Top 5 viewpoints in Halong Bay

Er zijn een aantal manieren om Halong Bay te verkennen, zoals met een cruise, kajakken of wandelen. Bij elke activiteit en plek ziet de baai er anders uit. Er zijn 5 plekken waar je het beste uitzichtpunt in Halong Bay kunt krijgen. Als jij je afvraag wat de beste viewpoints in Halong Bay zijn, lees dan verder.

  1. Bai Tho Mountain
  2. Rondvlucht
  3. Cat Ba
  4. Titop eiland
  5. Rotsklimmen

1. Bai Tho Mountain

Bai Tho Mountain in Halong Bay

Het uitzicht vanaf Bai Tho is beroemd geworden door de mooie fotos op instagram en op bekende reisblogs. Het uitzicht op Halong Bay vanaf hier is werkelijk adembenemend. Zo ver je kunt kijken zie je de bergen, eilanden en rotsen verrezen uit het water. Dit viewpoint ligt in de buurt van Halong City.

LET OP! Sinds november 2018 is Bai Tho Mountain GESLOTEN. Er is een brand geweest, waarna de overheid heeft besloten dit uitzichtpunt te sluiten. Er is geen nieuws over of dit voorgoed is of tijdelijk.

2. Rondvlucht

Rondvlucht in Halong Bay

In een rondvlucht van een halfuur over Halong Bay zie je misschien wel het meeste van de baai. Met een watervliegtuig zweef je door de lucht boven het water, torenhoge kalkstenen eilanden en groene regenwouden van het door UNESCO beschermde landschap. Er zijn opties vanaf Hanoi en vanaf Halong City (goedkoper). Daarnaast kun je een rondvlucht ook combineren met een cruise.

3. Cat Ba

Cat Ba viewpoint over Halong Bay

Op het eiland Cat Ba heb je verschillende viewpoints. Height 177 (of Cannon Fort) heeft het bekendste viewpoint van het eiland. Vroeger was dit een Frans militair observatie- en verdedigingspunt, met gigantische kanonnen. Vanaf dit viewpoint heb je uitzicht over een groot stuk van Halong Bay.

In het noordelijke uiteinde van het eiland vindt je een minder toeristisch uitzichtpunt over Halong Bay. Een groene stalen ladder bevestigd aan de steile klif brengt je helemaal bovenaan de klif. Voor mensen met een hoogtevrees kan het een hele uitdaging zijn, want de ladder brengt je behoorlijk hoog.

4. Ti Top eiland

Titop eilandin Halong Bay

Ti Top eiland, gelegen in het hart van Halong Bay, is relatief klein, maar wordt beschouwd als een van de meest pittoreske eilanden in de baai. Titop biedt een adembenemend uitzicht vanaf het uitkijkpunt hoog in het midden van het eiland. Hoewel het een steile klim is van een paar honderd treden naar het observatiedek op de top van het eiland, is het panoramische uitzicht over Halong Bay het helemaal waard. Omdat het eiland midden in Halong Bay ligt, heb je een 360 graden uitzicht.

5. Rotsklimmen

rotsklimmen in Halong Bay

Halong Bay is een geweldige plek om te klimmen. Er zijn talloze prachtige eilanden en meer dan 3000 kalksteenrotsen in de zee. Dit is de meest avontuurlijke manier om bij een prachtig viewpoint te komen. Houd er wel rekening mee dat niet elke beklimming een mooi uitzicht biedt. Vaak klim je tegen een rots op waar je niet heel hoog komt namelijk. Er zijn heel veel verschillende plekken waar je kunt klimmen. Cat Ba is ook een populair eiland om te rotsklimmen.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update