Kerst in Vietnam – Wat is er te beleven?

Kerst in Vietnam is zowel hilarisch als verwarrend, want het is eigenlijk gewoon een normale dag van de week. Vietnam is officieel een atheïstisch land, dus niemand krijgt een dag vrij – maar overal hoor je kerstliedjes en veel bedrijven zetten uitgebreide decoraties op. Voor de meeste Vietnamezen is kerstmis meer een nieuwsgierigheid dan een religieuze feestdag. Gelukkig valt Kerstmis midden in het hoogseizoen, dus er is genoeg te doen.

Kerst in Vietnam

Hoe is het weer rond de kerst in Vietnam?

  • Noord Vietnam: Met de kerst in Vietnam kun je zelfs wat koud weer ervaren in deze regio. In de bergen van Sapa en Ha Giang kan het richting het vriespunt gaan en in Hanoi en Ninh Binh verwacht temperaturen rond de 8 a 10 graden. Het is tevens ook het begin van het droogseizoen, dus er valt deze maand minder regen dan voorgaande maanden.
  • Centraal Vietnam: Deze regio, met onder andere Hoi An en Hue zit nog in het regenseizoen met temperaturen van rond de 20 graden.
  • Zuid Vietnam: Het begin van het droogseizoen, wat betekend meer zon. Temperaturen zijn heel het jaar hetzelfde, rond ongeveer 28 graden.

Voor een uitgebreid overzicht, lees beste reistijd in Vietnam en weer in december.

Hoe wordt kerst gevierd in Vietnam?

Aangezien Vietnam officieel een atheïstische land is met invloeden van het boeddhisme en het taoïsme, is kerstmis geen officiële feestdag in Vietnam. Ongeveer 8% van de bevolking is christelijke. Met name in de grote steden worden door christelijke gemeenschap kerstvieringen georganiseerd in kerken. De kerstviering duurt 2 dagen: de kerstavond op 24 december en de volgende dag.

Een paar weken voor de gelegenheid zijn veel hotels, kantoorgebouwen en winkels versierd met kerstbomen en sprankelende ornamenten, waardoor je als buitenlandse toerist je een beetje thuis voelt. Sommige winkelcentra bieden speciale promotiecampagnes om de verkoop te stimuleren.

Beste plekken om kerst te vieren in Vietnam

Verwacht in geen van de onderstaande bestemmingen grote kerstparades of een gigantische kerstboom op het centrale plein.

Sapa

Wil je de kou ervaren tijdens de Kerstdagen, bezoek dan Sapa. In december kunnen temperaturen namelijk zelfs richting het vriespunt gaan. Het gebeurd zelfs wel eens dat er één of twee dagen sneeuw valt in deze maand!

Ho Chi Minh City

Deze moderne stad is tevens ook de meest westerse stad van het land. Europese en Amerikaanse invloeden zij zo ook terug te vinden in speciale dagen zoals Halloween en Kerstmis. Sommige straten in het centrum zijn versierd en mooi verlicht in de avond en in veel cafés en winkels hoor je kerstmuziek. Bars, clubs en verschillende expat gemeenschappen organiseren feestjes.

kerst in Ho Chi Minh City
kerst in Ho Chi Minh City

Dalat

In deze sfeervolle stad zijn ze ook gek op kerst. Je vind hier veel hippe cafés en koffieshops die hun ruimte gezellig versieren

Hanoi

Hanoi is een plek waar je volledig kunt genieten van de kerstsfeer dankzij het koude weer. Vanaf begin december is de hele stad versierd met sprankelende kerstpatronen waardoor je je thuis voelt.

kerst in Hanoi

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven