chi Minh. Het heeft een rijke biodiversiteit van moeras en tropisch regenwoud. Het heeft vele routes, botanische tuinen en tientallen jaren oude bomen. Vandaar dat Cat Tien de perfecte plek is voor mountainbiken en ecotoerisme.

8. Hanoi

Hanoi fietsen

De hoofdstad van Vietnam is bezaaid met parken, meren en promenades aan de rivier, met Franse, Chinese en Zuidoost-Aziatische invloeden die je terugvindt in de gebouwen in Hanoi. Je kunt diverse van deze bezienswaardigheden zien met een fietstocht door de stad. Een andere optie zijn een halve of hele dag fietsen naar dorpen net buiten Hanoi, waar je de kans krijgt het vredige platteland te zien.

9. Sapa

mountainbiken Sapa

Fiets over de heuvels in het bergachtige noordwesten van Vietnam voor een glorieuze mountainbike tocht waarbij eindeloze groene valleien, prachtige vergezichten en traditionele kleding van de plaatselijke stammen zijn vermengd. Neem de tijd om de interessante cultuur en geschiedenis van deze mooie en gastvrije inheemse bevolking te ontdekken voordat je je fiets pakt en over het uitdagende terrein gaat.

10. Ba Be Lake

Ba Be Lake fietsen

Als laatste in beste bestemmingen om te fietsen in Vietnam is het onbekende Ba Be Lake. Het meer en het nationale park liggen in het noorden van Vietnam en zijn omringd door een prachtig landschap met torenhoge kalksteenbergen, meren, grotten, watervallen, dichte bossen en diepe valleien. Bovendien is dit nationale park rijk aan honderden soorten dieren en planten. Je kunt geweldig door het gebied fietsen en lokale etnische minderheden tegenkomen.

1 gedachte over “Fietsen in Vietnam – Top 10 fietsbestemmingen en mountainbiken”

  1. Hallo Marninck

    Is er een goed adres om een goede fiets te huren met een drager (voor de tassen)?

    Bij voorbaat dank en met vriendelijke groet
    Roderick

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top