Tam Coc in Ninh Binh: Boottocht, bezienswaardigheden & accommodatie

Tam Coc (Tam Coc – Bich Dong) in Ninh Binh is één van de populairste toeristische bestemmingen in het noorden van Vietnam. Het is na Trang An de populairste bezienswaardigheid in de provincie. De populairste attractie hier is een boottocht over de Tam Coc rivier, maar je kunt ook met de fiets deze prachtige omgeving verkennen.

Tam Coc boottocht

Met kalksteen bergen, uitgestrekte rijstvelden en kleine riviertjes die daar tussendoor lopen, kan Tam Coc het best worden ervaart met een rustige roeiboottocht. De bootjes worden geroeid door vrouwen en mannen die vaak hun benen en voeten gebruiken om te roeien. Deze techniek hebben ze zichzelf aangeleerd omdat ze lange dagen maken met roeien en dat zo hun armen uit kunnen rusten. Een boottocht brengt je langs rijstvelden en tussen enorme kalksteenbergen met drie kleine grotten (Hang Ca, Hang Hai en Hang Ba) waar je doorheen vaart.

Tam Coc roeien
Tam Coc grot

Helaas moet je voorbereid zijn op een aantal volhardende verkopers. De jongens die je fotograferen, vragen geld voor fotos, en te dure drankjes en snacks worden tijdens en met name aan het einde van de rivier verkocht. Breng zelf wat water en eten mee en zeg duidelijk maar beleefd ‘nee’ en laat zien dat je geen interesse hebt.

Tam Coc boottocht

Locatie: Van Lam, Tam Coc, Ninh Binh (Google Maps)
Tam Coc boottocht prijs: Je kunt kaartjes kopen bij de haven van Van Lam bij de hoofdingang. Je hebt twee kosten: entree per persoon plus de kosten voor de boot.

 • Per boot: 150.000 VND
 • Volwassenen: 120.000 VND per persoon.
 • Kinderen (tot 1,40 meter): 60.000 VND per kind. Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Duur: 1,5 – 2 uur
Openingstijden: 8:00 tot 18:00
Aantal mensen per bootje: Maximum twee personen per boot.
Wat mee te nemen: Drinken en snacks. Bescherm je goed tegen het weer. Neem op zonnige dagen iets mee om je te beschermen tegen de zon en tijdens regenachtige dagen iets tegen de regen.

Bezienswaardigheden in Tam Coc

Tam Coc is meer dan alleen een boottocht over de rivier. Er zijn een tal van andere bezienswaardigheden in de buurt of huur een fiets om de omgeving met hoge kalksteenbergen en rijstvelden te verkennen.

Ongeveer 2 km vanaf de haven vind je de Bich Dong Pagoda. Via de iconische brug loop je het kleine complex binnen met een aantal tempels en een grot die je kunt bezoeken. Toegang is gratis maar je betaald een kleine vergoeding om je motor of fiets te parkeren.

Bich Dong Pagoda in Tam Coc

Mua Cave is niet meer een verborgen plek, maar nu een toeristisch hoogtepunt in Ninh Binh. Desalniettemin is dit viewpoint zeker een bezoek waard, want de uitzichten die je hier hebt zijn geweldig! Mua Cave ligt ongeveer 4 km van de haven.

Mua Cave uitzicht

Zo’n 7 km van de haven ligt het Thung Nham Bird Park. In dit park vind je kalksteenbergen, veel valleien en kun je een aantal grotten bezoeken, maar het echte hoogtepunt zijn de ooievaars die in de late middag terug vliegen naar hun nesten.

Thung Nham Bird Garden

Thai Vi Temple is een oude tempel uit de 13e eeuw en ligt direct in hetzelfde dorp als de haven voor de boottocht (Van Lam).

Beste tijd om Tam Coc te zien

De beste tijd om Tam Coc te bezoeken is van half april tot begin juni, tijdens het rijstoogst seizoen. In april zijn de rijstvelden groen en vanaf eind mei tot begin juni worden ze geel als ze rijpen. Maar je kunt de boottocht het hele jaar doen, want het is altijd indrukwekkend; probeer echter september te vermijden, want er kunnen tyfoons zijn.

Tam Coc beste reistijd

Hoe kom je er?

Er zijn diverse 1-daagse en meerdaagse tours vanaf Hanoi naar Tam Coc. Je wordt opgehaald bij jouw hotel in het oude centrum van Hanoi en via een nieuwe snelweg ben je in 1,5 uur al in Ninh Binh. Je kunt ook zelf naar Tam Coc reizen. Met een toeristenbus naar Ninh Binh vanaf Hanoi, Phong Nha of Halong Bay (Cat Ba), zit er meestal ook vervoer bij inbegrepen naar jouw accommodatie in Ninh Binh stad of Tam Coc. Ninh Binh heeft ook een treinstations met onder andere verbindingen naar Hanoi, Dong Hoi (Phong Nha), Hue en Da Nang.

Vanaf Ninh Binh

Reis je met een lokale bus of trein naar Ninh Binh dien je zelf van de stad naar Tam Coc te reizen. Van Ninh Binh stad naar Tam Coc is ongeveer 7 km en je kunt het beste een taxi hiervoor nemen. Wanneer je in Ninh Binh stad verblijft of ergens op het platteland kun je Tam Coc ook bezoeken met een fiets of scooter.

Vervoer

Het landschap hier is vlak, dus fietsen door de rijstvelden is erg leuk. Rij op je gemak terwijl je geniet van het adembenemende uitzicht en de weelderige groene kleuren. Fietsen zijn vaak gratis te leen bij jouw homestay of hotel en anders heel goedkoop te huren. Je kunt ook een scooter of motor huren om verschillende plaatsen te bezoeken. Het huren van een scooter kost ongeveer 5 a 6 euro per dag. De meest comfortabele optie, vooral als je wat verder dan Tam Coc wilt reizen, is om een auto te huren met chauffeur voor een dag of per taxi naar de verschillende bezienswaardigheden in Tam Coc en daarbuiten te gaan.

Accommodatie in Tam Coc

De accommodaties in Tam Coc zijn de laatste jaren erg verbeterd om tegemoet te komen aan toeristen. Je hebt de keuze uit gewone hotels, homestays, bungalows en dromerige resorts tussen de rijstvelden met een geweldig uitzicht. Tips voor beste accommodatie in Tam Coc zijn:

 • Tam Coc Rice Fields Homestay – Vanaf €14
 • Tam Coc Westlake Homestay – Vanaf €19
 • Tam Coc Melody Homestay – Vanaf €13
 • Tam Coc Craft Homestay – Vanaf €15
 • Tam Coc Tropical Homestay – Vanaf €16
 • Gia Bao homestay – Vanaf €13
 • Tam Coc Sunshine Homestay – Vanaf €19
 • Tam Coc Nature – Vanaf €40
 • Tam Coc Horizon Bungalow – Vanaf €40
 • Ninh Binh Hidden Charm Hotel & Resort – Vanaf €80

Als alternatief kun je ook in Ninh Binh stad, Trang An of op het platteland tussen de rijstvelden een hotel of homestay zoeken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update