Beste boottocht in Ninh Binh – Trang An of Tam Coc


Ben je van plan een bout tour in Ninh Binh te maken en wil je weten of Trang An of Tam Coc de beste is. Blijf lezen, inclusief tips van andere boottochten in deze prachtige provincie. Naam

Overzicht van alle boottochten in Ninh Binh

Tam Coc of Trang An?

Het is altijd een kwestie van mening, maar de meest aanbevolen boot tour in Ninh Binh is Trang An. In Trang An alles is beter geregeld, maar het belangrijkste is dat Trang An over het algemeen indrukwekkender is. De bergen zijn hoger, de grotten zijn groter en de adembenemende natuur combineert geweldig met de culturele bezienswaardigheden, zoals verborgen tempels en pagodes. Tam Coc is korter en hoewel de natuur verbluffend is, is deze minder indrukwekkend dan Trang An. Slechts één belangrijk ding dat Tam Coc heeft, zijn de rijstvelden, dus als je geluk hebt ben je er tijdens het oogstseizoen.

Tip: Wil je Tam Coc nog steeds zien? Bezoek Mua Cave. Vanuit dit uitzichtpunt heb je een prachtig uitzicht over Tam Coc.

Waarom Trang An?

  • Meest indrukwekkende karstbergen in Ninh Binh
  • Stopt onderweg bij culturele bezienswaardigheden waar je kunt wandelen (pagodes, tempels)
  • Lange grotten

Waarom Tam Coc?

  • Verbazingwekkende landschap tijdens het rijstoogst seizoen
  • Minder druk dan Trang An
  • Kortere boottocht, als je minder tijd hebt

Lees verder voor een meer gedetailleerde uitleg welke boottocht in Ninh Binh het beste voor u is.

Tam Coc boot tour

Tam Coc boot tour

Peddelen over de rivier langs prachtige karstbergen is een geweldige ervaring. Het unieke aan de Tam Coc-boottocht zijn de rijstvelden. Vooral tijdens het oogstseizoen, wanneer ze goudgeel zijn en net voor de oogst, wanneer ze felgroen zijn, is het een werkelijk prachtig uitzicht. De boottochten duren maximaal 2 uur, waar je dezelfde weg teruggaat en dus twee keer dezelfde rijstvelden ziet.

  • Beste Ninh Binh-boottocht voor: als je van hoge bergen en rijstvelden houdt.

Trang An boot tour

Trang An boot tour

De Trang An-boottocht brengt je door de meest indrukwekkende karstbergen van de regio. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes, die je allemaal door de immense bergen voeren. Het verschil is dat je andere plaatsen bezoekt, zoals pagodes, tempels, grotten, waaronder de langste watergrot in Ninh Binh en een deel van de filmset van Kong: Skull Island. De mix van een prachtig berglandschap met culturele attracties onderweg waar je kunt wandelen, maakt deze boottocht een geweldige ervaring.

  • Beste Ninh Binh-boottocht voor: als je van torenhoge bergen, grotten en cultuur houdt.

Van Long boot tour

Van Long boot tour

Van Long is minder bekend en dit is ook het beste deel ervan. Omdat Tam Coc en Trang An enorm populair zijn en erg druk kunnen worden, kun je in Van Long juist van alle rust genieten tijdens een boot tour. Er zijn hier bijna geen dagtochten vanuit Hanoi, althans niet de populaire grote groepsreizen. De vredige ervaring in een prachtig landschap maakt Van Long misschien wel de beste boottocht in Ninh Binh. ‘S Morgens en’ s avonds kun je ooievaars zien vliegen en in het moerasland zie je veel andere vogels zoals de ijsvogel. Er zijn zelfs enkele zeer zeldzame dieren die je kunt zien, zoals de langoer en gemzen.

  • Beste Ninh Binh-boottocht voor: als je van rustige natuur, vogels en andere dieren houdt.

Thung Nham Bird Garden boottocht

Thung Nham Bird Garden boottocht

De grootste reden om naar Thung Nham Bird Garden te gaan, is om vogels te kijken. Vooral in de late namiddag is het een geweldig uitzicht om honderden ooievaars terug te zien vliegen naar hun nesten. Het gebied is minder indrukwekkend vergeleken met Tam Coc en Trang An en om die reden ook minder bezocht, wat een groot voordeel is.

  • Beste Ninh Binh-boottocht voor: als je van vogels houdt

Beste tijd om een ​​Ninh Binh-boottocht te doen

Je kunt het hele jaar door boottochten maken in Ninh Binh, maar als je minder kans op regen wilt, bezoek Ninh Binh tijdens het droge seizoen, van november tot maart. Als je de rijstvelden tijdens het oogstseizoen wilt bezoeken, ga dan van eind mei tot begin juni en de oogst van de natte rijstvelden is van september tot oktober.

Tip: vermijd de enorme drukte en de brandende zon, ga zo vroeg mogelijk!

Veel gestelde vragen

Is het mogelijk om twee Ninh Binh-boottochten op één dag te doen?

Ja, het is mogelijk om twee Ninh Binh-boottochten op één dag te maken, hoewel dit niet is aanbevolen. De Tam Coc-boottocht kan tot 2 uur duren en de Trang An-boottocht duurt minimaal 2,5 uur. De roeibootjes zijn voor veel mensen niet comfortabel genoeg om er 4 uur of langer op te varen. Het is mogelijk om Trang An of Tam Coc in de vroege ochtend te combineren wanneer het niet druk is, met Van Long in de late middag wanneer de vogels terugvliegen.

Welke andere dingen kun je doen in Ninh Binh?

Er is genoeg te doen in Ninh Binh. Je kunt de Mua Cave bezoeken, het beste uitzichtpunt in deze provincie, of gaan wandelen in Cuc Phuong National Park. Als je van geschiedenis en cultuur houdt, kun je verschillende tempels en pagodes bezoeken, zoals Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam en Bai Dinh Pagoda, het grootste boeddhistische complex in Zuidoost-Azië.

Moet ik de bootbestuurder een fooi geven?

Je hoeft de bootbestuurder geen fooi te geven. In het verleden waren er veel klachten voor toeristen dat de bootbestuurders hen dwongen om een ​​fooi te betalen voordat ze terug naar de haven werden gebracht. Nu mogen ze dit niet doen. Vooral bij Trang An is dit erg streng. Je bent natuurlijk altijd welkom om ze een fooi te geven als je jou waardering wilt tonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.