20 hoogtepunten in Vietnam

Je wist waarschijnlijk al dat Vietnam als vakantieland veel te bieden heeft. Prachtige natuur, energieke steden, unieke cultuur, relaxte stranden en een vriendelijke bevolking. En met al deze schoonheid is er een oneindige hoeveelheid hoogtepunten in Vietnam.

Daarom hebben we deze ultieme lijst gemaakt met 20 hoogtepunten in Vietnam die je op jouw bucketlist moet zetten. Als je al deze beste dingen in Vietnam hebt gedaan, kunnen we je verzekeren dat je de meest geweldige reis in je leven hebt gehad. Maar we begrijpen dat niet iedereen genoeg tijd heeft om alle hoogtepunten te zien en te doen. Gebruik in dit geval deze lijst als een richtlijn voor de beste dingen om te doen in Vietnam.

1. Rij de Ha Giang loop

Ha Giang is één van de hoogtepunten in Vietnam

Ha Giang is het absolute hoogtepunt van Vietnam. Om deze provicie volledig te zien kun je de loop rijden. Dit is een van de mooiste motorroutes ter wereld. De landschappen hier zijn zo onbeschrijfelijk mooi dat het geen wonder is dat de Ha Giang loop zo populair wordt. In de stad Ha Giang kun je een motor huren of met een gids gaan waar je achter op zijn motor kunt springen. De meeste mensen doen de loop in 3 dagen, maar het kan ook in 2, 4 of 5 dagen worden gedaan. Een alternatief is met de auto met chauffeur door Ha Giang rijden. Bekijk hier alle mogelijkheden.

2. Loop door de oude stad van Hoi An

Hoi An is één van de hoogtepunten in Vietnam

Hoi An is voor veel mensen de favoriete bestemming in Vietnam. Hoi An is een goed bewaard gebleven oude havenstad en dat is nog steeds te zien aan de prachtige gebouwen. Met de kleurrijke straten van dit kleine stadje en de uitstekende sfeer, is het een prachtige plek om een ​​paar dagen te blijven hangen en een wandeling door het oude centrum is daarom een ​​van de hoogtepunten in Vietnam.

3. Cruise in Halong Bay

Halong Bay is één van de hoogtepunten in Vietnam

Een van de meest populaire hoogtepunten in heel Vietnam is een cruise door Halong Bay. Toeristische? Ja. Indrukwekkend? Ja. Moet je het doen? Absoluut. Halong Bay verovert de harten van toeristen door met een boottocht door de baai te varen. Daarnaast zijn er tijdens de cruise activiteiten zoals kajakken, zwemmen, kooklessen en bezoeken aan drijvende dorpen en grotten. Lees hier meer over de beste cruise in Halong Bay.

4. Trekking in Sapa

beste tijd voor trekking in Sapa

Sapa staat bekend om de fantastische trekkingstochten die je daar kunt doen. Je kunt een trektocht maken naar verschillende dorpen in de vallei. Ontmoet lokale bergstammen en ontdek hoe hun dagelijks leven eruit ziet. Onderweg geniet je van de prachtige omgeving, inclusief rijstterrassen. Als je kiest voor een tweedaagse trektocht, breng je de nacht door in een homestay bij gastvrije bewoners, wat een ervaring op zich is.

5. Canyoning in Dalat

canyoning in Dalat

Canyoning in Dalat is een absolute must do. Met canyoning abseil je vanaf verschillende hoogtes en door watervallen. Je springt ook van kliffen en glijdt van rotsen als een natuurlijke glijbaan, dus je moet een beetje lef hebben om dit te doen!

6. Ontspan op de stranden van Phu Quoc

Sao beach Phu Quoc

Er zijn zoveel stranden op Phu Quoc dat het moeilijk is om te kiezen welke het mooiste is. Het is niet voor niets dat de meningen hierover verdeeld zijn. Truong Beach is het strand met de meeste hotels en resorts. Degenen die echt willen ontspannen, moeten naar het afgelegen Sao Beach gaan. Ook op Ganh Dau Beach is het overal lekker rustig.

7. Kruip door de Cu Chi-tunnels

Cu Chi Tunnels

Een van de meest indrukwekkende dingen om te doen in Zuid-Vietnam is het voormalige tunnelcomplex van de Vietcong. De Cu Chi-tunnels zijn een ingenieus netwerk van tunnels en ondergrondse gangen en werden gebruikt tegen Amerikaanse troepen tijdens de Vietnam-oorlog. Terwijl je diep onder de grond door een smalle gang kruipt, realiseer je je echt hoe hevig de strijd was ten tijde van de Vietnam-oorlog.

8. Bezoek een drijvende markt in de Mekong

Cai Rang drijvende markt Mekong Delta tour

Een reden waarom veel toeristen naar de Mekong-delta reizen, zijn de drijvende markten. Marktverkopers verzamelen zich aan het begin van de dag met hun boot vol goederen op het water en beginnen te handelen. Dat is een bijzonder spektakel: bananen, uien, ananassen en andere groenten en fruit gaan van hand tot hand en de beste prijs wordt onderhandeld.

9. Verken een grot in Phong Nha

camperen in een grot in Phong Nha

Phong Nha zou op elke bucketlist van Vietnam moeten staan. Het is een van de mooiste en belangrijkste hoogtepunten in Vietnam. Het Phong Nha-Ke Bang Nationaal Park is een kalksteenregio, bestaande uit 300 (ontdekte) grotten, die terecht op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt ook een aantal van deze grotten bezoeken. Voor sommige grotten kan dit worden gedaan door gemakkelijk te wandelen of met een rustige boottocht, maar voor anderen moet je erg avontuurlijk zijn.

