Vietnam in de zomer – Dit kun je verwachten en hier moet je naar toe

Ben je van plan om Vietnam in de zomer te bezoeken, dan is het handig om rekening te houden met warme tempraturen en regen in delen van het land. Door het tropische klimaat in Vietnam is er een regenseizoen en een droogseizoen in plaats van de vier jaargetijden die wij kennen. Veel lokale bewoners beschrijven daarom de zomer in Vietnam als tussen mei en oktober, wanneer de temperaturen in het hele land hoger zijn. Omdat de zomer officieel tussen juni en augustus valt, zullen we deze periode uitlichten hieronder.

Lees ook: Beste reistijd in Vietnam

Wat voor weer is het tijdens de zomer in Vietnam?

Vietnam in juni

In juni beleven de meeste centrale en noordelijke delen van Vietnam zwoele zonnige dagen met temperaturen van gemiddeld rond de 30 ° C. Dit betekent dat het bezoeken van de stranden en wandelen rond Hoi An, Da Nang, Hue en Nha Trang een aangename ervaring is in de zon. Het betekent ook dat een cruise door Halong Bay perfect is in deze tijd van het jaar, met volop mogelijkheden om af te koelen in het water.

Sommige delen van Midden- en Noord-Vietnam hebben te maken met een toenemende hoeveelheid regen naarmate de maand vordert, zoals Dalat en de bergen rond Sapa, Ha Giang en Mai Chau. De temperaturen zijn zo warm dat het het soort regen is dat de lucht zuivert, maar vergeet niet om een ​​waterdichte jas mee te nemen! In Zuid-Vietnam, zoals Ho Chi Minh City en de Mekong Delta, is juni het regenseizoen, maar stortbuien zijn meestal kort en hard, terwijl de temperaturen nog steeds gemiddeld 28 ° C zijn.

Vietnam in juli

In juli is de regio tussen Da Nang en Nha Trang de beste plaats om te bezoeken met een hete zon en niet veel regen. De temperaturen in deze regio’s zijn rond deze tijd van het jaar gemiddeld 31 ° C, met slechts af en toe een regenbui voor wat verkoeling. Dit is een goed moment om de stranden van deze plaatsen te bezoeken. Hanoi, Halong Bay en Sapa verder naar het noorden zijn nu ook erg warm, maar er valt wat meer regen, dus het is een goed idee om bezoeken hier te combineren met uitstapjes naar de drogere centrale regio. Ho Chi Minh City en de Mekong Delta in het zuiden hebben ook te maken met regen in juli, maar dit wordt ook gemengd met veel zon.

Vietnam in augustus

In augustus trekken strandliefhebbers naar de kustlijn rond Hoi An, Da Nang en Nha Trang voor geweldige temperaturen van rond de 30 ° C. De centrale regio ervaart de warmste en droogste omstandigheden van het land in augustus, dus het is een geweldig idee om van de gelegenheid gebruik te maken om Hue en Hoi An te bezoeken. De noordelijke en zuidelijke regio’s van Vietnam kennen ook hete dagen, maar hebben in deze tijd van het jaar veel regen. Het vele regenen in Halong Bay betekent wellicht dat een boottocht niet de beste optie is. Hoewel het zuiden volledig in het regenseizoen zit, is het niet bepaald een slechte tijd om te bezoeken, want er zijn nog steeds veel regenvrije uren per dag om van te genieten.

Tips voor reizen in de zomervakantie naar Vietnam

Vluchten

Vliegtickets zijn altijd afhankelijk van het seizoen, met de duurste maanden van juli tot augustus, tijdens de kerstvakantie- en Nieuwjaar en rond Tet, het Vietnamese Nieuwjaar. Boek je vliegticket op tijd, maar niet te vroeg: ongeveer drie maanden van te voren als je tijdens het hoogseizoen naar Vietnam vliegt.

Lees ook onze tips over goedkope vliegtickets boeken naar Vietnam.

Accommodatie

Omdat de zomer in Vietnam ook het hoogseizoen is, is het handig om een aantal zaken van te voren al te regelen en uit te zoeken. Gelukkig heeft Vietnam een overvloed aan accommodaties, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er niks meer vrij is. Echter, wil je de beste keus hebben, boek dan wel vooraf, want populaire hotels en resorts kunnen al twee maanden van te voren volgeboekt zijn.

Toeristische bestemmingen

Toeristische bestemmingen zoals Hoi An, Sapa, Halong Bay en de Cu Chi Tunnels, zijn in de zomer een stuk drukker. Wil je toeristische hotspots het liefste vermijden kun je voor alternatieven opties kiezen. Zo kun je in plaats van in Sapa verblijven ook kiezen voor een van de lokale dorpen rond Sapa. Niet alleen is het minder toeristisch, maar je kunt in deze dorpen kiezen voor verblijven bij etnische minderheden voor een authentieke culturele ervaring.

