Bich Dong-pagode

De Bich Dong-pagode in Ninh Binh is slechts een kleine tempel tegen een berg, maar werd erg populair door foto’s op Instagram met de brug bij de ingang. Hoewel het meer bekendheid kreeg, is het toch een relatief rustige plek om te bezoeken.

Over de Bich Dong-pagode

Je vindt de Bich Dong-pagode in de bergen van Truong Yen, niet ver van Tam Coc. Het werd ongeveer 600 jaar geleden gebouwd, onder het bewind van Le Thai To. De plaats bestaat uit een poort met een brug en drie kleine pagodes. De drie pagodes bevinden zich op drie verschillende niveaus en hebben om die reden de bijpassende namen Low Pagoda (Ha Pagoda), Middle Pagoda (Trung Pagoda) en Top Pagoda (Thuong Pagoda).

Bich Dong pagode

Als je over de brug door de prachtige poort loopt, kom je bij de eerste pagode op de begane grond. Het heeft 5 kamers met grote houten en stenen pilaren. Binnenin vind je een Boeddhabeeld.

Bich Dong pagode
Bich Dong pagode
Bich Dong pagode

Vanaf deze pagode moet je 120 stenen treden oplopen om de middelste pagode te bereiken. Deze pagode is gebouwd in een donkere grot. Je kunt door de grot lopen om de achterkant van de pagode te zien en verder te gaan met het pad omhoog.

Bich Dong pagode
Bich Dong pagode

Als je helemaal door de grot loopt en de trap op gaat, kom je bij het laatste relikwie, de Top Pagoda, bovenop de berg. Er zijn twee heiligdommen aan beide zijden van de pagode en een watertank genaamd Cam Lo-watertank van Bodhisattva.

Bich Dong pagode

Een bezoek aan de Bich Dong-pagode

Openingstijden

Er is geen loket, dus je kunt de pagode op elk moment bezoeken. Hoewel het wordt aanbevolen om vroeg in de ochtend of laat in de middag te gaan.

Toegangsprijs

Er is geen entree, maar er zijn wel parkeertarieven voor fietsen (5.000 VND) en motor / scooter (10.000 VND).

Hoe daar te komen

Bich Dong-pagode ligt dicht bij Tam Coc, op ongeveer 2 km. Je kunt haar gemakkelijk krijgen per fiets, auto of motor.

Andere dingen om te doen rond de Bich Dong-pagode

De Bich Dong-pagode ligt op minder dan 2 km van de Tam Coc-boottocht, op 5 km van het Thung Nham Bird Park en op 8 km van de Mua Cave. U kunt een fiets huren om te fietsen tussen deze plaatsen. Als je met de auto met chauffeur, taxi of motor gaat, kun je gemakkelijk andere delen van Ninh Binh verkennen, waaronder het natuurreservaat Van Long en Trang An.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?