Top 10 leukste markten in Vietnam

Markten in Vietnam zijn een geweldige plek om het dagelijks leven van de lokale bevolking te ervaren. Daarnaast is het een ideale plek voor het proeven van veel verschillende lokale delicatessen tegen een betaalbare prijzen, omdat ze vaak zijn uitgerust met een speciale foodcourt omringd door eetstalletjes.

Sommige markten beginnen al om 3 uur in de ochtend met het verkopen van verste groenten, fruit, vis en vlees. Hoewel de meeste markten in Vietnam al honderden jaren in bedrijf zijn, zijn er verschillende (met name die in de steden) die nu op toeristen zijn gericht, met kraampjes met handwerk, souvenirs en voorverpakte etenswaren. Maar er zijn ook een aantal hele unieke markten in Vietnam, zoals drijvende markten en markten waar vee, bloemen of zelfs relaties worden verhandelt.

1. Meo Vac zondagsmarkt

Meo Vac zondagsmarkt in Ha Giang

De meeste authentieke markten zijn te vinden in de meest afgelegen delen van Vietnam, met name in Ha Giang, en bied je de beste ervaring. De grootste markt in Ha Giang is de Meo Vac Sunday Market. Je kunt mensen van dorpen in de omgeving de dag ervoor in Meo Vac zien aankomen. Velen van hen lopen kilometers ver. De avond ervoor kan het drukker zijn met volle karaoke-bars en  cafés. Het belangrijkste is dat je tijdens marktdag maar een paar toeristen ziet. Etnische minderheden kopen en verkopen hier van alles, maar het meest interessante is de veemarkt.

2. Bac Ha Market

Bac Ha markt

Het slaperige Bac Ha wordt wakker van de felle kleuren en drukke handel die de zondagsmarkt meebrengt. De steegjes en pleintjes zijn gevuld met dorpelingen uit de hele omgeving die zich verzamelen vanuit de heuvels en valleien. Bac Ha markt is overweldigend met alle kleuren die je op deze markt ziet van etnische minderheden die druk zijn met kopen, verkopen, eten en sociale contacten onderhouden.

Je kunt de Bac Ha-markt bereiken door een busje of tour te boeken vanuit Sapa, dat ongeveer 3 uur rijden is. Rond Sapa vind je veel meer markten. Bekijk hier de lijst met leukste markten in Sapa.

2. Khau Vai Love Market

Khau Vai Love Market in Ha Giang

De meest unieke markt in dit lijstje ligt ook in Ha Giang. De Khau Vai Love Market wordt jaarlijks gehouden vanaf de late avond van de 26ste dag van de derde Lunar maand en duurt tot het einde van de volgende dag. In tegenstelling tot andere markten, is de Khau Vai Love Market buitengewoon en opmerkelijk omdat de mensen die hier komen geen goederen verkopen of kopen. In plaats daarvan is het de dating plaats voor ex-geliefden die verliefd zijn geweest maar geen huwelijk konden hebben.

4. Cai Rang Floating market

Cai Rang Floating market

Door het dichte netwerk van de Mekong-rivier en zijn zijrivieren heeft de lokale bevolking een speciaal vaarwegtransportsysteem ontwikkeld. De gewoonte om goederen te verhandelen op drijvende markten is een beeld geworden van het toerisme in het gebied. De Cai Rang bij floating market bij Can Tho is de beroemdste van alle drijvende markten in de Mekong Delta.

5. Hoi An night market

Hoi An night market

De Hoi An Night Market is misschien niet de meest authentieke markt in deze lijst, maar dan maakt het er niet minder sfeervol op. Stalletjes verkopen een verscheidenheid aan lokale snacks, souvenirs, kleding, sieraden en accessoires op een 300 meter lange straat met uitzicht op de Thu Bon-rivier. Wat deze avondmarkt in Hoi An zo populair maakt is dat het wordt verlicht door honderden kleurrijke lantaarns. Hiervoor is het ook een populaire plek voor fotografie.

6. Can Cau market

Can Cau markt

De Can Cau Market is de tweede markt in deze lijst in de buurt van Sapa. Minder groot dan Bac Ha, maar ook veel minder toeristisch. Het is een fascinerende openluchtmarkt die vooral gespecialiseerd is in vee. Deze markt wordt elke zaterdag gehouden en trekt 8 verschillende etnische minderheden uit de omgeving. De markt in Can Cau trekt daarnaast ook Chinese handelaren, omdat het slechts 7 kilometer van de grens ligt.

7. Dalat night market

Dalat night market

Avondmarkten zijn populaire winkelgelegenheden in heel Azië, en die van het schilderachtige Dalat in Vietnam is geen uitzondering. Koop heerlijke gerechten, warme kleding en souvenirs direct in het centrum van de stad. Wat deze avondmarkt zo speciaal maakt is de gezellige atmosfeer die er te vinden is. Dalat Night Market biedt wat lijkt op een eindeloos aantal eetstalletjes. De markt trekt veel mensen aan, sommige voor het eten, sommige voor de atmosfeer en sommigen om op te treden of straatartiesten te bekijken.

8. Hanoi weekend Night Market

Hanoi Weekend Night Market

Hanoi Weekend Night Market wordt elke vrijdag, zaterdag en zondag gehouden en is een drukke, bruisende bijeenkomst. Langs de weg gelegen kraampjes en lokale eettentjes trekken een enorme drukte van de lokale bevolking en toeristen met zich mee. Het begint vanaf 19:00 uur in de wijk Old Quarter. Voetgangersstraten en historische locaties in het gebied worden verlicht met verlichting. Je vindt hier goedkope t-shirts, handwerkartikelen, accessoires, schoenen, zonnebrillen en souvenirs.

9. Ben Thanh Market

Ben Thanh Market in Ho Chi Minh City

De allerbekendste markt van Vietnam is waarschijnlijk Ben Thanh Market in Ho Chi Minh City. Deze markt in District 1 is een geweldige plek om lokaal handwerk, merkartikelen, Vietnamese kunst en andere souvenirs te kopen. Hier vind je eettentjes waar je Vietnamese gerechten kunt proeven of wat kunt drinken. Wanneer de avond valt, openen restaurants rond de markt hun deuren en creëren ze een levendig straatbeeld dat de lucht vult met de geuren van eten.

10. Dong Ba Market

Dong Ba markt in Hue

Dong Ba Market is de oudste in zijn soort in Hue, met honderden kraampjes met huishoudelijke artikelen, handwerk, kleding en verse producten. De markt opent al om 03:00 uur. De markt omvat bijna 16.000 vierkante meter, met verschillende secties gewijd aan fruit, vis, kleding, vlees en handwerk.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update