Van Halong Bay naar Ninh Binh (en vice versa)

Als je van plan bent na je bezoek aan Halong Bay naar Ninh Binh te reizen, ook wel het Halong Bay aan land genoemd door de vele kalkstenen rotsen die uit het landschap steken, heb je maar een paar keuzes. Van Halong Bay naar Ninh Binh of van Ninh Binh naar Halong Bay kun je met een taxi, (lokale) bus of zelf rijden met de motor.

Taxi / Privé vervoer met chauffeur

Eén van de populairste manieren om van Halong Bay naar Ninh Binh te reizen is met de taxi of een auto huren inclusief chauffeur. Je kunt dit boeken via je accommodatie in Halong of via jouw cruise. Een auto voor 4-personen kost tussen de $80 – $100 en de rit duurt tussen de 4 en 5 uur.

Bus

  • Bussen per dag: Er rijden weinig toeristenbussen tussen Ninh Binh en Halong Bay. Er rijd ongeveer elk uur een lokale bus tussen deze steden. De toeristenbussen die rijden hebben een ophaal- en brengservice van en naar je hotel in Halong Bay en Ninh Binh. De lokale bussen vertrekken van het Bai Chay busstation in Halong.
  • Reisduur: 5 uur.
  • Prijs: Een bus ticket kost 12 euro. Lokale bus een paar euro.
  • Boeken: Je kunt de bus online boeken via je accommodatie in Halong Bay. Kaartje voor de lokale bus kun je halen op het Bai Chay busstation in Halong of het busstation van Ninh Binh.

Motor

Je kunt met de motor van Ninh Binh naar Halong Bay rijden of andersom. De route is bijna 200 km en niet heel indrukwekkend. Als je geen motor hebt kun je zowel als Ninh Binh als Halong Bay een motor huren.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update