Thung Khe pass – Het beste uitzicht over Mai Chau

Thung Khe Pass is een indrukwekkende bergpas in Mai Chau. Je rijd over de weg wanneer je naar Mai Chau rijd vanuit Hanoi en richting Moc Chau gaat. Veel mensen die deze pas passeren kennen de naam alleen niet. Deze pas is dan misschien niet zo majestueus zoals Tram Ton Pass in Sapa en niet zo steil als Ma Pi Leng in de provincie Ha Giang, maar het is een hele bijzondere rit.

Thung Khe pass

Thung Khe Pass is mooi, maar ook erg gevaarlijk door steile afgronden, rotsen op de hellingen en de vele bochten. Het wordt ook wel White Rock Pass genoemd, doordat bij de aanleg van de bergpas er kalksteen naar beneden gleed, waardoor nu één gedeelte van de bergpas helemaal wit is.

Thung Khe bergpas

Het gedeelte wat helemaal wit is, is ook de top van de bergpas. Je vind hier een aantal kleine restaurantjes en winkeltjes in elkaar getimmerd met rieten daken, een paar tafels, stoelen en hete theepotten die klaar staan voor de gasten die stoppen. Deze winkeltjes staan dichtbij de afgrond en word ook wel de Thung Khe-markt genoemd. Bussen vanuit Hanoi stoppen hier vaak om wat te eten en te genieten van het uitzicht. Het kan erg fris zijn en wanneer je pech hebt zit je in de wolken waardoor je geen uitzicht hebt. Op de “markt” kun je eten en spulletjes kopen die direct uit de omgeving komen.

Thung Khe markt

De Thung Khe Pass flagpole of ook wel de Mai Chau Flagpole genoemd is waarschijnlijk het hoogtepunt van de hele bergpas. Vanaf hier heb je geweldig uitzicht over de Mai Chau vallei, die je waarschijnlijk al op foto’s hebt gezien wanneer je ge-googled hebt naar Mai Chau. Je kunt hier zelf even uitrusten en genieten van het uitzicht.

Mai Chau viewpoint

Beste reistijd

Thung Khe pass staat ook bekend om zijn opvallende weersveranderingen gedurende de dag, die de lokale bevolking vergelijkt met het veranderende van seizoenen. De ochtenden zijn koel en wazig, de middag brengt herfstwind maar ook de warmte van een heldere zomerzon en in de avond wordt het koud en mistig zoals in de winter.

Thung Khe pass bezoeken

Wanneer je met de lokale bus naar Mai Chau gaat stopt de bus vaak op het hoogste bus bij de markt, maar alleen als de chauffeur zelf wat wilt eten. Minibusjes en privé vervoer van Hanoi naar Mai Chau stoppen vaak zowel op het hoogste punt bij de markt als bij het Mai Chau viewpoint (Thung Khe Pass flagpole). Een andere optie is met een tour of zelf een scooter te huren en er heen te rijden vanuit Mai Chau. Het uitzichtpunt is maar 10 km vanaf Mai Chau en White Rock Pass, bij de markt, is 20 km vanaf Mai Chau. Houd graag wel rekening dat rijden over deze bochtige bergpas niet zonder gevaren is. Deze weg wordt ook gebruikt als hoofdweg naar steden zoals Mai Chau en Moc Chau.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update