Tam Coc in Ninh Binh: Boottocht, bezienswaardigheden & accommodatie

Tam Coc (Tam Coc – Bich Dong) in Ninh Binh is één van de populairste toeristische bestemmingen in het noorden van Vietnam. Het is na Trang An de populairste bezienswaardigheid in de provincie. De populairste attractie hier is een boottocht over de Tam Coc rivier, maar je kunt ook met de fiets deze prachtige omgeving verkennen.

Tam Coc boottocht

Met kalksteen bergen, uitgestrekte rijstvelden en kleine riviertjes die daar tussendoor lopen, kan Tam Coc het best worden ervaart met een rustige roeiboottocht. De bootjes worden geroeid door vrouwen en mannen die vaak hun benen en voeten gebruiken om te roeien. Deze techniek hebben ze zichzelf aangeleerd omdat ze lange dagen maken met roeien en dat zo hun armen uit kunnen rusten. Een boottocht brengt je langs rijstvelden en tussen enorme kalksteenbergen met drie kleine grotten (Hang Ca, Hang Hai en Hang Ba) waar je doorheen vaart.

Tam Coc roeien
Tam Coc grot

Helaas moet je voorbereid zijn op een aantal volhardende verkopers. De jongens die je fotograferen, vragen geld voor fotos, en te dure drankjes en snacks worden tijdens en met name aan het einde van de rivier verkocht. Breng zelf wat water en eten mee en zeg duidelijk maar beleefd ‘nee’ en laat zien dat je geen interesse hebt.

Tam Coc boottocht

Locatie: Van Lam, Tam Coc, Ninh Binh (Google Maps)
Tam Coc boottocht prijs: Je kunt kaartjes kopen bij de haven van Van Lam bij de hoofdingang. Je hebt twee kosten: entree per persoon plus de kosten voor de boot.

 • Per boot: 150.000 VND
 • Volwassenen: 120.000 VND per persoon.
 • Kinderen (tot 1,40 meter): 60.000 VND per kind. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Duur: 1,5 – 2 uur
Openingstijden: 8:00 tot 18:00
Aantal mensen per bootje: Maximum twee personen per boot.
Wat mee te nemen: Drinken en snacks. Bescherm je goed tegen het weer. Neem op zonnige dagen iets mee om je te beschermen tegen de zon en tijdens regenachtige dagen iets tegen de regen.

8 Bezienswaardigheden in Tam Coc

Tam Coc is meer dan alleen een boottocht over de rivier. Er zijn een tal van andere bezienswaardigheden in de buurt of huur een fiets om de omgeving met hoge kalksteenbergen en rijstvelden te verkennen.

1. Tam Coc-boottocht

De grootste Tam Coc bezienswaardigheid is natuurlijk de boottocht, zoals eerder vermeld. Geniet van het peddelen tussen de rijstvelden en het indrukwekkende karstgebergte. Zorg ervoor dat je de beste reistijd in Tam Coc leest, als je de rijstvelden hier op hun best wilt zien, met felgele of groene kleuren.

2. Mua Cave

Mua Cave uitzicht

De Mua Cave is niet langer een verborgen plek, maar nu een toeristisch hoogtepunt. Toch is het nog steeds een van de leukste dingen om te doen in Ninh Binh en dit uitzichtpunt is zeker een bezoek waard, want de uitzichten die je hier hebt zijn geweldig! De Mua-grot ligt op ongeveer 4 km van waar de boten vertrekken van de Tam Coc-boottocht.

3. Bich Dong pagode

Bich Dong Pagoda in Tam Coc

Op ongeveer 2 km van de haven vindt u de Bich Dong Pagoda. Via de iconische brug betreed je het kleine complex met een aantal tempels en een grot die je kunt bezoeken. De toegang is gratis, maar voor het stallen van je motor of fiets betaal je een kleine vergoeding.

4. Thung Nham vogelpark

Thung Nham Bird Garden

De Thung Nham Bird Garden ligt op ongeveer 7 km van de haven van Tam Coc. In dit park vind je kalkstenen bergen, veel valleien en je kunt een aantal grotten bezoeken, maar het echte hoogtepunt zijn de ooievaars die in de late namiddag terugvliegen naar hun nest.

5. Thai Vi tempel

Thai Vi tempel in Tam Coc Ninh Binh

Thai Vi Temple is een eeuwenoude tempel uit de 13e eeuw en ligt direct in hetzelfde dorp als de haven voor de boottocht (Van Lam).

6. Fietsen in Tam Coc

Fietsen in Tam Coc Ninh Binh

Fietsen in Ninh Binh is geweldig, want de wegen zijn vlak, het landschap adembenemend en het verkeer is laag. Enkele van de beste landschappen om te fietsen zijn te vinden in Tam Coc. Heerlijk fietsen door de rijstvelden met uitzicht op de indrukwekkende bergen op de achtergrond. Ga meer buiten de gebaande paden om het meer landelijke plattelandsleven van Vietnam te ontdekken. Als je niet van fietsen houdt, kun je er ook voor kiezen om een ​​scooter te huren.