In plaats van een cruise door Halong Bay kun je kiezen voor Bai Tu Long Bay en Lan Ha Bay. Beiden baaien liggen naast Halong Bay en zijn vergelijkbaar indrukwekkend. Het grote voordeel is dat deze baaien minder vaak bezocht worden, waardoor je geen overvolle stranden en grotten bezoekt.

Heb je hulp nodig bij het plannen van jouw rondreis? Vraag dan een Vietnam rondreis op maat aan.

Tip: 25 off the beaten track bestemmingen in Vietnam

Wat mee nemen

Wanneer je tijdens de zomervakantie in Vietnam reist die je rekening te houden met warmte en regen in sommige gebieden. Warme kleding is in ieder geval niet nodig. In de bergen kan het in de avond soms afkoelen, maar dan kun je beter een extra laag dragen.

Voor dit seizoen kun je het beste lichtgewicht katoenen of linnen broeken in pakken en sneldrogende materialen. Neem voldoende T-shirts en korte broeken mee zodat je regelmatig van kleding kunt wisselen na een hete dag vol activiteiten, maar ook niet te veel. Wanneer je namelijk langer dan een dag ergens verblijft kun je vaak goedkoop je kleding laten wassen. Het is ook heel goedkoop om kleding te kopen wanneer je extra nodig hebt.

Neem wel regenkleding bij, zoals een regenjas en een regenhoes voor je tas of rugzak. Een paar sandalen heeft meer de voorkeur dan een paar schoenen, omdat het plotseling kan regenen, zelfs als het helder weer is.

Het is ook een goede periode voor strandvakanties, dus vergeet ook geen zwemkleding mee te nemen.

Wanneer je van plan ben om tempels in Vietnam te bezoeken dien je jezelf conservatiever te kleden, zoals geen korte rokjes en blote schouders.

Tip: Lees hier onze Vietnam paklijst.

Reizen tijdens de zomer in Vietnam

Probeer zo vroeg mogelijk te beginnen, want hoe eerder je wakker wordt, hoe koeler het is. In de middaguren staat de zon op zijn hoogst en daarom is het super heet. In het zuiden waar het veel kan regenen, valt de regen ook vaak laat in de middag rond en zijn de ochtenden bijna altijd droog. In de avond is het vaak weer droog en is het minder heet.

Omdat het warm weer is, is het niet aan te raden om te fietsen of de scooter te gebruiken. Een redelijker alternatief is om in een groep te reizen en een busje of auto te huren om van één bezienswaardigheid naar de andere te gaan.

Beste bestemmingen tijdens de zomerperiode

Hoi An & Da Nang

Hoi An en Da Nang liggen in het centrale deel van Vietnam. In tegenstelling tot het uiterste noorden en zuid Vietnam valt dit gedeelte tijdens de zomerperiode juist in de beste reistijd in Vietnam. De centrale kust is op zijn best, dus perfect om even te luieren op de stranden bij Hoi An, Da Nang en Lang Co.

Sapa en Mu Cang Chai

Sapa en Mu Cang Chai staan bekend om het hebben van de mooiste rijstvelden in Vietnam. Omdat het hoger in de bergen ligt kun je hier ontsnappen aan de ergste hitte. Houd rekening dat je goede schoenen meeneemt wanneer je een trekking in Sapa gaat doen, want paden kunnen slipperig zijn door de regen.

Hue

Hue ligt net ten noorden van Hoi An en Da Nang en valt daarom ook in de regio met weinig regen en een goede bestemming om te bezoeken tijdens de zomer in Vietnam.

Ha Giang

Ondanks dat er meer regen valt in deze noordelijke provincie is het rijden van de Ha Giang loop het hele jaar door het hoogtepunt om te doen. De meest indrukwekkende bergen van het land met authentieke bergstammen dient altijd bovenaan jouw lijst te staan.

Mui Ne

Mui Ne is de droogste plek in Zuidoost Azië, met zelfs een Sahara achtig landschap in de beroemde duinen van Mui Ne. Ben je op zoek naar stranden in het zuiden van Vietnam tijdens de zomerperiode, dan kun je beter voor Mui Ne kiezen dan het eiland Phu Quoc.

Halong Bay

Halong Bay is met name in de eerste twee maanden van de zomer in Vietnam een goede bestemming. Het water is namelijk erg warm, waardoor je er heerlijk kunt zwemmen. In augustus kan er te veel regen zijn, waardoor een boottocht kan tegenvallen.

Nha Trang

Ondanks dat Nha Trang niet de leukste en meest authentieke plek is in Vietnam, is het weer in deze strandplaats tijdens de zomer erg goed. Ben je op zoek naar een bestemming in de buurt met meer authentieke sfeer en minder toeristen, kies dan voor Cam Ranh.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.