Vietnam in oktober – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Het blijft verbeteren in het noorden met een heldere hemel, minder regenval en een onderbreking van de hoge luchtvochtigheid van de afgelopen maanden. In het centrum is het het tegenovergestelde verhaal met hoge regenval en de kans op stormachtig weer. Terwijl de regen in het midden tuimelt, begint het zuiden voorgoed te veranderen met minder regenval en een belofte van de terugkerende zomer. Goede omstandigheden voor avontuurlijke activiteiten keren ook terug in de bergen van het noorden en in de Centrale Hooglanden.

weer Vietnam oktober

Weer Vietnam in oktober

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Oktober ziet het einde van het natte seizoen in het noorden en naarmate de maand vordert daalt de temperatuur, net als de regenval, vooral in de tweede helft van de maand als de koelere, droge winter nadert. In het hoge noorden is het weer in de bergachtige regio’s Sapa en Ha Giang droog en helder, wat een aantal van de beste trekkingsomstandigheden van het jaar belooft. Begin oktober is het een bijzonder pittoreske tijd van het jaar om Mu Cang Chai te bezoeken, omdat de eindeloze rijstvelden van de regio een gouden kleur krijgen, klaar om te oogsten.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 25C
  • Regenval: 100mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
De regenval in het midden van het land ligt dicht bij zijn top en zware stormen kunnen voorkomen. Vooral Hoi Ai is in oktober vatbaar voor overstromingen. De temperaturen in Hoi An en Hue verschillen enigszins van Hoi An en Danang is het warmere einde van de Hai Van Pass (gem. Temp: 24 – 27 ° C). Verder naar het zuiden zullen de stranden van Nha Trang veel regen zien met bijna de helft van de regenval in de stad die in oktober en november valt. De zware regenval in Dalat en de Centrale Hooglanden begint te breken, vooral tegen het einde van de maand, wanneer de goede omstandigheden voor buitenactiviteit terugkeren. Maar weken van hevige regenval kunnen betekenen dat sommige van de Phong Nha-grotten ontoegankelijk zijn en niet kunnen worden bezocht.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 26C
  • Regenval: 530mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
Oktober is de maand voor verandering in het zuiden, met name tegen het einde van de maand, als de regio in de richting van de droge, hete zomermaanden gaat (gem. Temp: 27 ° C). De zuidelijke stranden van Phan Thiet en Mui Ne en de eilanden Phu Quoc en Con Dao beginnen zich te herstellen van de wintermaanden en de zon begint weer te schijnen, vooral tegen het einde van de maand. Rond het eiland Con Dao, blijven broeders van de groene schildpad uit hun broedgebied onder het zand komen en zetten hun eerste stappen naar de zee.

Gemiddelde weersverwachtingen:

  • Temperatuur: 27C
  • Regenval: 268mm

Evenementen in oktober

  • Mid-Autumn Festival (Trung Thu)
  • Cham nieuwjaar (Kate)
  • Khmer Oc Bom Boc Festival

Tips voor reizen in december in Vietnam

Intro

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Intro

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update