Lan Ha Bay – Alles wat je moet weten

Lan Ha Bay is ten zuiden van Halong Bay, ten oosten van het eiland Cat Ba en strekt zich uit over een gebied van meer dan 7000 ha, waarvan 5.400 ha onder het Cat Ba National Park valt. Je kunt Lan Ha Bay bezoeken tijdens een Halong Bay cruise, of je kunt een boot huren vanaf het eiland Cat Ba.

Waarom Lan Ha Bay?

Lan Ha Bay is een goed alternatief voor Halong Bay, aangezien het hier een stuk minder toeristisch is en het water schoner. Je vind net zoals in Halong ook in deze baai drijvende dorpen, grotten en je kunt hier ook zwemmen en kajakken. Halong Bay is een stuk groter, maar de de dichtheid van de karstbergen en eilanden in Lan Ha Bay is een stuk hoger. Je vind daarnaast in deze baai ook heel veel stranden.

Lan Ha Bay

Activiteiten

In tegenstelling tot Halong Bay, heeft Lan Ha Bay een meer ongerept landschap met een hoge concentratie van kalksteenbergen, waarvan het zeeoppervlak is verdeeld in kleinere baaien. Met meer dan honderd prachtige, kleine stranden aan de voet van de bergen, is het geen probleem om een goede plek te vinden om te zwemmen, een strandbarbecue te organiseren of te kamperen.

Je kunt hier rotsklimmen en deepwater soloing of een snorkel– en duiktrip is ook een goed idee. Lan Ha Bay, wordt gezien als de beste van de drie baaien in de Halong Bay, om te duiken en goede omstandigheden voor klimmen (zowel op het eiland Cat Ba als in de baai).

Rotsklimmen in Lan Ha Bay

In een boottocht door Lan Ha Ba bezoek je vaak ook nog grotten en drijvende dorpen, waar je het lokale vissersleven kunt bekijken.

drijvend vissersdorp Lan Ha Bay

Deze baai is ook een paradijs om te kajakken, met honderden kleine zandstranden en honderden kleine eilandjes in de buurt in een rustig en schoon water. Enkele bekende plekken om te kajakken zijn het drijvende dorp Cai Beo, het centrumgebied van Van Boi in het midden van de baai, het gebied Ba Trai Island en rond Monkey Island.

kajakken in Lan Ha Bay

Bezienswaardigheden

Op Monkey Island leven iets meer dan 20 apen. Ze gaan vaak naar het strand om met toeristen te spelen en eten te stelen. Je kunt hier heerlijk relaxen op het strand, zwemmen, kajakken of de berg van het eiland te verkennen om het panoramische uitzicht van Lan Ha te bewonderen.

Monkey Island in Halong Bay

Op het eiland Ba Trai Dao vind je de “Three Peaches Beach“. Dit strand dankt zijn naam aan de drie kalkstenen karstsbergen die er uit zien als perziken. Het strand is perfect om te zwemmen, kajakken of gewoon genieten van het landschap. Let alleen goed op de getijden, want bij hoogtij verdwijnt het strand.

Genesteld in de vallei, begrensd door felgroene rijstvelden bewaakt door buffels, was Viet Hai Village tot voor kort gescheiden van de buitenwereld. Tegenwoordig biedt Viet Hai een handvol activiteiten om tegemoet te komen aan de toeristen die op bezoek komen, die dienen om te entertainen en voorlichting te geven over het lokale leven, zoals traditionele rijstwijn koken.

De twee bekendste grotten in Lan Ha Bay zijn Luon Cave en Dark Bright Cave.

Cruise door Lan Ha Bay

In vergelijking met de Halong Bay is Lan Ha Bay niet zo populair als een reismogelijkheid, en niet veel cruises vanuit de havens van Halong City gaan naar deze prachtige baai. Veel reizigers maken zich ook zorgen dat ze de hoofdattracties van Halong Bay zoals Sung Sot Cave, Pelican Cave of Titop Island zullen missen als ze alleen Lan Ha Bay bezoeken. Er zijn cruises van 2 nachten, waar je één nacht in Halong Bay verblijft en één nacht in Lan Ha Bay; wil je deze baai bezoeken met een cruise, controleer dan goed te reisplanning.

Lan Ha Bay cruise boottocht

Hoe kom je er?

Je kunt deze baai bezoeken met een cruise vanaf Ha Long, maar er zijn weinig cruiseboten die hierheen gaan. De meer gebruikelijke manier is om deze baai vanaf Cat Ba te bezoeken. Vanaf Cat Ba Island kun je met een dagtrip Lan Ha Bay bezoeken.

Van Hanoi naar Lan Ha Bay via Cat Ba

  • Directe bus: Je kunt eenvoudig in Hanoi een directe busreis naar Cat Ba boeken. Deze reis is inclusief ophalen bij jou hotel in het centrum van Hanoi, een busreis naar Hai Phong en een bootovertocht van Hai Phong naar Cat Ba, waar je ook naar je hotel wordt gebracht.
  • Trein/bus+boot: Je kunt ook een losse bus- of treinticket kopen naar Hai Phong en vanaf daar de speedboat boeken naar Cat Ba.
  • Tour: Er zijn ook tours die je naar Cat Ba brengen, waar je een de hoogtepunten van het eiland gaat bekijken, zoals stranden, een fort met uitkijkpunt over Halong Bay en de andere dag een dagtrip maakt naar Lan Ga Bay.

Overnachten in Lan Ha Bay

Voor overnachtingen biedt Lan Ha Bay vele opties van hotels, hostels en bungalows op Cat Ba Island, Viet Hai Village en Monkey Island, of je kunt ervoor kiezen om een nacht door te brengen op een cruise omringd door rotsen en de zee.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.