Ha Giang tours

Een Ha Giang tour betekent een reis door het meest spectaculaire gebied van Vietnam. Rij achterop de motor met een ervaring gids die alles van het gebied weet of kies om te reizen in een comfortabele auto of minibus. Een Ha Giang tour brengt je over geweldige bergpassen en de meest afgelegen dorpjes van etnische minderheden. Leer meer over deze bergstammen, hun bijzondere tradities, cultuur en kledendracht. De regio is één van de minst bezochte regio’s van Vietnam, wat betekent dat alles nog volledig authentiek aanvoelt.

Bekijk hieronder de beste Ha Giang tours. Voor de beste ervaring kies de motor tour en voor de meest comfortabele optie kies de tour met auto. Tevens kun je ook nog prachtige wandeltochten maken in Hoang Su Phi, één van de beste plekken in Vietnam om rijstterrassen te zien en waar bijna geen toerist te vinden is.

De beste Ha Giang tours en lokale ervaringen

Ha Giang tour
Ha Giang & Bai Tu Long Bay 7 daagse combo tour
Vanaf €495
Ha Giang rondreis
Ha Giang – Ban Gioc waterval – Ba Be lake – 5 dagen
Vanaf €316
Ha Giang rondreis
Sapa & Ha Giang combo tour – 6 dagen
Vanaf €253
Ha Giang rondreis
Sapa – Ha Giang – Ban Gioc waterval & Ba Be lake – 8 dagen
Vanaf €488
Ha Giang jeep tour
Ha Giang loop per jeep – 4 dagen
Vanaf €149
Ha Giang jeep tour
Ha Giang loop per jeep – 3 dagen
Vanaf €136
Ha Giang jeep tour
Ha Giang loop per jeep – 2 dagen
Vanaf €126
trekking in Ha Giang
Trekking in Ha Giang 1 tot 3 dagen
Vanaf €10-100
Ha Giang tour
Ha Giang loop tour met de motor 3 dagen
Vanaf €122
Ha Giang tour
Ha Giang loop tour met de motor 4 dagen
Vanaf €229
Hoang Su Phi tour
Hoang Su Phi tour 4 dagen – Trekking & Homestay ervaring
Vanaf €310

Over Ha Giang

Waar het toerisme op veel plekken in Vietnam gegroeid is, is Hà Giang nog steeds rauw en authentiek. Meer dan 90% van de inwoners van Hà Giang bestaat uit etnische minderheden, die nog echt volgens hun eigen cultuur, normen en waarden leven. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan en maakt het ook tot een van de armste provincies van Vietnam. Toch zijn de mensen zo hartelijk en blij je te zien. De regio staat vooral bekend om de Hà Giang motor loop, een van de mooiste routes ter wereld.

Veelgestelde vragen over tours in Ha Giang

De avontuurlijkste optie en waarbij je het meeste ziet, is de Ha Giang loop per motor. De motor kan op plekken komen waar geen auto kan komen en het geeft je de mogelijkheid om makkelijker rond te kijken en eenvoudiger te stoppen.

De meest comfortabele optie is per jeep. De Ha Giang tour per jeep zorgt ervoor dat je beschermd bent van de weer elementen, zoals de kou, regen en wind; Ha Giang is een berggebied, dus het weer is onvoorspelbaar en kan snel omslaan. Daarnaast kun je eenvoudig een koffer meenemen en andere bagage.

Je kunt het beste minimaal 3 dagen gaan. In 2 dagen de Ha Giang loop doen is te gehaast waarbij je veel bezig bent met onderweg zijn en te weinig tijd om te stoppen op mooie plekken. Houd rekening dat Ha Giang het meest indrukwekkende berggebied heeft van het land, dus het is het zeker waard om langer te blijven. Vier dagen is het meeste aanbevolen voor de motor en voor de jeep is 3 dagen de beste keuzen.

Er is ook de mogelijkheid om een trekking te doen. Als je dit wilt doen plan dan meer dagen in.

Ha Giang heeft ook mogelijkheden tot trekkingen. Je kunt kiezen uit een dag wandelen tot meerdaagse wandeltochten met verblijf in homestays. Wil je dit tijdens je loop plannen, kan dit vanaf Dong Van. Heb je meer tijd? Kies dan voor de regio Hang Su Phi, met één van de mooiste terrasvormige rijstvelden van Vietnam.

Ha Giang heeft geen treinstation of vliegveld, dus je kunt deze regio alleen over de weg bereiken. In al onze tours bieden wij 3 opties:

  1. De Homestay Experience; reis vroeg in de ochtend per limousine minibus naar Ha Giang en verblijf in een klein dorpje van minderheden
  2. De VIP slaapbus; meest luxe slaapbus die er in Vietnam is
  3. De normale slaapbus

Voor privé vervoer vanaf Hanoi, vliegveld of een andere bestemming kun je contact met ons opnemen.

10 hoogtepunten van Ha Giang tours

Du GIa weg in Ha Giang

1. Ha GIang loop

De iconische Ha Giang-motor loop is het meest indrukwekkende wat je in Vietnam kunt doen. Als je liever geen motor gebruikt, ga dan met een comfortabele auto.

Tham Ma Pass Ha Giang

2. Prachtige bergpassen

De bergpassen in Ha Giang behoren tot de mooiste van het land. Epische uitzichten voor avonturiers die hierop rijden.

Hoang Su Phi tour

3. Hoang Su Phi

Hoang Su Phi is buiten de gebaande paden, weinig toeristen, echte authentieke ervaring met etnische dorpen en enkele van de hoogste terrasvormige rijstvelden.

Meo Vac zondagsmarkt in Ha Giang

4. Markten

Een bezoek aan een markt in Ha Giang belooft een uniek inzicht in het dagelijkse leven van de bergstammen die in dit gebied leven.

Male dorp in Ha Giang

5. Lokale minderheidsdorpen

Bij elke Ha Giang-tour moet je op zijn minst enkele bergstamdorpen hebben bezocht. Wederom een ​​uniek inzicht in het leven van deze mensen.

trekking in Ha Giang

6. Trekking

Misschien niet het eerste dat in je opkomt, maar wandelen in Ha Giang door de bergen is een geweldige manier om het landschap te verkennen.

Meo King Palace

7. Historische gebouwen

In deze provincie vind je een aantal historische gebouwen die zijn gebouwd in de Franse koloniale tijd en zeker een bezoek waard zijn.

Lung Cu vlaggentoren

8. Lung Cu-vlaggentoren

Lung Cu is een vlaggenmast op het noordelijkste punt van het land. Alleen de rit door de bergen om hier te komen is niet te missen.

Homie homestay

9. Homestay ervaring

Om je Ha Giang-tour af te sluiten, breng je minimaal één nacht door in een homestay van etnische minderheden. De perfecte manier om meer over hun cultuur te leren.

Du Gia Homestay

10. Ontspan in Du Gia

Na dagen door de bergen te hebben gereden, is er geen betere plek dan Du Gia om te ontspannen. Rustig tussen de rijstvelden.

Bestemmingen in de buurt van Ha Giang

Sapa

Ninh Binh

Mai Chau

Halong Bay

Ha Giang

Cao Bang

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.