7. Overnachten in Tam Coc

Tam Coc is een van de beste gebieden om een ​​accommodatie in Ninh Binh te zoeken. In het dorp Tam Coc zijn een aantal gezellige accommodaties, die een stuk beter zijn dan de accommodatie die je in de belangrijkste stad, Ninh Binh City, vindt. Maar als je echt op zoek bent naar iets bijzonders, moet je de accommodatie op het platteland van Tam Coc eens bekijken. Hier geniet je vanaf je plek van een prachtig uitzicht op de rijstvelden, lotusmeren en indrukwekkende bergen.

8. Bezoek enkele van de attracties rond Tam Coc

Tam Coc is ook een uitstekende uitvalsbasis om enkele van de andere attracties in Ninh Binh te bezoeken. De Trang An boottocht ligt op slechts 10 km van de Tam Coc boottochthaven. De weg tussen de twee plaatsen is vlak door de dorpen en langs het platteland zonder veel verkeer. Dit maakt het perfect om te fietsen of met de scooter te rijden. Ook Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, ligt in dat gebied. Je kunt hier enkele oude tempels bezoeken op een prachtige locatie.

Tam Coc beste reistijd

De beste tijd om Tam Coc te bezoeken is van half april tot begin juni, tijdens het rijstoogst seizoen. In april zijn de rijstvelden groen en vanaf eind mei tot begin juni worden ze geel als ze rijpen. Maar je kunt de boottocht het hele jaar doen, want het is altijd indrukwekkend; probeer echter september te vermijden, want er kunnen tyfoons zijn.

Tam Coc beste reistijd

Hoe kom je er?

Er zijn diverse 1-daagse en meerdaagse tours vanaf Hanoi naar Tam Coc. Je wordt opgehaald bij jouw hotel in het oude centrum van Hanoi en via een nieuwe snelweg ben je in 1,5 uur al in Ninh Binh. Je kunt ook zelf naar Tam Coc reizen. Met een toeristenbus naar Ninh Binh vanaf Hanoi, Phong Nha of Halong Bay (Cat Ba), zit er meestal ook vervoer bij inbegrepen naar jouw accommodatie in Ninh Binh stad of Tam Coc. Ninh Binh heeft ook een treinstations met onder andere verbindingen naar Hanoi, Dong Hoi (Phong Nha), Hue en Da Nang.

Vanaf Ninh Binh

Reis je met een lokale bus of trein naar Ninh Binh dien je zelf van de stad naar Tam Coc te reizen. Van Ninh Binh stad naar Tam Coc is ongeveer 7 km en je kunt het beste een taxi hiervoor nemen. Wanneer je in Ninh Binh stad verblijft of ergens op het platteland kun je Tam Coc ook bezoeken met een fiets of scooter.

Vervoer

Het landschap hier is vlak, dus fietsen door de rijstvelden is erg leuk. Rij op je gemak terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht en de weelderige groene kleuren. Fietsen zijn vaak gratis te leen bij jouw homestay of hotel en anders heel goedkoop te huren.

Je kunt ook een scooter of motor huren om verschillende plaatsen te bezoeken. Het huren van een scooter kost ongeveer 5 a 6 euro per dag.

De meest comfortabele optie, vooral als je wat verder dan Tam Coc wilt reizen, is om een auto te huren met chauffeur voor een dag of per taxi naar de verschillende bezienswaardigheden in Tam Coc en daarbuiten te gaan.

Accommodaties in Tam Coc

Tam Coc accommodatie

De accommodaties in Tam Coc zijn de laatste jaren erg verbeterd om tegemoet te komen aan toeristen. Je hebt de keuze uit gewone hotels, homestays, bungalows en dromerige resorts tussen de rijstvelden met een geweldig uitzicht. Tips voor beste accommodatie in Tam Coc zijn:

 • Tam Coc Rice Fields Homestay – Vanaf €14
 • Tam Coc Westlake Homestay – Vanaf €19
 • Tam Coc Melody Homestay – Vanaf €13
 • Tam Coc Craft Homestay – Vanaf €15
 • Tam Coc Tropical Homestay – Vanaf €16
 • Gia Bao homestay – Vanaf €13
 • Tam Coc Sunshine Homestay – Vanaf €19
 • Tam Coc Nature – Vanaf €40
 • Tam Coc Horizon Bungalow – Vanaf €40
 • Ninh Binh Hidden Charm Hotel & Resort – Vanaf €80

Als alternatief kun je ook in Ninh Binh stad, Trang An of op het platteland tussen de rijstvelden een hotel of homestay zoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.