Top 10 avontuurlijke activiteiten in Vietnam

Geniet van de mooiste landschappen in Vietnam terwijl je bezig bent met een avontuurlijke activiteit zoals op een motor rijden, van een waterval af springen of mountainbiken van een berg. Laat je adrenaline opwekken en gaan. Als je op zoek bent naar avontuurlijke dingen om te doen in Vietnam, bekijk dan deze lijst!

1. Verken Vietnam met een motor

motorrijden in Vietnam

Als je met de motor reist, zie en ervaar je dingen die je nooit zou meemaken als je per bus of trein zou reizen. Er zijn meerdere manieren om dit te doen. De meest avontuurlijke mensen kunnen een motor kopen in Vietnam en van noord naar zuid rijden (of andersom) en hun motor verkopen op hun eindbestemming. Zo’n reis neemt veel tijd in beslag en kan te extreem zijn voor mensen. Een andere manier zou zijn om een motor of scooter voor een dag of langer te huren om een gebied te ontdekken. Als je moet kiezen waar je dit wilt doen, dan raden we zeker de Hai Van Pass aan.

Pro tip: Ben je een ervaren rijder? De meest indrukwekkende plek om te rijden in Vietnam is de Ha Giang loop.

Pro tip 2: Wil je zelf liever helemaal niet rijden, spring dan achterop bij een Easy Rider!

2. Overnachten in een grot in Phong Nha

camperen in een grot in Phong Nha

Verken Son Doong, de grootste grot ter wereld, hoe geweldig klinkt dat? Maar wees eerlijk, dit is alleen maar voor een handvol mensen realiteit. Een reis naar de grot duurt 5 dagen en kost ongeveer $ 3000 dollar. Een meer logische optie in Phong Nha is de Hang En-grot of Tu Lan. In plaats van een week kun je deze grotten in 2 of 3 dagen doen en kost ongeveer $ 350.

Pro tip: Gaat overnachten in een grot net een beetje te ver? Dark cave is slechts een halve dag vol avontuur, maar een die je nooit zult vergeten. Zipline je weg naar de ingang van de grot en van hieruit zwem je in het donker. Vervolgens begint het echte avontuur. Loop en kruip in een grot vol modder, waar je uiteindelijk in een modderpoel drijft. Terug buiten kajak je terug over een rivier vol andere activiteiten, waaronder een kleine kabelbaan en drijvende vlotten.

3. Canyoning in Dalat

canyoning in Dalat

Canyoning in Dalat staat hoog op de lijst van veel reizigers die naar Vietnam gaan om iets wat je gewoon moet gedaan hebben. Het is ook het hoogtepunt van Dalat. Wat je kan verwachten is abseilen van watervallen, klifspringen, natuurlijke waterglijbanen en door het bos hiken.

4. Rotsklimmen in Halong Bay

rotsklimmen in Halong Bay

Er zijn een aantal plekken in Vietnam waar je kan klimmen, zoals Mai Chau en de Marble Mountains in de buurt van Da Nang. Maar de bekendste plek is Halong Bay (en Cat Ba). Halong Bay is een van de meest majestueuze klimgebieden van de wereld. Met meer dan 3000 kalksteenkarst die in de zee staan. Het gebied heeft verschillende klimroutes voor zowel beginners als ervaren klimmers. Sommige Halong Bay cruises hebben klimmen ook in hun reisplanning staan.

5. Meerdaagse trekking in Sapa

Sapa trekking

Een dag trekking in Sapa is geweldig. Maar een meerdaagse trekking is een waar avontuur en een enorme aanbeveling. Dit is de meest populaire en bekende activiteit in deze lijst, maar dat maakt dit niet minder gaaf. Tijdens een meerdaagse trekking wandel je door de jungle, langs de mooiste rijstvelden, inclusief geweldige uitzichtpunten. ‘S Nachts verblijf je in een homestay, waar je het leven van de lokale minderheden (bergstammen) ervaart. Hoe meer dagen je gaat wandelen, hoe verder je gaat en hoe minder mensen je tegen zult komen.

Pro tip: Wil je nog minder toeristen tegenkomen? Maak dan een trekking in Pu Luong Nature Reserve in de buurt van Mai Chau of in Ha Giang.

6. Kitesurfen in Mui Ne

Mui Ne kitesurfen

Mui Ne is dé plek zijn als je wilt kiteboarden in Azië. Het strand van Mui Ne heeft ‘s ochtends en vroege namiddag veilige leeromstandigheden voor kitesurfen, en bouwt daarna iets uitdagender op. Dit betekent dat de locatie geschikt is voor alle kitesurfers, of je nu wilt leren, al ervaring hebt of als je een veteraan bent in de sport. Er zijn genoeg scholen die je het kunnen leren en een leuke bijkomstigheid is ook dat het hier ook vrij goedkoop is.

7. Mountainbiken in Dalat

mountainbiken in Dalat Vietnam

Dalat is de avonturen hoofdstad van Vietnam. Het is al mogelijk om een lijst te maken van de top 10 avontuurlijkste activiteiten in Dalat. In Dalat vind je veel heuvels met bossen, perfect om doorheen te fietsen. Onderweg kan je nog stoppen bij lokale dorpjes van minderheden en uitzichtpunten.

Pro tip: Op zoek naar nog meer avontuur in Dalat? Naast mountainbiken en canyoning kun je raften, kajakken, bergbeklimmen en hiken door de jungle.

8. Duiken in Con Dao

duiken in Con Dao Vietnam

Vietnam is niet beroemd om geweldige duiklocaties. Maar goed duiken in Vietnam is zeker mogelijk. Con Dao wordt beschouwd als het mooiste koraalrif van Vietnam. Er zijn 16 eilanden en een uniek ecosysteem hier. Bekijk ook zeldzame zeedieren hier zoals zeeschildpadden en zeekoeien.

Pro tip: Andere plekken om te duiken in Vietnam zijn Whale island bij Nha Trang en Phu Quoc.

9. Sandboarden en quad rijden in Mui Ne

Mui Ne avontuur Vietnam

De witte zandduinen hebben een ongelooflijk uitzicht op het strand en de omgeving. Je kunt een quad huren en cruises door de uitgestrekte, eindeloze zandduinen op zoek naar het perfecte uitkijkpunt. Race met je nieuwe vrienden of leun achterover en geniet van je ultieme Vietnam-avontuur. De rode zandduinen bieden de perfecte gelegenheid om te sandboarden in Mui Ne. Voor slechts $ 1 kun je een mat huren waarmee je van de duinen af kunt glijden.

10. Klifspringen in Nha Trang

Ba Ho waterval Nha Trang

Als laatste in de top 10 avontuurlijke activeiten in Vietnam is klifspringen in Nha Trang. De beste plaats om te springen is bij Ba Ho Falls. Een rit van een uur per motor van Nha Trang, zul je een mooie en afgelegen waterval vinden met helder water dat er om smeekt om in te worden gesprongen. Evenals de sprong zelf, is de wandeling naar het springpunt behoorlijk zwaar en glibberig dus wees veilig en spring verantwoordelijk!

Pro tip: Houd je van klifspringen? Ook in Halong Bay kan je dit vanaf verschillende rotsen springen, soms ook in combinatie met rotsklimmen (deep water soloing).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.