10 beste Apps voor je Vietnam reis

Wanneer je een reis door Vietnam maakt, laat je waarschijnlijk je telefoon niet thuis. Dan kan je de telefoon maar beter nuttig gebruiken ook. Hier is een lijst met handige apps voor op je telefoon tijdens je Vietnam reis.

Tip: Wil je bereikbaar blijven en niet afhankelijk zijn van wifi spots? Lees dan ook: Simkaart kopen in Vietnam.

1. Navigatie App

Niet veel mensen weten dat je met Google Maps kaarten offline kunt opslaan. Ja, dat betekent dat je kaarten kunt gebruiken om zelfs zonder verbinding te navigeren. Sla voorafgaand de kaart offline op en markeer de interessante plaatsen om je te helpen bij het navigeren. Als alternatief kun je ook de offline navigatie app van Maps.me downloaden. Maps.me heeft vaak meer gedetailleerde wegen er op staan en wandelroutes.

Google Maps

Maps.me

2. Google Translate

Google heeft alles wat je nodig hebt. En in deze lijst staat natuurlijk ook de Google Translate-app. Deze app is een universele vertaler, met meer dan 100 talen beschikbaar. Je kunt op redelijke wijzen communiceren met Vietnamezen, aangezien niet veel mensen Engels spreken.

Om het nog gemakkelijker te maken, kan Google ook woorden in realtime vertalen met slechts een foto. Je kunt dus een foto van een menukaart maken en direct zien wat alles betekent.

3. TripAdvisor

TripAdvisor is een handige app voor als je opzoek bent naar een goed restaurant of je wilt kijken of de bestemmingen het wel waard is om te bezoeken. Het is ook in Vietnam razend populair met duizenden vermeldingen.

4. Grab

Taxi’s hebben vaak niet de beste reputatie. Grab is vergelijkbaar als Uber in Nederland. Met de app kun je een auto oproepen en naar je gekozen bestemmingen laten rijden. De app laat je van te voren de prijs zien, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Naast auto’s heeft Grab ook motor taxi’s beschikbaar. Ideaal voor solo reizigers!

Lees hier meer over Grab in Vietnam.

5. Hotel/Hostel App

Het zoeken van accommodatie kan soms tijdrovend zijn. En dit is tijd die je niet kwijt wilt zijn tijdens je vakantie. Via een hotel of hostel app kun je eenvoudig zien wat de beste accommodaties zijn in de buurt die jij zoekt. Gebruik de apps van booking.com, agoda en airbnb en als je aan het backpacken bent gebruik je de app van hostelworld.

6. Communicatie apps

Een app die je waarschijnlijk al hebt en niet speciaal voor je Vietnam rondreis hoeft te downloaden is Whatsapp. Via deze app kun je niet alleen je familie en vrienden laten weten dat alles nog goed gaat, maar je kunt ook handig communiceren met je reisgezelschap wanneer je ze kwijt bent of met een lokaal reisbureau of operator. Wanneer je bijvoorbeeld iets bij Local Vietnam boekt, kun je direct contact houden via Whatsapp, voor als je vragen of opmerkingen hebt.

7. Xe geldconversie app

Het geld in Vietnam kan af en toe lastig zijn, met bedragen van duizend en miljoen Vietnam Dong. Om een beter beeld te krijgen van hoeveel iets kost kun je het eenvoudig en snel terug converteren naar Euro. De beste app hiervoor is de XE Currency Converter App.

8. Bankieren Apps

Het is belangrijk om in de gaten te houden hoeveel je pint en uitgeeft tijdens je reis. Download de app van jou huidige bank in Nederland om snel een overzicht te kunnen zien. Vergeet ook niet pinnen in het buitenland aan te zetten voordat je vertrekt.

9. Skyscanner

Het kan zo maar zijn dat je een binnenlandse vlucht in Vietnam nodig hebt die je nog niet van te voren gepland had. Afstanden in Vietnam zijn vrij groot en als je niet veel tijd hebt bied het vliegtuig een snelle optie om van a naar b te gaan. Daarnaast zijn vluchten binnen Vietnam vaak erg goedkoop. Skyscanner is een prima app om vluchten te checken.

10. Weer app

Voordat je de deur uitgaat is het altijd handig om te weten wat het weer wordt. Je wilt bijvoorbeeld niet onverwacht in een tropische regenbui zitten. ” Maar net zoals in Nederland, klopt er natuurlijk geen enkele berichtgeving helemaal.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.