Top 6 leukste drijvende markten in de Mekong Delta

Drijvende markten zijn al meer dan 100 jaar een manier van leven en handel voor Mekong Delta-bewoners, dankzij het complexe en uitgebreide riviersysteem van de regio. De drijvende markten behoren tot de hoogtepunten van de Mekong Delta. Deze markten zijn centrale gelegen in de delta, waar mensen fruit en groenten kunnen kopen van lokale productie. De goederen worden rechtstreeks van de boten verkocht. De handelaren hangen de beschikbare producten op lange palen, zodat mensen van veraf kunnen zien wat er te koop is. Kleine sampans dienen als mobiele cafés, waar je frisdrank, ijskoffie of een noedelsoep voor het ontbijt kunt kopen.

Aangezien er aardig wat drijvende marketen in de Mekong Delta bevinden, is het handig om te weten welke de leukste zijn. Bekijk daarom snel onze lijst!

1. Cai Rang Floating Market

Cai Rang Floating Market in de Mekong Delta

Cai Rang Floating Market is de grootste en populairste drijvende markt in de Mekong Delta. De markt begint al om 5 uur ‘s morgens en duurt tot de middag, maar je kunt er beter zijn voor 8 uur. De belangrijkste goederen zijn hier fruit, landbouwproducten en specialiteiten uit de regio. Elke ochtend parkeren honderden boten van grote tot kleine dicht bij elkaar en er worden goederen aan boord gehangen die beschikbaar zijn om te verhandelen.

Omdat er steeds meer binnenlandse en buitenlandse toeristen komen, zijn er ook verschillende boten die een Vietnamese ontbijt aanbieden, omdat je vaak vroeg in de ochtend hier naar toe gaat.

De makkelijkste manier om hier te komen is door een bus te nemen van Ho Chi Minh City naar Can Tho. Vanaf de haven in Can Tho kan je een bootje huren die je de drijvende markten laat zien evenals kleine waterwegen in de omgeving.

2. Cai Be Floating Market

Cai Be Floating Market

Cai Be  Floating Market is een andere populaire drijvende markt, omdat het het dichtst bij Ho Chi Minh City ligt. In tegenstelling tot andere drijvende markten die alleen ‘s ochtends opengaan, begint Cai Be Floating Market later op de dag tot laat in de nacht. Dus je kunt laat op de dag de markt bezoeken en toch een bruisende sfeer ervaren.

De beste manier om hier te komen is met een privé- of groepstour of een een auto met chauffeur te huren vanuit Ho Chi Minh City. Je kunt ook vanaf My Tho in de Mekong Delta een bus nemen naar  Cai Be.

3. Long Xuyen Floating Market

Long Xuyen drijvende markt in de Mekong Delta

De Long Xuyen Floating Marker ligt op de rivier de Hau, in de minder toeristische provincie An Giang. Het is om deze reden ook een minder populaire markt, maar daardoor ook een stuk authentieker. De lokale bevolking is hier erg nieuwsgierig en zal proberen om met je te communiceren, omdat toeristen hier geen bekend gezicht zijn. Je vind hier veel boten die dicht bij de rivier zijn aangemeerd, waar de lokale bevolking het hele jaar door woont en handel drijft. Goederen zijn voornamelijk gewassen zoals groenten, meloen, bonen, kool, pompoen, aardappel en beroemde snacks van An Giang zoals visnoedels en koekjes van varkenshuis.

Je kunt een bus nemen van Ho Chi Minh City naar Long Xuyen, of eerst naar Can Tho gaan, de nacht doorbrengen en vanaf daar vroeg in de ochtend een taxi, bus of per tour gaan.

4. Phong Dien Floating Market

Phong Dien Floating Market

Phong Dien Floating Market is een traditionele handelsplaats van lokale mensen waar meestal gewone dagelijkse producten worden doorverkocht op lokale markten of aan groothandelaars direct aan boord. In tegenstelling tot Cai Rang Floating Market verkoopt Phong Dien Floating Market niet alleen landbouwproducten, maar ook andere, zoals huishoud- en werktuigenspullen, kano’s, boten, dakplaten, messen, schoffels, machete en visgerei zoals visnetten, manden, en allerlei algemene binnenlandse en buitenlandse spullen.

Na het bekijken van de drijvende markt, kun je diverse andere bezienswaardigheden zien in de omgeving, zoals lokale dorpen en boomgaarden.

5. Tra On Floating Market

Tra On drijvende markt

De markt kan al heel vroeg beginnen, soms zelfs al om 2:00. Maar je kunt er tussen 5 uur tot 6 uur aankomen, omdat dit het drukste moment is. Net als andere drijvende markten, zijn de belangrijkste goederen die hier worden verkocht, fruit en seizoensgebonden landbouwproducten. De drukte van de markt kan afhangen van het getij. Hoe hoger het getij, hoe drukker de markt is.

6. Nga Nam Floating Market

Nga Nam Floating Market

Omdat het de meest centrale markt van de regio is, kun je hier de meeste van de Mekong-specialiteiten vinden. Je ziet hier boten vol met rijst, groenten, vers fruit van boomgaarden, garnalen, vissen, krabben, kikkers en nog veel meer. Je kan zelfs boten tegenkomen met huishoudelijke artikelen en elektronica. De markt begint al rond 03:00 uur en bereikt zijn piek rond 05:00 uur. Als je de markt wilt bezoeken, betekent dat je in de buurt moet overnachten.

Om de markt te bereiken, moet je een bus nemen van Ho Chi Minh City naar de stad Cau Mau. Vanaf hier neem je een andere pendelbus naar de stad Nga Nam, waar je een boot kunt huren om naar de markt te gaan.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven