5x Beste Halong Bay Cruise

Het kan moeilijk zijn om de juiste Halong Bay cruise te zoeken. Er zijn namelijk veel verschillende boottochten. Je kunt kiezen uit dagtrips of overnachtingen op een cruise. Vanaf Hanoi of Cat Ba. Welke activiteiten wil je doen en wat wil je precies zien. Omdat het zo moeilijk is de juiste boottocht te kiezen, kun je hieronder een lijst zien met de beste Halong Bay cruise en Halong Bay cruise tips.

Waarom een Halong Bay cruise?

Halong Bay is een prachtig natuurwonder in het noorden van Vietnam nabij de Chinese grens. De baai is bezaaid met 1600 kalkstenen eilanden en eilandjes en heeft een oppervlakte van meer dan 1500 vierkante kilometer. Dit buitengewone gebied werd in 1994 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Voor veel toeristen is deze plek iets uit een film.

Halong Bay Vietnam

Tijdens een Halong Bay cruise bezoek je drijvende dorpen, grotten en uitzichtpunten. Je kunt zwemmen, kajakken en een kookles volgen. Een Halong Bay cruise is dus meer dan alleen een simpele boottocht, het is een hele ervaring. Daarom is het belangrijk om van te voren jouw beste Halong Bay cruise te vinden.

Tips voor het vinden van de beste Halong Bay cruise

1. Hoe lang wil je gaan

Er zijn 4 verschillende Halong Bay cruise types waar je uit kunt kiezen:

 • Dagtrips
 • 2 dagen en 1 nacht cruise (2D1N)
 • 3 dagen en 2 nachten cruise (3D2N)
 • 4 dagen en 3 nachten cruise (4D3N)

In een dagtrip zie je in een korte reis een paar van de hoogtepunten van Halong Bay. Je kunt een dagtrip doen van zowel Hanoi, Halong Bay City en Cat Ba. Houd rekening dat wanneer je vanaf Hanoi een boottocht door Halong Bay wilt maken in één dag, dat je 2x 3 uur onderweg bent van Hanoi naar Halong City en terug. De boottocht zelf duurt ongeveer 5 uur. In deze dagtrip naar Halong Bay vanaf Hanoi ga je onder andere kajakken en bezoek je een grot. Dagtrips van Cat Ba ga je naar Lan Ha Bay, een meer afgelegen stuk waar minder toeristen komen.

De 2 daagse Halong Bay cruise is het meest populair. Je verblijf één nacht op een boot en bezoekt een uitzichtpunt en een grot en je gaat zwemmen en kajakken.

De 3 daagse cruise en de 4 daagse boottochten wordt ook vaak gedaan, omdat je op de tweede dag verder vaart dan de 2-daagse boottochten en dagtochten. Je stapt dan over op een kleinere boot die je voor een dag rondbrengt en ’s avonds weer terugbrengt naar de cruise. Het landschap wat je op deze dag ziet verandert niet veel, maat het betekent wel dat je minder toeristen en boten ziet. Sommige Halong Bay tours geven de optie om de eerste nacht op de cruise te overnachten en de tweede nacht op een privé eiland in de baai.

2. Waar wil je heen gaan

Iedereen kent Halong Bay, maar eigenlijk bestaat het uit drie verschillende baaien.

Kaart Halong bay
Kaart Halong bay

Ze hebben alle drie vergelijkbaar landschap, met kalkstenen kliffen, eilanden, grotten en kleine stranden.

De boottochten naar Ha Long zijn het populairste omdat die het meest in de buurt ligt.

De boottochten naar Lan Ha Bay worden alleen bezocht vanuit dagtochten vanaf Cat Ba en 3 daagse cruises.

Boottochten naar Bai Tu Long Bay vertrekken van een haven die wat verder ligt en zijn daarom minder populair. Dit betekent wel dat je minder boten en toeristen zult zien.

Lan Ha Bay
Lan Ha Bay
Bai Tu Long Bay
Bai Tu Long Bay

3. Wat voor activiteiten wil je doen

Veel Halong Bay cruises hebben een vergelijkbare tour planning, maar het is goed te kijken wat je gaat doen en zien. Dit zijn de een aantal van de populairste activiteiten tijdens een boottocht:

 • Kajakken
 • Grot bezoeken
 • Zwemmen
 • Kooklessen
 • Vissen
 • Drijvend dorp bezoeken
 • Parel visserij bezoeken
 • Tai Chi
 • Dineren in een grot
 • BBQ op het strand
 • Uitzichtpunten bezoeken
 • Feesten
kajakken in Halong Bay

Bekijk deze lijst goed van meest voorkomende activiteiten tijdens een Halong Bay cruise en kies wat jij graag wilt doen en zien. Aan de hand hiervan kun je verschillende tour planningen bekijken welke het beste bij je past.

4. Wat voor kwaliteit cruise

Dit is waarschijnlijk het belangrijkste. Er is een heel groot aanbod in Halong Bay boottochten. Tips waar je op kunt letten:

 • Ziet de boot er goed/redelijk uit? Hoe oud is de boot?
 • Hoeveel passagiers kunnen er op de boot?
 • Hoe luxe is de boot? Hebben de kamers airco?

Twee Halong Bay boottochten die dezelfde planning hebben, maar totaal andere kwaliteit kunnen je ervaring totaal anders laten voelen. Goedkoop kan daadwerkelijk duurkoop zijn.

5. Wat is je budget

Een cruise in Halong Bay is niet het moment om plotseling een klein budget te gebruiken, maar je hoeft je portemonnee ook niet wijd open te trekken.