10. Street food-tour in Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh-stad street food tour

Ho Chi Minh-stad is dé beste bestemming voor eten in Vietnam. Waarom? De stad is het economische centrum van het land, waardoor veel mensen uit het hele land hier zijn gaan wonen en hun specialiteiten meenamen. In deze stad kun je eten uit het hele land vinden. De beste manier is om een ​​aantal van de beste straatmaaltijden te proeven met een motortour. Je springt achterop de motorfiets van je gids en reist als een echte local naar enkele van de beste eetgelegenheden. Dit gevoel is echt een unieke ervaring en een van de beste dingen om te doen in Vietnam.

11. Fiets door het landschap van Mai Chau

Fietsen in Mai Chau

Mai Chau is de perfecte plek voor fietstochten door de omliggende pittoreske dorpjes en uitgestrekte rijstvelden. De vriendelijke bewoners van de vallei en de verscheidenheid aan dorpen maken de Mai Chau-vallei tot een van de hoogtepunten in Vietnam.

12. Ga met de motor over de Hai Van Pass

Hai Van Pass in Vietnam

Tussen Hue en Hoi An vind je de Hai Van Pass, een van de mooiste kustwegen ter wereld, volgens de beroemde show Top Gear. Het is een must in Vietnam voor alle motorliefhebbers onder ons. Maar zelfs als je geen motor bestuurt, is dit een must, want je kunt achterop de motor van een Easy Rider springen of een jeeptour maken over de Hai Van Pass.

13. Boottocht in Ninh Binh

Ninh Binh rijstvelden

Ninh Binh is een landelijke provincie die je niet mag missen tijdens je reis door Vietnam. Overal waar je kijkt, zie je gigantische kalkstenen rotsformaties die soms wel 200 meter hoog zijn. Tussendoor vind je groene rijstvelden, rivieren, meren en enkele grotten en tempels. De beste manier om dit indrukwekkende landschap te zien is door een boottocht, wat een van de beste dingen is om te doen in Vietnam.

14. Volg een kookcursus

kookcursus in Hoi An

Reizen in Vietnam betekent elke dag goed eten. Na veel noedels en soepen, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de geheimen van de Vietnamese keuken. Bovendien kun je na een kookles thuis wat trucjes zien en je familie verbazen met je kookkunsten. Is er een beter souvenir? Een kookcursus duurt meestal een halve dag of avond en voordat je begint, ga je vaak met met de host naar de markt. Je leert meer over de typische ingrediënten tijdens het koken, maar je leert ook veel over de Vietnamese cultuur. De beste plek om dit te doen zijn de kooklessen in Hoi An.

15. Geniet van een waterpoppenshow in Hanoi

waterpoppenshow in Hanoi

Lang geleden begonnen arme boeren uit Noord-Vietnam Mua Roi Nuoc te spelen, ook bekend als ‘waterpoppetjes’. Ze deden dit voor amusement en altijd in vijvers. Je kunt deze shows vandaag nog steeds bewonderen. Een van die plaatsen is het Hanoi Water Puppet Theatre. Dit is een theater in Hanoi dat de oude traditie voortzet.

16. Bezoek een lokale noordelijke markt

Can Cau markt

Je weet vanaf het moment dat je je eerste stappen in het land zet dat Vietnamezen geboren handelaren zijn. Een bezoek aan een markt is daarom een ​​must tijdens jouw reis door Vietnam. Het geeft je niet alleen een carrière in onderhandelen, je krijgt ook inzicht in de authentieke Vietnamese cultuur op de markten. De meest indrukwekkende en authentieke markten zijn te vinden in het noorden van het land. Een bezoek aan een lokale markt is één van de hoogtepunten in Vietnam.

17. Drink een biertje bij Bia Hoi Junction

Bia Hoi straat in Hanoi

Je kunt er niet omheen als je van gezelligheid, lekker eten en bier drinken houdt. De hoofdstad van Vietnam staat bekend om zijn vele Bia Hoi-drinkplaatsen. Bia Hoi betekent zoiets als “Vers bier”. Bia Hoi staat ook bekend als het goedkoopste bier ter wereld met een gemiddelde prijs van 10.000 VND per glas (0,30 cent). De beste plek om dit te drinken is bij Bia Junction, midden in de oude wijk van Hanoi.

18. Verken de keizerlijke stad Hue

Hue Vietnam

Als je van geschiedenis en cultuur houdt, is een wandeling door de keizerlijke stad Hue een van de beste dingen om te doen in Vietnam. Het historische centrum was vroeger de voormalige keizerlijke hoofdstad van Vietnam en is nu uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Citadel en de indrukwekkende graven die de stad omringen.

19. Drink een cocktail op een rooftop bar in Saigon

Rooftop Bar: Chill Sky Bar, District 1, Saigon
Chill Sky Bar

Als je van het nachtleven houdt, moet je in Ho Chi Minh-stad zijn. Zittend op een lage plastic stoel in de Bui Vien-straat bier drinken, bij een koele bar hangen, genieten van muziek in een van de trendy club. Maar een absolute hoogtepunt in Vietnam als je van het nachtleven houdt, is naar een rooftop bar in Ho Chi Minh City gaan. Er is veel keuze als het gaat om rooftop bars; van oude koloniale hotels tot ultramoderne skyscapers en van een ontspannen plek om te genieten van het uitzicht tot dansen en uitgaan.

20. Duiken in Con Dao

duiken in Con Dao Vietnam

Ervaren duikers zeggen dat Con Dao de mooiste duiklocatie van het land is. Je zult niet alleen prachtig koraal vinden, maar ook veel vissen. Het water rond de archipel is warm, helder en vol leven. Voor zowel beginners als gevorderden is er volop keuze. Als je van duiken houdt, zet dit dan op je bucketlist van Vietnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.