Hanoi tours

In de bruisende hoofdstad van Vietnam is veel te beleven en dat is terug te zien aan de tours in Hanoi. Verken de drukke straten met een fiets tour, of laat jezelf fietsen met een cyclo ritje door de oude wijk. Echte aanraders zijn de tours waarbij je “street food” gaat uitproberen. Loop door de oude straten met een ervaren gids en ga op een klein krukje zitten tussen de locals om het beste eten te proberen.

De beste Hanoi-tours en lokale ervaringen

Onze Hanoi tours omvatten zowel uitstapjes binnen de stad als dagtochten naar buiten.

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
Motor tour Hanoi
Hanoi Sightseeing achterop de motor met lokale gids
Vanaf €47
Motor tour Hanoi
Halve dag Hanoi Foodie Tour per motor
Vanaf €62
Hanoi instgram tour
Hanoi Instagram-waardige tour door de mooiste plekken van de stad
Vanaf €31
waterpoppenshow in Hanoi
Privé Avond Cyclo Tour met Waterpoppenshow
Vanaf €36
Hanoi street food tour
Hanoi privé Street Food Tour en cyclo
Vanaf €29
cocktail op Bai Tu Long Bay cruise
Verborgen paradijs: Bai Tu Long Bay – Pu Luong – Ninh Binh in 7 dagen
Vanaf €559
rondreis in Vietnam
Rondreis door Vietnam 18 dagen
Parfum pagode
Parfum pagode dag tour vanuit Hanoi – kleine groep
Vanaf €31
Duong Lam ancient village tour
Duong Lam ancient village privé dag tour van Hanoi
Vanaf $0.00
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf $0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18
Halong Bay 1-daagse boottocht
Halong Bay luxe 1 daagse boottocht
Vanaf €73
Trang An Ninh Binh
Ninh Binh reis: Bai Dinh-pagode, Trang An boottocht en fietsen
Vanaf €48
Hoa Lu - 2 dagen Ninh Binh
Ninh Binh ervaring: Hoa Lu, Tam Coc-boottocht en fietsen
Vanaf €47
Mua Cave - Ninh Binh tour
Ninh Binh verkennen: Trang An, Mua Cave & Tuyet Tinh Coc-pagode – kleine groep
Vanaf €69
Tam Coc beste reistijd
Ninh Binh ontdekken: Hoa Lu, Mua Cave, Tam Coc & fietsen – kleine groep
Vanaf €68

Over Hanoi

Hanoi is het culturele centrum van Vietnam: Beroemd om zijn koloniale hart, kleurrijke markten, unieke theatervoorstellingen en talloze musea en tempels. Er is altijd iets te beleven in het levendige Hanoi.

Veelgestelde vragen over tours in Hanoi

Er zijn veel dagtochten vanuit Hanoi, waaronder naar de Parfumpagode, Bat Trang Pottery Village en Ba Vi National Park. Er zijn ook dagtochten naar Halong Bay en Ninh Binh, maar we raden aan om er minimaal één nacht te blijven.

Iets wat je echt gedaan moet hebben is een street food tour in Hanoi. Je gaat met een lokale gids naar diverse straatstalletjes om het beste eten te proberen. Fietsen in Hanoi is een leuke alternatieve manier om meer de verborgen plekjes rond Hanoi te zien.

 

We raden aan om hier 2 tot drie dagen te blijven. Je kunt gemakkelijk langer in de stad blijven, maar dat kost je tijd die je waarschijnlijk nodig hebt om het prachtige landschap in Sapa, Mai Chau, Ninh Binh en Ha Giang te zien. In twee tot drie dagen zie je genoeg highlights en doe je een aantal leuke activiteiten zoals de street food tour.

De beste wijk in Hanoi om te verblijven is de oude wijk. Het is de meest sfeervolle wijk, met een ruime keuze aan hotels en restaurants. Daarnaast vertrekken hier alle tours in dit gebied en de toeristenbussen naar andere bestemmingen.

Vietnam is een zeer veilig land als het om misdaad gaat. Overvallen en andere misdrijven tegen buitenlandse toeristen komen bijna niet voor. Het chaotische verkeer met motoren, bussen, auto’s en vrachtwagens is echter iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn. Vooral in de grootste steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh City.

Ja het is mogelijk om Halong Bay in een 1 dag tour vanaf Hanoi te bezoeken. Houd wel rekening dat het 3 uur rijden is van Hanoi naar Halong Bay.

 

Een trekking maken door de rijstvelden in Sapa en een cruise in Halong Bay zijn de populairste opties. De beste optie is Ha Giang, het indrukwekkendste berggebied van Vietnam met authentieke cultuur van bergstammen. Mai Chau, maar vooral Pu Luong nature reserve zijn andere niet te toeristische bestemmingen die je met Hanoi tours kun bezoeken.

 

10 hoogtepunten van Hanoi tours

Hanoi Old Quarter

1. Hanoi Old Quarter

Het oude deel van de stad staat vol met charmante koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Je vindt de buurt in de buurt van het Hoan Kiem-meer.

Hanoi street food tour

2. Street food tour

Een streetfood-tour neemt je mee op een geweldig avontuur om het beste streetfood te vinden op markten, eetstalletjes, straatcafés en andere verborgen juweeltjes!

waterpoppenshow in Hanoi

3. Waterpoppenshow

Lang geleden begonnen arme boeren “waterpoppen” te spelen. Gelukkig kun je deze shows vandaag de dag nog zien in het Waterpoppentheater.

4. Nachtleven

De stad heeft een druk nachtleven met lokale Bia Hoi straatstalletjes en drukke bars en clubs in het centrum. Je kunt er ook voor kiezen om naar een show in de Opera te kijken.

Hanoi Bloemenmarkt

5. Markten

De markten nabij het centrum zijn sfeervol en een goede plek om souvenirs op te halen. Verder zijn ze druk met locals en een geweldige authentieke ervaring.

rode Huc brug Hoan Kiem

4. Hoan Kiem Lake

De belangrijkste attractie in de stad is ongetwijfeld het Hoan Kiem-meer. Dit meer is centraal gelegen en is een ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Hoa Lu poort en brug

7. Bezoek een museum

Voor wie op zoek is naar meer cultuur, heeft Hanoi genoeg entertainment met een legermuseum, vrouwenmuseum, gevangenismuseum en meer.

mausoleum van Ho Chi Minh

8. Mausoleum

Tegen de uitdrukkelijke wens van Ho Chi Minh in werd voor deze leider na zijn dood een mausoleum opgericht.

Hanoi train street

9. Hanoi train street

Een spoorlijn die door een bewoond gebied loopt. Het is een uniek gezicht elke keer dat er een trein aankomt en de lokale bevolking hun spullen opzij legt om de trein te laten passeren.

Cyclo fiets tour in Hanoi

10. Cyclo-rit

Een geweldige manier om de stad te verkennen is door een traditionele fietstocht te maken. Je kunt het zelf regelen of een fietstocht door de stad maken.

Bestemmingen in de buurt van Hanoi

Sapa

Ninh Binh

Mai Chau

Halong Bay

Ha Giang

Cao Bang

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.