Noord-Vietnam zit vol met cultuur en natuurlijke wonderen. De drie populairste bestemmingen, Hanoi, Halong Bay en Sapa, behoren ook tot de meest bezochte in Vietnam. De oorsprong van de Vietnamese cultuur en geschiedenis komt vooral uit deze regio, met name het gebied rond Hanoi. De kustlijn bestaat uit vele prachtige eilanden, waarvan sommige onaangeroerd zijn. Veel backpackers geven ook de voorkeur aan het indrukwekkende landschap in de noordelijke bergen van Ha Giang. Om niet te worden overtroffen door het landschap, is de cultuur in Noord-Vietnam net zo divers, met onder andere bergstammen die in dorpen leven tussen de rijstvelden.

Bestemmingen in Noord Vietnam

Hanoi

Hoofdstad van Vietnam, staat bekend om zijn eeuwenoude architectuur en een rijke cultuur met Zuidoost-Aziatische, Chinese en Franse invloeden.

Sapa

Een populaire plek voor een trekking door de beroemde rijstterrassen van Vietnam en heeft Fansipan, de hoogte berg van Indochina.

Ninh Binh

Een magische boottocht langs de kalksteen rotsen van Tam Coc en Trang An, voelt aan of je in een sprookje bent.

Mai Chau

Fiets door de groene rijstvelden, verblijf in een homestay en maak een dagtrip naar Pu Luong, minder toeristisch als Sapa, maar minstens net zo mooi.

Cao Bang

Cao Bang is een van de dunst bevolkte provincies in het noorden van Vietnam, bezaaid met heuvels en dorpen, met absoluut hoogtepunt: de Ban Gioc waterval.

Ha Giang

Voor velen het hoogtepunt van Vietnam. Authentiek, ruige natuur, prachtige bergen en geen toeristische drukte. Huur een motor en doe de loop!

Moc Chau

Theeplantages, heuvelachtige valleien, etnische dorpen en bloeiende bomen.

Beste reistijd in Noord Vietnam

Noord-Vietnam (Hanoi, Halong Bay, Sapa, Mai Chau & Ninh Binh) heeft een duidelijk winter- en zomerseizoen. De koele maar meestal droge winter duurt van november tot april, bij een gemiddelde temperatuur van 17-22 ° C met de koudste maanden januari – maart. De zomer duurt van mei tot oktober, wanneer het warm en vochtig is en de regio de meeste neerslag heeft. Juli tot september zijn vaak de natste maanden van het jaar.

Maanden Gemiddelde tempratuur Regen per maand (mm)
Januari 17ºC 18
Februari 18ºC 28
Maart 20ºC 38
April 24ºC 81
Mei 28ºC 197
Juni 30ºC 238
Juli 30ºC 322
Augustus 29ºC 343
September 28ºC 252
Oktober 26ºC 98
November 22ºC 42
December 19ºC 21

Hoe kom je er

The main airport in North Vietnam is Noi Bai International Airport in Hanoi. Er zijn genoeg vluchten van en naar Europe en andere plaatsen binnen Azie. Er zijn ook vliegvelden in Bien Dien Phu en Haiphong; alleen de laatste heeft internationale connecties. Hanoi is het logische startpunt voor landverbindingen naar verschillende punten in Noord-Vietnam. Het is verbonden met bijna alle provinciale en districtskapitalen met frequente bussen en treinlijnen. Je hebt onder andere verbindingen naar Sapa, Ninh Binh, Ha Gaing, Halong City en Haiphong.

Kaart

kaart Noord Vietnam