Vietnam in december – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

December is een goede maand in Vietnam met optimale omstandigheden in zowel het noorden als het zuiden, evenals een verbeterde situatie in centrale regio’s.
De beste keuze voor stranden zijn Phu Quoc en Mui Ne en tegen het einde van de maand wordt Nha Trang opnieuw een goede optie. In de bergen en de hooglanden gaan de goede omstandigheden door, hoewel de temperaturen laag zijn, vooral ‘s nachts.

weer Vietnam december

Weer Vietnam in december

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Het goede nieuws gaat verder in het noorden met weinig regen verwacht en gematigde temperaturen in de hele regio (gemiddelde temperatuur: 18 ° C). Sterker nog, december is een van de droogste maanden van het jaar in Hanoi en het noorden. In de noordelijke bergen van Mu Cang Chai, Sapa en Ha Giang blijven de omstandigheden uitstekend met droge, heldere dagen, maar het kan koud zijn, vooral ‘s avonds, dus geschikte kleding wordt aanbevolen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 18C
  • Regenval: 21mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
Terwijl de omstandigheden ongetwijfeld beginnen te verbeteren in centrale regio’s met een aanzienlijke daling van de regenval, is stormachtig weer nog steeds een mogelijkheid, vooral begin december. In Hue wordt meer neerslag verwacht dan in Hoi An, terwijl in de hele regio de temperaturen het laagst zijn van het jaar, hoewel nog steeds ver van koud (gemiddelde temperatuur: 23 ° C).

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 23C
  • Regenval: 208mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Het is allemaal goed nieuws in het zuiden met enkele van de beste omstandigheden van het jaar: blauwe luchten en weinig of geen neerslag in de regio in december. De stranden binnen handbereik van Ho Chi Minh-stad zoals die bij Mui Ne zijn perfect op de zonnebaden. De zuidelijke eilanden Phu Quoc en Con Dao genieten ook van zonnige dagen en warm weer, terwijl Ho Chi Minh City een beetje koeler blijft met een lage luchtvochtigheid (gem. Temp: 27 ° C). Richting het noorden ziet Nha Trang regenval, hoewel dit gestaag afneemt in de loop van de maand. In Dalat blijven de omstandigheden uitstekend met droge, heldere dagen, maar het kan koud zijn, vooral ‘s avonds.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 27C
  • Regenval: 56mm

Evenementen in december

  • Kerst: Ooit heel erg een ‘festival voor buitenlanders’, begint de kerstdag meer te spelen in de Vietnamese samenleving.

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update