E-visa Vietnam

Alles wat je moet weten

Nederlandse paspoorthouders die naar Vietnam willen reizen kunnen vanaf mei 2018 een online e-visum aanvragen voor Vietnam. Dit e-visum is geldig voor 28 internationale grensovergangen, waaronder de vliegvelden van Ho Chi Minh City en Hanoi.

Wat is een Vietnam E-visa?

Het E-visa is een electronisch visum wat alleen door de Vietnamese immigratiedienst kan worden afgegeven. Dit kun je dus alleen verkrijgen via de officiele website van de Vietnamese immigratiedienst.

Belangrijk: Veel websites en bedrijven noemen een Visum on Arrival ook een E-Visa. Ondanks dat je dit ook online aanvraagt, is dit niet hetzelfde. Voor een Visa on Arrival ontvang je een goedkeuringsbrief die je gebruikt bij aankomst om je visum op te halen. Dit is dus niet hetzelfde als een E-Visa. Lees hier De verschillen tussen een E-visa en een Visa On Arrival.

E-Visa aanvragen

Het e-visum voor Vietnam kun je aanvragen via de website van de Vietnamese immigratiedienst door het invullen van een aanvraagformulier en het vooraf betalen van het visum (momenteel USD $25). Hierna krijg je een code waarmee je op de website via deze link, kunt controleren wat de status is van jouw aanvraag en voor het afdrukken van de E-visa wanneer deze is verstrekt.

Belangrijk om te weten

  • Vietnam e-visum is 30 dagen geldig met Single Entry. Als je Vietnam meerdere keren in wilt gaan en langer dan 1 maand wilt bezoeken, moet je overwegen om Vietnam Visa On Arrival te gebruiken.
  • Vietnam e-visum kan alleen worden aangevraagd met als doel voor een vakantie.
  • Met het Vietnam E-visum kan je Vietnam binnenkomen via 8 internationale luchthavens, 13 internationale grensovergangen en via 7 zeehavens in het hele land.
  • Dit soort visa is erg nieuw, daarom zijn sommige bepaalde luchtvaartmaatschappijen of zelfs immigratiepersoneel op de luchthavens niet op de hoogte en kunnen daarom moeilijk doen of zelfs weigeren.
  • Je moet tijdens jouw verblijf altijd een kopie van het e-visum bij je hebben
  • Minderjarigen met een eigen paspoort moeten een volledige e-visumaanvraag invullen. Minderjarigen van 14 jaar en jonger die zijn opgenomen in het paspoort van hun ouders, moeten worden opgenomen in de e-visumaanvraag van hun ouders.

De verschillen tussen een E-visa en een Visa On Arrival

 Vietnam Visa on ArrivalVietnam E-Visa
Uitgevende instantieVietnamese immigratiedienstVietnamese immigratiedienst
Voor wieAlle reizigers die naar Vietnam vliegenInwoners van 46 landen, waaronder Nederland
Doel van het bezoekVakantie, zaken, familie / vriendenbezoek en anderenVakantie
Visum geldigheid 1 maand single en multiple entry, 3 maanden single en multiple entry, 1 maand single entry
KostenServicekosten tussen de $10 en $30 afhankelijk voor welk visum je kies en bij welk visumservice bedrijf je het regelt.
Plus de stempelkosten op het vliegveld bij aankomst: $25 voor single entry en $50 voor multiple entry.
$25
Verwerkingstijd
2 werkdagen en bij spoedservice een halve werkdag of zelf binnen 2 tot 3 uur .3 werkdagen
Grensovergang5 internationale luchthavens in Vietnam.28 (8 internationale luchthavens, 13 grensovergangen over land en 7 havens in heel Vietnam)
WaarschuwingHet kan soms tot 30 minuten of 1 uur duren om een visum stempel op de luchthaven van Vietnam te krijgen als er veel andere zijn die dit komen doen.Dit soort visum is erg nieuw, waardoor sommige luchtvaartmaatschappijen en zelfs immigratiepersoneel op de luchthavens moeilijk kunnen doen.
Scroll naar top