Rijden over de Tram Ton Pass in Sapa: De hoogste bergpas in Vietnam

Voor het mooiste uitzicht in Sapa moet je naar de Tram Ton Pass gaan. Met 1900 meter hoog is het de hoogste pas in Vietnam en wordt vaak de Heaven’s Gate genoemd, omdat het landschap op een poort naar de hemel lijken.

Hoe bereik je Tram Ton Pass?

Het duurt slechts 15 minuten om bij Tram Ton Pass te komen vanuit Sapa stad en het kost ongeveer $5 voor een taxi. Als je het landschap langs de weg echt goed wilt zien kun je een motor of scooter huren voor een paar dollar per dag. De afstand is maar kort vanaf Sapa en de weg kun je eenvoudig vinden met navigatie-apps als Google Maps of maps.me (offline kaarten).

Een spectaculair landschap

Tram Ton Pass ligt onderweg tussen Sapa en Lai Chau (waar het treinstation ligt om naar Sapa te komen). Ook al reis je niet naar Sapa via Lai Chau of heb heb je geen plan om verder naar het noordwesten te gaan, is het wel de moeite waard om naar de top van de Tram Ton Pass te gaan en het geweldige uitzicht te zien. Vanaf het uitkijkpunt heb je ook een geweldig zicht op Fansipan aan de andere kant van de vallei met weelderige bossen. Het uitzicht is vooral goed te zien op heldere dagen.

Tram Ton Sapa

Van Sapa naar Tram Ton Pass met de motor

Rijden over de weg (de QL4d) naar Tram Ton Pass is een geweldige ervaring; kalksteenbergen aan weerszijde en steile kliffen met groene valleien en rijstvelden beneden.

Lai Chau

Waar de weg een laatste bocht naar links maakt, begint de Tram Ton Pass met de beklimming van meer dan anderhalve kilometer naar het uitkijkpunt. De rit is korter dan andere beroemde passen in Vietnam zoals Ma Pi Leng of Hai Van Pass, maar op een heldere dag heb je eindeloze uitzichten. Het is gemakkelijk route, maar wees voorzichtig voor busjes en tourbussen.

weg over de Tram Ton Pass bij Sapa

Bij het uitkijkpunt vind je houten gebouwen die gevaarlijk aan de rand zijn gebouwd, die souvenirs en eten verkopen. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de weg, de bergen en vallei.

Tram Ton bij Sapa

Tram Ton Pass

Twintig of dertig kilometer verder van Tram Ton begint de weg omhoog te draaien door de bergketen Hoang Son Lien, waar Fansipan ook onderdeel van is. Er rijden busjes door deze bergachtige kronkels, dus het is belangrijk om zo veel mogelijk rechts te blijven rijden als je op een motor zit.

Tram Ton pass weg

De uitzichten blijven geweldig, dus je zult vaak aan de kant willen stoppen voor een foto of even te genieten.

Meer bezienswaardigheden op de route

De Tram Ton Pass heb je eerder in enkele minuten gezien in plaats van uren. Gelukkig zijn er een aantal bezienswaardigheden in de buurt die je onderweg kunt bekijken. De Tam Tinh Falls liggen minder dan een uur in de richting van Lai Chau en de meer toeristische waterval Silver Falls rij je voorbij vanuit Sapa.

Silver Waterfall - waterval bij Sapa

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?