Vietnam in november – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Het droge, koelere weer is teruggekeerd naar Noord-Vietnam, waardoor november een van de beste maanden is om te bezoeken. De centrale regio’s ontvangen het leeuwendeel van de regen met soms stormachtig weer. In het uiterste zuiden is het een ander verhaal met blauwe luchten en zonneschijn, waardoor de stranden van Phu Quoc en Mui Ne weer op hun best zijn, een situatie die de komende zes maanden zal blijven. Goede omstandigheden voor avontuurlijke activiteiten gaan verder in de bergen van het noorden en keren ook terug naar de Centrale Hooglanden.

weer Vietnam november

Weer Vietnam in november

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Tegen november neemt de hete en natte zomer in het noorden en de regio plaats voor enkele van de beste omstandigheden van het jaar. Temperaturen blijven gematigd en de regen die er is, wordt zeldzaam en licht (temperatuur: 22° C). In het hoge noorden is het weer in de bergachtige gebieden van Mu Cang Chai, Sapa en Ha Giang droog en helder, wat een aantal van de beste trekkingsomstandigheden van het jaar belooft. November wordt ook beschouwd als een van de beste maanden om met een ​​cruise door Halong Bay te varen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 22C
  • Regenval: 42mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
De regenval in het midden van het land is op zijn hoogtepunt en zware stormen kunnen voorkomen. Hoi Ai in het bijzonder is gevoelig voor overstromingen in november. De temperaturen van Hoi An en Hue verschillen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 24C
  • Regenval: 221mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
In november verwelkomt het zuiden de zomer in al zijn glorie met enkele van de beste weersomstandigheden van het jaar, dankzij de heldere hemel en een daling van de luchtvochtigheid (gem. Temp: 27 ° C). De stranden binnen handbereik van Ho Chi Minh-stad zoals Mui Ne hebben blauwe luchten en veel zon. De eilanden Phu Quoc en Con Dao genieten ook van warm, droog weer, waardoor de zuidelijke stranden in Vietnam in november de beste keuze zijn. Verder naar het noorden zal Nha Trang (zittend in zijn eigen microweersysteem) veel regen zien in oktober en november. In de Centrale Hooglanden en Dalat is het een ander verhaal met een heldere hemel en weinig of geen regen verwacht.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 27C
  • Regenval: 114mm

Evenementen in november

  • Geen bekende Vietnamese evenementen in november

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven