Datanla waterval in Dalat: canyoning, achtbaan en kabelbaan

Datanla waterval ligt 5 km ten zuiden van Dalat. Je kunt hier niet alleen de waterval bezoeken voor het uitzicht, maar je kunt ook meedoen aan avontuurlijke activiteiten, zoals canyoning, abseilen en zelf een zelfs een achtbaan. De waterval heeft verschillende ‘niveaus’, die elk een andere ‘activiteit’ heeft. Naast deze activiteiten is er ook een restaurant en souvenirwinkel.

De waterval bevindt zich op de N20, op minder dan 400 meter van de weg. Volgens legende baadden feeën hier en legde zij hun haar te drogen op de gladde stenen, vandaar de tweede naam: Suoi Tien, “feeënrivier”.

Hoe bereik je Datanla Falls?

Om bij de watervallen te komen met een scooter of motor, rij je vanuit Dalat 20 kilomter over Highway 20 (N20). De ingang van Datanla ligt aan je rechterhand. Het is moeilijk te missen: een gigantisch reclamebord bij de ingang toont alle mogelijke activiteiten bij de waterval.

Veel tours die vanuit Dalat worden gedaan hebben een bezoek aan de waterval Datanla als onderdeel van een dagtocht, of je kunt er eenvoudig komen met een taxi.

Bekijk hier de locatie op Google Maps.

Ticketprijs bij Datanla Waterfall Resort:
Toegang tot de Datanla waterval is 30.000 VND per volwassene en 15.000 VND per kind.

Wanneer te bezoeken

Je kunt elk seizoen gaan, maar de beste tijd is het einde van het regenseizoen van november tot eind maart. Als je tijdens het regenseizoen naar de watervallen gaat, kan dit gevaarlijk zijn, omdat het lopen over de waterval erg glad is.

De trap langs de waterval

De trappen zijn behoorlijk steil ontworpen en dalen af naar de waterval, met 200 treden. De totale lengte van het pad is ongeveer 1 km en duurt ongeveer 30 minuten lopen langs de waterval. Het is interessant om het verschil te zien tussen elk niveau van de waterval en de mooie omgeving.

Datanla waterval in Dalat

Achtbaan

Met de achtbaan naar beneden is de keuze van de meeste bezoekers van de waterval. De baan is ongeveer 1 kilometer lang en draait naar beneden langs de bomen. Een ritje in de achtbaan is 50.000 VND per persoon. Je kunt de glij snelheid zelf bepalen, maar reken op minimaal 20 km/u tot 40 km/u, afhankelijk van hoeveel je remt. Een karretje is goed voor 2 personen met handrem om de snelheid aan te passen.

Datanla achtbaan

Datanla achtbaan wordt zowel als attractie als ook als een echt transportsysteem gebruikt. De achtbaan wordt gebruikt om Datanla Falls te bereiken die onderaan de heuvel ligt. In tegenstelling tot andere achtbanen, bevindt het beginpunt bovenaan de baan en moeten het karretje de helling afdalen om de bodem van de rit te bereiken. Vervolgens verlaat je het karretje beneden om de watervallen te bezoeken en na je bezoek kun je met een karretje weer terug naar de top.

Datanla achtbaan

Kabelbaan

De kabelbaan is vrij hoog geïnstalleerd en zweeft boven de waterval. Dit is de beste manier om het landschap te zien met bergen, bossen en de waterval.

Ticketprijs is 50.000 VND voor een enkeltje.

Datanla kabelbaan

Abseilen en canyoning-tour

Dit is de beste activiteit in de Datanla waterval, met abseilen, natuurlijke glijbanen, klif springen, wandelen en zwemmen.

Per shuttle bus wordt je naar de kloof gebracht en ontmoet je de gids die je alles vertelt over wat je moet weten voordat je de wildernis in gaat. Trek een harnas aan, maak je zwemvest vast en begin met een 18 meter lange afdaling naar de rivier, waar je aan een abseillijn wordt geklemd die je naar het bos leidt.

Canyoning in Dalat bij Datanla waterval

Het volgende deel van het parcours ga je van rotsen naar beneden glijden in zachte stroomversnellingen, waar je verder drijft voordat je weer moet abseilen van een waterval van 25 meter hoog.

Canyoning in Dalat bij Datanla waterval

Aan het einde, kun je van een 7 meter hoge ​​waterval springen en een spannende 13 meter hoge waterval die de wasmachine wordt genoemd.

Lees hier meer over canyoning in Dalat!

High Rope park

Als je een fan bent van het buitenleven en fysieke activiteit, is deze High Rope Course een aanrader. Deze activiteit is ook leuk voor kinderen. Dit spannende avontuur van 2 uur neemt je mee door de weelderige bomen van Dalat terwijl je hindernisbanen met verschillende moeilijkheidsgraden doorkruist, perfect voor deelnemers van alle leeftijden.

High Rope park Dalat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.