Ba Be Lake tours

Voor een tour door de noordoostelijke regio is Ba Be National Park een fantastische plaats om te beginnen. Er is hier een enorme hoeveelheid te ontdekken, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, evenals interessante geologie en landschappen. Maak een boottocht over Ba Be lake en maak wandeltochten door het nationale park.

Ba Be lake tours kun je ook goed combineren met andere bestemmingen in de regio. Populair zijn de Ba Be lake tours in combinatie met de Ban Gioc waterval in Cao Bang, de meest indrukwekkende waterval in Vietnam. Je kunt ook Ba Be Lake combineren met Sapa en Ha Giang.

De beste Ba Be Lake tours en lokale ervaringen

Ha Giang rondreis
Ha Giang – Ban Gioc waterval – Ba Be lake – 5 dagen
Vanaf €248
Ha Giang rondreis
Sapa – Ha Giang – Ban Gioc waterval & Ba Be lake – 8 dagen
Vanaf €414
Ba Be lake tour
Trekking in Sapa & Ba Be Lake 5 dagen
Vanaf 326.00
Ba Be Lake tour
Ba Be Lake 2-daagse tour
Vanaf 0.00
Ba Be Lake tour
Ba Be Lake 3-daagse tour & trekking
Vanaf €151
Ban Gioc waterval tour
Ban Gioc waterval & Ba Be Lake 3-daagse tour
Vanaf €187

Over Ba Be Lake

Hanoi is het culturele centrum van Vietnam: Beroemd om zijn koloniale hart, kleurrijke markten, unieke theatervoorstellingen en talloze musea en tempels. Er is altijd iets te beleven in het levendige Hanoi.

Veelgestelde vragen over tours in Hanoi

Er zijn veel dagtochten vanuit Hanoi, waaronder naar de Parfumpagode, Bat Trang Pottery Village en Ba Vi National Park. Er zijn ook dagtochten naar Halong Bay en Ninh Binh, maar we raden aan om er minimaal één nacht te blijven.

Iets wat je echt gedaan moet hebben is een street food tour in Hanoi. Je gaat met een lokale gids naar diverse straatstalletjes om het beste eten te proberen. Fietsen in Hanoi is een leuke alternatieve manier om meer de verborgen plekjes rond Hanoi te zien.

 

We raden aan om hier 2 tot drie dagen te blijven. Je kunt gemakkelijk langer in de stad blijven, maar dat kost je tijd die je waarschijnlijk nodig hebt om het prachtige landschap in Sapa, Mai Chau, Ninh Binh en Ha Giang te zien. In twee tot drie dagen zie je genoeg highlights en doe je een aantal leuke activiteiten zoals de street food tour.

De beste wijk in Hanoi om te verblijven is de oude wijk. Het is de meest sfeervolle wijk, met een ruime keuze aan hotels en restaurants. Daarnaast vertrekken hier alle tours in dit gebied en de toeristenbussen naar andere bestemmingen.

Vietnam is een zeer veilig land als het om misdaad gaat. Overvallen en andere misdrijven tegen buitenlandse toeristen komen bijna niet voor. Het chaotische verkeer met motoren, bussen, auto’s en vrachtwagens is echter iets waar je heel voorzichtig mee moet zijn. Vooral in de grootste steden zoals Hanoi en Ho Chi Minh City.

Ja het is mogelijk om Halong Bay in een 1 dag tour vanaf Hanoi te bezoeken. Houd wel rekening dat het 3 uur rijden is van Hanoi naar Halong Bay.

 

Een trekking maken door de rijstvelden in Sapa en een cruise in Halong Bay zijn de populairste opties. De beste optie is Ha Giang, het indrukwekkendste berggebied van Vietnam met authentieke cultuur van bergstammen. Mai Chau, maar vooral Pu Luong nature reserve zijn andere niet te toeristische bestemmingen die je met Hanoi tours kun bezoeken.

 

10 hoogtepunten van Hanoi tours

Hanoi Old Quarter

1. Hanoi Old Quarter

Het oude deel van de stad staat vol met charmante koloniale architectuur, boeddhistische tempels en pagodes. Je vindt de buurt in de buurt van het Hoan Kiem-meer.

Hanoi street food tour

2. Street food tour

Een streetfood-tour neemt je mee op een geweldig avontuur om het beste streetfood te vinden op markten, eetstalletjes, straatcafés en andere verborgen juweeltjes!

waterpoppenshow in Hanoi

3. Waterpoppenshow

Lang geleden begonnen arme boeren “waterpoppen” te spelen. Gelukkig kun je deze shows vandaag de dag nog zien in het Waterpoppentheater.

4. Nachtleven

De stad heeft een druk nachtleven met lokale Bia Hoi straatstalletjes en drukke bars en clubs in het centrum. Je kunt er ook voor kiezen om naar een show in de Opera te kijken.

Hanoi Bloemenmarkt

5. Markten

De markten nabij het centrum zijn sfeervol en een goede plek om souvenirs op te halen. Verder zijn ze druk met locals en een geweldige authentieke ervaring.

rode Huc brug Hoan Kiem

4. Hoan Kiem Lake

De belangrijkste attractie in de stad is ongetwijfeld het Hoan Kiem-meer. Dit meer is centraal gelegen en is een ontmoetingsplaats voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Hoa Lu poort en brug

7. Bezoek een museum

Voor wie op zoek is naar meer cultuur, heeft Hanoi genoeg entertainment met een legermuseum, vrouwenmuseum, gevangenismuseum en meer.

mausoleum van Ho Chi Minh

8. Mausoleum

Tegen de uitdrukkelijke wens van Ho Chi Minh in werd voor deze leider na zijn dood een mausoleum opgericht.

Hanoi train street

9. Hanoi train street

Een spoorlijn die door een bewoond gebied loopt. Het is een uniek gezicht elke keer dat er een trein aankomt en de lokale bevolking hun spullen opzij legt om de trein te laten passeren.

Cyclo fiets tour in Hanoi

10. Cyclo-rit

Een geweldige manier om de stad te verkennen is door een traditionele fietstocht te maken. Je kunt het zelf regelen of een fietstocht door de stad maken.

Bestemmingen in de buurt van Hanoi

Sapa

Ninh Binh

Mai Chau

Halong Bay

Ha Giang

Cao Bang

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update