Een snelle zoektocht op het internet laat je verhalen lezen van voedsel van lage kwaliteit, slechte accommodatie en ongewenste dieren als je huisgenoten. Op het land kun je relatief makkelijk van accommodatie wijzigen, maar dit gaat moeilijker op open zee.

De 5 beste Halong Bay cruise

1. De beste Halong Bay cruise: Oasis Bay classic cruise

Luxe Halong Bay cruise

Oasis Bay classic cruise is een luxe boot die je door het prachtige Halong Bay brengt. Maar er zijn veel meer luxe boottochten, dus wat maakt Oasis Bay de beste Halong Bay cruise? De meeste luxe Halong Bay boottochten brengen je naar de populaire toeristische bezienswaardigheden, zoals het uitzichtpunt op Titop eiland. Oasis Bay probeert de populaire plekken te combineren met alternatieve routes waar minder boten komen. Met name wanneer je voor de driedaagse boottocht kiest ga je een stuk verder en verken je onder andere gedeeltes van Lan Ha Bay.

Tijdens de cruise bezoek je grotten, eilandjes en ga je kajakken. Op de boot kun je genieten van luxe service en er is een buiten jacuzzi, waar je van het warme water kunt genieten van prachtige uitzichten.

2. Signature Halong Bay cruise

Signature Halong Bay cruise

De Signature cruise is één van de meest luxe boten die in Halong Bay rondvaart. De prijs ligt daarom ook een stuk hoger dan andere boten, maar hier krijg je dus ook wat voor terug. Zo vind je in elk luxe ingerichte kamer een privé jacuzzi met uitzicht naar buiten. Een andere reden waarom dit de beste luxe Halong Bay cruise is, is dat dit geen gigantische boot is. Juist omdat het kleinschaliger is, maakt het een stuk persoonlijker

Je kunt kiezen tussen een 2-daagse en een 3-daagse boottocht. Je vaart een gedeelte door het minder toeristische Bai Tu Long Bay en doet activiteiten zoals het bezoeken van eilandjes, grotten en drijvende dorpen. Je kunt kajakken, zwemmen of gebruik maken van al het luxe aan boord, zoals genieten in je persoonlijke jacuzzi.

3. Oasis Bay Party Cruise

Halong Bay party cruise

Oasis Bay heeft hun uniek concept voor de classic cruise toegepast voor een daadwerkelijke party cruise. Het is niet je standaard feestboot. Het is een extreem luxe boot, met 4 jacuzzi’s(!), een enorme dansruimte met live dj’s en hele mooie kamers. Feesten in luxe terwijl je door het prachtige landschap vaart. Een droom van elke backpacker.

Het mooie van deze party boottocht door Halong Bay is dat je ook de meer afgelegen plekken bezoekt. Je kunt kajakken naar een verborgen lagune, zwemmen, van de boot afspringen en van een groot opblaasbare trampoline. Kies je voor de 3 daagse party tour, verblijf je de tweede nacht op een privé eiland.

4. Paloma Bai Tu Long Bay cruise

Paloma Bai Tu Long Bay cruise

Deze boottocht door Bai Tu Long Bay brengt je lang het minst toeristische gebied van Halong Bay. De boot is redelijk klein, wat een groot voordeel is, zodat alles heel persoonlijk is. Tijdens de tour bezoek je een grot, een drijvend drop en ga je kajakken.

5. Beste budget Halong Bay Cruise: Lavender

Beste budget Halong Bay Cruise: Lavender

Wat Lavender de beste buget Halong Bay cruise maakt, is dat je voor relatief weinig geld op een hele mooie boot zit met een leuk programma. Ook voor Lavender kun je kiezen tussen een 2 daagse cruise of een 3 daagse. Tijdens de boottocht bezoek je onder andere het uitzichtpunt op Titop eiland, kun je deelnemen aan kajakken, ga je naar stranden en verken je een grot. Het is dus een combinatie van veel doen en zien, met een goede kwaliteit boot, voor een budget prijs.

6. Bonus: Beste 1-daagse Halong Bay Cruise

Halong Bay 1 dag tour

Heb je weinig tijd en kun je Halong Bay maar in één dag bezoeken, doe dat dan wel goed. In deze Halong Bay dag tour heb je twee opties, die beide luxe zijn. Je kunt opgehaald worden met een normale bus of met een limousine bus van je hotel in Hanoi naar Halong Bay. De boot is heel modern en is van alle gemakken voorzien. Ondanks de korte tijd in de baai hebben ze de perfecte tour planning, waar je door de mooie baai heen vaart, een grot bezoekt, een uitzichtpunt bezoekt en zelfs nog gaat kajakken Als je Halong Bay in één dag bezoekt, doe het dan goed, want er zijn namelijk heel veel gammele 1-daagse trips boten.

Alternatief voor een Halong Bay cruise

Wil je Halong Bay zien maar niet doormidden van een cruise? Bezoek dan het eiland Cat Ba. Cat Ba Island is het grootste eiland in de Baai van Halong en is de thuisbasis van tal van hotels, restaurants en bars. Zwemmen, snorkelen en duiken zijn de meest populaire dingen om te doen op het eiland. Je kunt ook een kajak huren en naar nabijgelegen eilandjes en stranden varen.

Cat Ba in Halong Bay

Je kunt ook genieten van een dag wandelen door het Nationale Park, met geweldige uitzichtpunten. Daarnaast zijn er grotten waar je in kunt, ga rotsklimmen en bezoek het kanonnen fort met verschillende bunkers en kamers vol oorlogsresten en propagandaposters. Vanaf het fort heb je tevens een geweldig uitzicht over Halong Bay.

Wil je alsnog een boottocht doen, dan kun je een 1-daagse tour maken door het minder toeristische Lan Ha Bay.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.