Moc Chau

Tips 2021 - Alles wat je moet weten

Moc Chau is een dromerige regio van het noordelijke bergachtige gebied. Het gebied heeft prachtige traditionele dorpen van Vietnamese bergstammen en staat vooral bekend om de vele prachtige bloemen, variërend van pruimenbloesem tot kersenbloesems. Er zijn ook veel heuvels met theeplantages waar vooral jonge Vietnamese toeristen komen om fotos te nemen.

5 redenen om Moc Chau te bezoeken

 1. Bezoek de beroemdste theeplantages van Vietnam.
 2. Maak fotos van velden met bloemen in bloei.
 3. Geniet van het uitzicht van off the beaten track uitkijkpunten zoals Pha Luong en Ta Xua.
 4. Bezoek de Dai Yem waterfall
 5. Rij met de motor of fiets door het dennenbos

Wat staat er in deze Moc Chau reisgids

Praktische informatie

Aanbevolen verblijfsdagen

Als je hier alleen komt om de theeplantages, bloemen te zien en de omgeving te verkennen, is twee dagen prima. Als je van plan bent om een langere trekking te maken naar Pha Luong of Ta Xua, kun je het beste een extra dag of twee plannen.

Geldautomaten & geld wisselen

Er zijn geldautomaten in de stad Moc Chau, maar als u de omgeving verkent, moet u contant geld meenemen.

Beste reistijd

 • Het seizoen van perzikbloesems en pruimenbloesems bloeit tussen februari en maart.
 • Witte orchideeën bloeien rond maart en op 26 maart is er ook het Hết Chá festival.

10 beste bezienswaardigheden in Moc Chau

Moc Chau biedt je een wereld van intense rust en adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel groepen jonge Vietnamezen in het weekend of tijdens hun vakantie naar deze plek afreizen om het hectische stadsleven te ontvluchten. Moc Chau staat bekend om zijn felgroene theeplantages, die je op elke heuvel vindt. Pasgetrouwde Vietnamese bruidsparen reizen vaak naar dit gebied om hun trouwfoto’s hier in een van de talloze bloemenvelden te laten maken.

1. Theeplantages

thee heuvels en plantages in Moc Chau
Moc Chau Happy Land

Een van de hoogtepunten die je kunt doen is een bezoek brengen aan de theeplantages in Moc Chau. Theeplantages zijn vrijwel direct bij aankomst in de stad vanuit het oosten te zien. Enkele grote theeplantages zijn te vinden in Chi Lon Village, Doi Che Trai Tim, ongeveer 20 km ten noorden van de stad. Er is een mooi uitkijkpunt en hier vind je de hartvormige theeheuvel. Veel stellen komen hier om trouwfoto’s te maken. Meer van de beroemde theeplantages in Moc Chau zijn te vinden in het Dai-loan-gebied en het Tan-Lap-gebied. Zoek naar “Doi Che Tra Tim”.

2. Bloemenvelden

Moc Chau bloessem
Moc Chau bezienswaardigheden

Veel reizigers zijn bekend met beelden van terrasvormige rijstvelden in het bergachtige gebied van Noordwest-Vietnam. Maar in Moc Chau kom je voor het bloemenseizoen. Van eind oktober tot begin november is de vroege winter van Moc Chau de tijd waarin witte mosterdbloemen geleidelijk bloeien. Het lijkt alsof het hele bergachtige gebied bedekt is met mosterdtapijten en een paar andere gekleurde bloemen, waardoor het op een wonderland lijkt. De bekendste plekken waar je dit kunt zien zijn Ba Phach Village, Thong Cuong Village en Pipe Hill in Ang Village.

3. Pha Luong

Pha Luong Moc Chau
Pha Luong

Pha Luong is een van de hoogtepunten van Moc Chau, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze 2000 meter hoge berg is het dak van de regio en een veel gefotografeerde plek. De trektocht naar de top van Pha Luong is een van de leukste dingen om te doen in deze regio en een prachtige wandeling, maar vooral voor de avontuurlijke reiziger.

