Canyoning in Dalat: Abseilen, tokkelen en klif springen

Dalat is een van de meest avontuurlijke steden van Vietnam. Mountbiken over heuvels, wandelen door bossen en het beklimmen van bergen zijn slechts een paar avontuurlijke activiteiten die je hier kunt doen. Maar naar onze mening is het hoogtepunt canyoning in Dalat!

Wat is canyoning?

Canyoning is een van de meest spectaculaire buitensporten die je kunt doen. Samen met een professionele gids navigeer je een weg door een kloof met watervallen door te abseilen, klimmen, ziplinen, tokkelen, springen en zwemmen. Je hebt geen ervaring nodig, alleen een beetje moed.

Veiligheid

Is canyoning in Dalat veilig? Ja, het is heel veilig. Toch is het belangrijk dat je het juiste bedrijf kiest. Controleer voordat je boekt altijd eerst de beoordelingen online of het een betrouwbaar bedrijf is dat volledig gecertificeerd is met goede uitrusting. Een aantal tips waar je kunt boeken vind je hier.

Hoe ziet een dag canyoning in Dalat er uit?

De meeste canyoning operators hanteren de zelfde route en schema. Op drukke dagen kan het dus voorkomen dat je af en toe moet wachten. Het is om deze reden ook leuker om in kleinere groep te zitten. Hieronder vind je een overzicht hoe een dag canyoning er ongeveer uit ziet:

Je wordt ‘s ochtends opgehaald bij je hotel of hostel. Je rijdt over over pittoreske weg naar het zuiden van de Dalat, waar je avontuur begint.

Eerst leer je de basisbeginselen van knopen, het dragen van het harnas, andere spullen en de juiste abseil techniek. Nadat de gidsen tevreden zijn dat iedereen de techniek begrijpt, ga je naar de eerste abseil ervaring.

De eerste abseil is vanaf een klif van 20 meter, waar je in de rivier beneden aankomt en een kleine duik kunt nemen.

abseilen tijdens canyoning in Dalat

De tweede abseiling is van een waterval van 25 meter hoog. Vervolgens zijn er 3 sprongen van een klif recht in het water; van 3 meter, 6 meter en 11 meter hoogte.

abseilen tijdens canyoning in Dalat

klif springen tijdens canyoning in Dalatabseilen tijdens canyoning in Dalat

De derde klif is 11 meter hoog met de bijnaam “Fire in the Hole” of de misschien wel bekendere naam “Washing Machine”, genoemd naar het wilde water.

Daarna ga je tokkelen van een geweldige zipline.

zipline tokkelen tijdens canyoning in Dalat

Het volgende deel bestaat uit een aantal natuurlijke glijbanen.

rots glijden tijdens canyoning in Dalat

Halverwege de dag krijg je nog lunch, wat inbegrepen in de tour zit. Aan het einde van de canyoning tour wordt je weer terug naar je hotel of hostel gebracht.

lunch tijdens canyoning in Dalatlunch tijdens canyoning in Dalat

Wat mee te nemen

  • Waterbestendige camera
  • Waterschoenen of sportsandalen
  • Zonnebrand (geen pet of zonnebril)
  • Zwem kleding
  • T-Shirt
  • Handdoek

Canyoning boeken

Je hoeft canyoning in Dalat niet ver van te voren te boeken. Je kunt via jouw hotel of hostel in Dalat boeken of je kan zelf langs het kantoor van de operator gaan.

Via jouw hostel kun je vaak regelen dat er meer mensen meegaan met jou, alleen kun je vaak niet kiezen via welk bedrijf je het wilt doen.

Een aantal canoning operators die hoog aangeschreven staan in Dalat:

Gebruik tripadvisor om meer operators te bekijken.

De prijs is bij de meeste bedrijven gelijk: $72

Is een canoning tour een stuk goedkoper, controleer dan het volgende:

  1. Doen zij het volledige canyoning programma zoals hierboven staat vermeld, of minder (deze optie wordt ook aangeboden).
  2. Heeft het bedrijf de juiste licenties. Dit is moeilijk te controleren, maar via de reviews op tripadvisor kom je er vaak wel achter of dit een serieus bedrijf is.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.