Fietsen in Ninh Binh

Ninh Binh is een van de beste fietsbestemmingen in Vietnam. Tussen de torenhoge kalkstenen bergen vind je vlakke valleien, met weinig verkeer tussen de belangrijkste hoogtepunten. Dit maakt de provincie een ideale plek om je fiets te pakken en het prachtige landschap te verkennen.

Fietsen in Ninh Binh

Sommige van de belangrijkste hoogtepunten in Ninh Binh liggen relatief dicht bij elkaar, waaronder Mua Cave, Tam Coc, Trang An en Hoa Lu. Dit en de combinatie van weinig verkeer en vlakke wegen maakt fietsen de beste manier om je te verplaatsen. Een mooie extra is dat je een prachtig landschap zult vinden tussen deze bestemmingen. Fietsen in Ninh Binh voert je door prachtige rijstvelden, kleine rivieren, torenhoge kalkrotsen en buffels en geiten die vrij over de wegen lopen.

fietsen in Ninh Binh
platteland in Ninh Binh

Onderweg fietsen van de ene plaats naar de volgende vind je tal van restaurants om uit te kiezen, dus het is gemakkelijk om onderweg te lunchen of een drankje te drinken.

Reizen vanaf Ninh Binh City naar Cuc Phuong National Park (45 km), Van Long Nature Reserve (20 km), Bai Dinh Pagoda (20 km) is mogelijk, maar kan te ver zijn voor veel reizigers en kan ook betekenen dat je op de openbare weg moet gaan met veel verkeer. Als je dit wilt vermijden dien je veel te navigeren door binnenwegen door het platteland.

Beste Ninh Binh fiets tour

Als je in Ninh Binh verblijft, is het raadzaam om zelf fietsen te huren, maar je kunt ook dagtochten en meerdaagse tours maken vanuit Hanoi. Sommige van deze tours vanuit Hanoi omvatten fietsen door het platteland van Ninh Binh, omdat het een van de beste dingen is om hier te doen. Andere activiteiten in deze dagtochten zijn vaak een boottocht in Ninh Binh en het bezoeken van tempels. Meerdaagse reizen zijn ook inclusief een overnachting in een resort of homestay.

Ninh Binh fietsroute

Zelf gaan fietsen is niet zo moeilijk. Voor een groot deel is het slechts één weg die je moet volgen die je naar enkele van de beroemde attracties brengt. Volg de wegen op de onderstaande fietskaart en kies de bestemmingen die u wilt bezoeken.

fietsroute Ninh Binh

Om een ​​idee te krijgen van de afstanden tussen de bestemmingen kun je de bovenstaande tabel gebruiken. Dit zijn alle bestemmingen waar je op één dag naartoe kunt fietsen:

Fietsen naar al deze plaatsen op één dag is mogelijk, maar houd er rekening mee dat boottochten van 1 uur tot 2,5 uur kunnen duren. Het is dus het beste om slechts 1 boottocht te kiezen of 1 lange boottocht en 1 korte boottocht te kiezen. Weet je niet welke je moet kiezen? Lees: Beste boottochten in Ninh Binh.

Tips

  • Gebruik Google Maps voor online navigatie of Maps.me voor offline navigatie. Aanbevolen om een ​​Vietnamese simkaart te gebruiken om internet te hebben.
  • De beste plek om te verblijven is Tam Coc. Je bevindt dan direct op de fietsroute. Als je in Ninh Binh City blijft, moet je eerst ongeveer 7 km fietsen naar de fietsroute.

Fietskaart

Fietsen huren in Ninh Binh

Een fiets huren in Ninh Binh is gemakkelijk en goedkoop. De meeste hotels, resorts en homestays verhuren ze gratis aan hun gasten. Sommige homestays kunnen echter erg slechte fietsen verhuren. Ze kunnen goed genoeg zijn voor korte afstanden, maar als je van plan bent om de hele dag in Ninh Binh te fietsen, kan het minder comfortabel zijn. Fietsen in Ninh Binh is enorm populair, dus als je accommodatie geen fietsen of zeer slechte kwaliteit verhuurt, zal het niet moeilijk zijn om verschillende verhuurbedrijven in de straten van Ninh Binh City en Tam Coc te vinden. Afhankelijk van de kwaliteit van de fiets of mountainbike, verwacht tussen de $ 2 tot $ 5 per dag te betalen.

Fietsen in Cuc Phung National Park

Als alternatief voor fietsen tussen Tam Coc en Trang An, kun je ook kiezen voor fietsen in Cuc Phuong National Park. Het nationale park ligt op ongeveer 45 km van Ninh Binh City. Het beste is om een ​​transfer van jouw accommodatie naar het park te nemen. Direct bij de ingang kun je fietsen huren om jouw reis te beginnen met het verkennen van het oudste nationale park van Vietnam. Er zijn verschillende paden in het park, maar de rondweg van het park is ongeveer 40 km en wordt aanbevolen, wat bijna een volledige dag duurt. Het brengt je diep in de jungle door bergachtige terreinen. Een fietstocht van een hele dag is misschien niet voor iedereen geschikt, maar als je een fan bent van mountainbikeroutes is het aan te bevelen. Plan je reis goed en neem voldoende drinkwater, snacks, lunch en de juiste kleding mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?