4. Ta Xua

Ta Xua
Ta Xua Moc Chau

Ta Xua Nature Reserve is een berggebied in Son La. Het wordt nauwelijks bezocht door buitenlandse toeristen, voornamelijk een handvol Vietnamese reizigers. Ta Xua staat vooral bekend om een ​​bijzonder fenomeen rond de bergen: de vorming van dikke wolken, waardoor je het gevoel hebt in de hemel te zijn. Ta Xua is een echte buiten de gebaande paden bestemming in Vietnam.

5. Bezoek lokale dorpen

Moc Chau etnische minderheid
Moc Chau etnische minderheid

Moc Chau heeft een unieke cultuur van etnische minderheden, voornamelijk Hmong en Thai. Ze hebben ook hun eigen festivals. Het Cha-festival, dat elk jaar van 23 tot 26 maart wordt gehouden, viert voornamelijk het nieuwe oogstseizoen. Het beste wat je kunt doen is een motor of scooter huren en naar verschillende dorpen rijden of anders met een taxi of motortaxi (Xe Om). Aanbevolen plaatsen zijn Long Luong, Pa Phach Village, Thung Cuong Village en Na Ka Plum Valley.

6. Verblijf in een homestay

Moc Chau homestay
Moc Chau homestay

Een van de beste dingen om te doen in Moc Chau als je een echte lokale ervaring wilt, is een verblijf in een gastgezin. Je hebt verschillende mogelijkheden, je kunt verblijven in een homestay van een lokale etnische minderheid, maar je kunt er ook voor kiezen om te verblijven in een moderne homestay op een prachtige locatie of juist uniek en creatief ingericht. Je zult hoe dan ook een unieke ervaring hebben.

7. Dai Yem-waterval

Dai Yem waterval Moc Chau

De watervallen zijn een van de weinige bekende bezienswaardigheden in Moc Chau. De Dai Yem-waterval is de mooiste van april tot september. In het regenseizoen stroomt er een grote hoeveelheid water de waterval in, waardoor het landschap majestueus en poëtisch wordt met de witte kleur van schuimend water. De waterval bestaat uit twee delen. De bovenste waterval is 70 meter breed en er is een afstand van 270 meter tussen de bovenste en onderste waterval. De vegetatie op de top van de waterval is rijk en mooi.

8. Ban Ang dennenbos

Ban Ang pine forest bos in Moc Chau
Ban Ang dennenbos Moc Chau

Het Ban Ang-bos heeft een natuurlijk meer met een oppervlakte van vijf hectare, omgeven door groene dennenbossen. In de verte ligt het landschap van het Moc Chau-plateau met de theehellingen en kleurrijke bloemen. Ban Ang is de thuisbasis van de Thaise bevolking die voornamelijk leeft op het gebied van landbouw, veeteelt en handwerk. In het dorp Ban Ang heb je de mogelijkheid om het dagelijkse leven met de dorpelingen te zien.

9. Chieng Khoa-waterval

Chieng Khoa waterval
Chieng Khoa waterval

De Chieng Khoa-waterval, ook bekend als de Cloud Falls, is een kleine waterval die nog niet voor toeristische activiteiten is gebruikt, dus het is vrij wild en natuurlijk. Daarom is het ontdekken van deze waterval vanuit Moc Chau een soort verkenning. Als je wilt kun je hier ook zwemmen.

Een ander leuk ding is de locatie. Je kunt in de omgeving veel mooie rijstvelden vinden met lokale minderheidsdorpen, waardoor een uitstapje naar de waterval de moeite waard is.

10. Grotten in Moc Chau

Hang Doi (Bat Cave) grot in Moc Chau
grot Moc Chau bezienswaardigheid

Er zijn ook een paar grotten in Moc Chau die je kunt bezoeken, die misschien niet zo indrukwekkend zijn bij de grotten in Phong Nha, maar die een bezoek waard kunnen zijn als je in de buurt bent.

De meest bekende grot in Moc Chau is de Bat Cave, Son Moc Huong of Hang Doi. Het is gelegen in het noordoosten van de stad Moc Chau met een oppervlakte van 6.915 vierkante meter, de grot is opmerkelijk met prachtige stalactieten en een kronkelend pad dat ernaartoe leidt. Vanaf Highway 6 moet je 240 treden beklimmen om bij de grot te komen.

Een andere grot is te vinden in het dorp On, de Ngu Dong Ban On. Het bestaat eigenlijk uit vijf grotten en is vernoemd naar de vijf elementen van China: metaal, hout, water, vuur en aarde. Deze grotten zijn een beetje buiten de gebaande paden en zijn slecht uitgerust met paden en bliksem.

