Dalat Crazy House – Hang Nga Guesthouse

Het Crazy House in Dalat is absoluut het raarste huis dat je in Vietnam zult zien. Je kunt dit huis bezoeken of, nog beter, hier overnachten. Omdat het naast een toeristische attractie ook een hotel is. De werkelijke naam is Hang Nga Guesthouse. Mix Gaudi met Alice in Wonderland en je zult eindigen met dit rare huis. Het opent een verkenning van het surrealisme in een gek artistiek huis. Beeldhouwende kamers verbonden door bruggen, wirwar van groen waaronder jungle wijnstokken, veel kleuren en spinnenweb vensters.

Over Hang Nga Crazy House

Crazy House is het werk van mevrouw Dang Viet Nga, de dochter van de overleden secretaris-generaal van de Communistische Partij van Vietnam onder Ho Chi Minh. Hang Nga is een beroemde Vietnamese architect en kunstenaar. Ze promoveerde in Moskou op architectuur en heeft verschillende andere gebouwen in en rond Dalat ontworpen. Een van haar eerste werken was het ‘Huis met 100 daken’. Dit gebouw is afgebrand omdat het People’s Committee dacht dat het er anti-socialistisch uitzag.

Ze startte het Dalat Crazy House-project in 1990 om mensen dichter bij de natuur te brengen. Ze ontdekte dat de natuur en het milieu te veel door mensen is vernietigd. Om deze reden wilde ze mensen dichter bij de natuur brengen en er vriendelijker mee zijn en ervan houden; niet alleen om er volledig gebruik van te maken. Ze begon helemaal opnieuw en er waren momenten dat Dang Viet Nga geen geld meer had. Hierdoor kreeg ze het idee om tickets te gaan verkopen om het huis te bezoeken.

Dalat Crazy House

De bedoeling was om er een sprookjesachtig huis van te maken. De tunnelvormige trappen, ongelijke ramen en bruggen tussen de gebouwen lijken op een “Crazy House”. Je ziet zowel in het interieur als het exterieur veel kronkelende vormen en bijna geen rechte hoeken.

Dalat Crazy House
Dalat Crazy House
Crazy House Dalat

De holle boom stijgt in verschillende richtingen helemaal boven het Crazy House-complex. Je kunt over de bruggen lopen, door grotvormige gangen en verdwalen in het doolhof. Er zijn manieren om helemaal omhoog te gaan, waardoor je een overzicht krijgt van het volledige complex. Aangezien Dalat Crazy House eigenlijk een hotel is, kun je de kamers zien terwijl je ronddwaalt. Ze hebben allemaal verschillende thema’s en zijn ingericht volgens het thema, zoals de tijgerkamer, de bamboekamer en de mierenkamer.

Hang Nga Guesthouse
Hang Nga Guesthouse

De tuin van Crazy House is ook erg indrukwekkend, met veel bomen en planten. Er zijn enkele plaatsen waar je kunt gaan zitten om te ontspannen. Er is ook een klein café waar je drankjes kunt krijgen, zoals smoothies, koffie en snacks.

Dalat Crazy House

De vader van mevrouw Dang Viet Nga was de opvolger van Ho Chi Minh en diende als tweede president van Vietnam van 1981 tot zijn dood in 1988. Je kunt een gedenkplek voor hem vinden in de lounge op de begane grond.

Een bezoek aan Dalat Crazy House

The Crazy House is gemakkelijk bereikbaar, iets meer dan 1,5 kilometer buiten het stadscentrum van Dalat. Elke taxichauffeur kent het huis. Zeker met kinderen is het huis geweldig om te bezoeken. Je hebt ongeveer een half uur tot een uur nodig om alles in Dalat Crazy House te zien en te verdwalen in het doolhof van paden door de verschillende niveaus en secties.

Openingstijden

Openingstijden: 08:30–19:00

Entree prijs

  • Volwassene: 50.000 VND
  • Kinderen onder 1,40m: 20.000 VND
  • Kinderen kleiner dan 1,20m: gratis

Hoe kom je er?

Het Dalat Crazy House ligt op ongeveer 1,5 km van het stadscentrum. Je kunt er heen gaa per fiets, motor of te voet. Elke taxichauffeur in Dalat kent de plaats ook.

Locatie: So 3 Duong Huynh Thuc Khang, Phuong 4, Dalat

Overnachten in Hang Nga Guesthouse

Je kunt het huis bezoeken, maar je kunt er ook overnachten. Omdat het naast een toeristische attractie ook gewoon een hotel is. Er zijn tien themakamers, zoals de tijgerkamer, de adelaarskamer en de termietenkamer. Alle kamers zijn ingericht volgens het thema en ingericht met handgemaakte meubels. De kamers zijn verbonden door smalle bruggen, omgeven door een wervelend groen. Overnachting beginnen vanaf 45 euro per nacht per nacht voor een tweepersoonskamer.

Overnachten in Hang Nga Guesthouse

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top