Tuan Chau island in Halong Bay

Tuan Chau Island is een nieuw ontwikkelde toeristische zone net buiten Halong City. Dit eiland staat bekend om zijn recreatieve aanbod en resorts aan het strand. Het is ook het startpunt van de meeste Halong Bay cruises.

In de afgelopen jaren onderging Tuan Chau een enorme reconstructie en modernisering. Nu is het een modern toeristenoord vol hotels, resorts en attracties. Vanaf het eiland Tuan Chau kun je met een boot of veerboot naar het eiland Cat Ba gaan of een luxe boottocht maken door de Halong Bay en de nabijgelegen eilanden en stranden.

Tuan Chau Island bezoeken?

Wil je aan het strand liggen bij een mooi resort is deze plek misschien wel iets voor jou. Probeer anders dit eiland zo veel mogelijk over te slaan. Het is gebouwd voor het massatoerisme voor met name toeristen uit de omringende Aziatische landen. Geen authentiek Vietnam. Je kunt vanuit Hanoi direct via dit eiland naar je cruise door Halong Bay; het is niet nodig om op dit eiland te overnachten.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Halong Bay bezoeken

Tuan Chau Island is via Tuan Chau Marina de toegangshaven tot Halong Bay. Je kunt vanaf hier diverse cruises boeken door Halong Bay. Je kunt ook met een helikopter of watervliegtuig over Halong Bay vliegen vanaf dit eiland.

Tuan Chau cruise haven van Halong Bay

Watersport

Het eiland heeft voldoende watersport activiteiten, zoals kanoën, parasailen, waterskiën en glijbanen.

Tuan Chau parasailing

Stranden

Als je meer van het strand bent, zijn er twee stranden op het eiland Tuan Chau, een aan elke kant.

Tuan Chau eiland strand

Dieren shows

Er is een Marine World, waar je zeeleeuwen, dolfijnen, zeehonden en krokodillen kunt zien. Afgezien van het zeeleven is er een circus dat elke dag behalve maandag is geopend. Maar of dit de plek is waar je dolfijnen en zeehonden wilt zien mag ieder voor zich bepalen.

Overnachten op Tuan Chau Island

Ontwikkeld om de snelgroeiende vraag vanuit de toeristische sector te ondersteunen, zijn er aantal resorts beschikbaar. Halong Paradise Suite Hotel is de top keuze volgens TripAdvisor, die een mooi zwembad en luxe spa-faciliteiten heeft. Er zijn verschillende andere zeer goede hotels zoals La Paz Resort Halong en Tuan Chau Seaside Hotel.

Hoe kom je er?

Van Hanoi naar Tuan Chau island

  • Bus: Een goedkope en comfortable manier om van Hanoi naar Tuan Chau Island te reizen is per bus. De rit duurt 4 a 4,5 uur en kost tussen de $9 en $20 afhankelijk van de bus die je kiest (sommige zijn een stuk luxer). Een aantal busmaatschappijen op deze route zijn The SinhTourist, Grouptour, Rosa Eco Bus, GreenLion Bus en Luxury Transport. Je kunt bustickets kopen bij een reisbureau in Hanoi of online via 12go.asia of Baolau.
  • Vluchten: Als het past in jouw budget en je het niet erg vind om in een watervliegtuig te zitten, dan zijn er vluchten beschikbaar van Hanoi naar het eiland Tuan Chau. Deze worden uitgevoerd door een lokale luchtvaartmaatschappij genaamd Hai Au Aviation. Deze watervliegtuigen zijn zeer comfortabel en veilig.

Vanaf Ha Long en Cat Ba

  • Boten: Van zowel Ha Long als Cat Ba zijn er boten die naar dit eiland varen (Tuan Chau port).

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top