Vietnam in september – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Natte weersomstandigheden nemen toe in centrale regio’s, waar naar verwachting tegen het einde van de maand vaker regen valt. De omstandigheden in het noorden bewegen zich in de tegenovergestelde richting met minder verwachte regenval, vooral richting oktober. In de bergen van Sapa verbetert het ook met trekkingen als goede optie. Alles blijft grotendeels onveranderd in het zuiden, hoewel de regenval begint af te nemen richting oktober.

weer Vietnam september

Weer Vietnam in september

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Noord-Vietnam loopt tegen het einde van de zomer aan, hoewel je nog steeds veel warm weer en wat regen kunt verwachten. Vooral tegen het einde van de maand begint de temperatuur wat te dalen en wordt de regenval minder frequent. In het hoge noorden begint het weer in Sapa te verbeteren en zijn trekking een goede optie. Eind september is het een bijzonder tijd van het jaar om Sapa en Mu Cang Chai te bezoeken, omdat de eindeloze rijstvelden van de regio een gouden kleur krijgen, klaar om te oogsten.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 28C
  • Regenval: 252mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
Het weer in het midden van het land gaat in september veranderen, meer meer regen in Hoi An en Hue. De temperaturen dalen een beetje en stormachtig weer is een mogelijkheid, vooral tegen het einde van de maand . Ssommige van de Phong Nha-grotten zijn mogelijk verboden terrein vanwege overstromingen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 28C
  • Regenval: 447mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Het zuiden blijft nat hoewel de regenval afneemt naarmate de maand vordert. De temperaturen blijven hoog en terwijl veel regen is te verwachten, kun je ook nog steeds veel droge en heldere daglichturen verwachten. Verder naar het noorden is het een soortgelijk van Nha Trang. Dalat en de Centrale Hooglanden zijn nog erg nat.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 27C
  • Regenval: 334

Evenementen in september

  • Independence Day / Nationale feestdag: 2 september

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.