Beste hotels & hostels in Moc Chau

Moc Chau heeft twee plaatsen, Moc Chau Town en Moc Chau Farm Town. Beide hebben een aantal hotels om uit te kiezen. Als je in het weekend of op feestdagen naar Moc Chau gaat, kun je het beste vooraf reserveren om zeker te zijn van een goede accommodatie. Als alternatief kunt u ook op zoek gaan naar accommodatie op het platteland. Deze accommodaties zijn vaak basic, maar bieden een geweldige ervaring. Wil je alles uit de kast halen voor de unieke ervaring, kies dan voor een overnachting in een homestay van lokale etnische minderheden. Tijdens een verblijf hier leer je meer over de lokale cultuur.

Budget hotels & hostels

 • Homestay Moc Chau
 • Moc Chau Town – Homestay

Mid range hotel

 • Sao Xanh hotel
 • Stella Moc Chau Hotel

High end hotel & resort

 • Muong Thanh Holiday Moc Chau

Eten & drinken

Restaurants

Er zijn genoeg restaurants in Moc Chau, maar verwacht geen westers eten. In Moc Chau-Son La wonen veel etnische minderheden; daarom is de keuken in het noordwesten zeer divers, overvloedig en uniek. Als je in een gastgezin verblijft, kun je maaltijden boeken met traditionele gerechten van etnische minderheden en genieten van optredens in sommige dorpen.

Hoe kom je er?

Moc Chau heeft geen vliegveld of treinstation, daarom moet je altijd over de weg reizen. De stad ligt op 190 kilometer van Hanoi.

Bussen naar Moc Chau

De afstand tussen Hanoi en Moc Chau is 190 km, dus het duurt ongeveer 4 tot 5 uur om er te komen. Elke dag vertrekken er een aantal bussen naar Moc Chau. De meeste starten vanaf het My Dinh-busstation in Hanoi. Alle bussen naar Son La en Dien Bien Phu passeren ook altijd Moc Chau.

Als alternatief kunt u een directe toeristische minibus nemen, inclusief ophalen en wegbrengen bij uw accommodatie.

Vervoer te plaatsen

Als u de omgeving van Moc Chau wilt verkennen, moet u een motor of auto met chauffeur huren. De meeste hotels en gastgezinnen bieden motorverhuur aan met een gemiddelde prijs van 250.000 VND per dag. Vaak kunnen ze je ook helpen met het regelen van een auto, maar het is wel aan te raden dit te plannen voordat je vertrekt.

Wat te doen in 2 dagen Moc Chau

Lees deze routebeschrijving om te weten wat u in 2 dagen in Moc Chau kunt doen. Als je meer tijd hebt, bezoek dan Ta Xua. Ta Xua ligr vrij ver, op ongeveer 130 km van de stad Moc Chau. Als je hier naartoe wilt, kun je het beste de dag ervoor in de buurt blijven, om vroeg de berg op te gaan en de prachtige wolken te zien.

Dag 1

 • Verken de prachtige omgeving van Moc Chau. Bezoek een aantal theeplantages, bloemenvelden, het dennenbos en de Hang Dơi-grot.

Dag 2

 • Neem de motor naar Pha Luong, 33 km van Moc Chau Town. Wandel de berg op en vergeet niet je paspoort mee te nemen dat je op het politiebureau moet laten zien, aangezien je heel dicht bij de grens met Laos bent. Geniet van het geweldige uitzicht.
 • Bezoek op de terugweg de Dai Yem-waterval.

Meer tips voor reizen in Moc Chau

Je reis vervolgen

Op weg naar Moc Chau vanuit Hanoi passeer je Mai Chau, dus je kunt deze bestemming heel goed combineren. Je kunt de weg helemaal vervolgen naar Dien Bien Phu via het stadje Son La, dat 300 kilometer door de bergen is, dus dit kan nog eens 7 uur rijden duren. Naar Mu Cang Chai, waar je de mooiste rijstvelden van Vietnam kunt vinden, is het 200 kilometer.

Taal

Moc Chau wordt vooral bezocht door binnenlandse reizigers. Verwacht niet dat mensen in dit gebied Engels kunnen spreken.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.