Moc Chau

Tips 2021 - Alles wat je moet weten

Moc Chau is een dromerige regio van het noordelijke bergachtige gebied. Het gebied heeft prachtige traditionele dorpen van Vietnamese bergstammen en staat vooral bekend om de vele prachtige bloemen, variërend van pruimenbloesem tot kersenbloesems. Er zijn ook veel heuvels met theeplantages waar vooral jonge Vietnamese toeristen komen om fotos te nemen.

5 redenen om Moc Chau te bezoeken

 1. Bezoek de beroemdste theeplantages van Vietnam.
 2. Maak fotos van velden met bloemen in bloei.
 3. Geniet van het uitzicht van off the beaten track uitkijkpunten zoals Pha Luong en Ta Xua.
 4. Bezoek de Dai Yem waterfall
 5. Rij met de motor of fiets door het dennenbos

Praktische informatie

In het kort

 • RegioNoord Vietnam, Son La provincie
 • Aantal inwoners: 120.000
 • Aanbevolen aantal reisdagen: 2 dagen
 • Vietnamese naam: Mộc Châu

Beste reistijd

 • Tussen februari en maart bloeit het seizoen van perzikbloesems en pruimenbloesems.
 • Rond maart is de tijd dat witte orchideeën bloeien en op 26 maart is er ook het Hết Chá-festival.

Geld

Er zijn pinautomaten te vinden in Moc Chau, maar wanneer je de omgeving verkent moet je contant geld mee te nemen.

Bezienswaardigheden in ​Moc Chau

Dai Yem waterval Moc Chau

Dai Yem waterval

Een beroemde bezienswaardigheid van Moc Chau is de Dai Yem-waterval: een waterval van 100 meter die bestaat uit 2 kleinere watervallen, de ene bestaat uit 9 lagen en de andere bestaat uit 5 lagen. De beste tijd om deze adembenemende watervallen te bewonderen, is tussen april en september.

Moc Chau Happy Land

Moc Chau Happy Land

Onlangs populair bij niet alleen de lokale bevolking, maar ook bij toeristen, zal dit nieuw gebouwde Happy Land meer plezier aan jouw reis toevoegen, zoals de naam al aangeeft. Bij Happy Land kun je het hele jaar door bloemen zien bloeien.

Pha Luong Moc Chau

Pha Luong

Voor de avontuurlijke reizigers, wandelaars en trekkers in Moc Chau is Pha Luong Mount het hoogtepunt. Deze 2000 meter hoge berg staat bekend als het dak van Moc Chau en een van de meest gefotografeerde plekken in Moc Chau.

Ta Xua

Ta Xua

Ta Xua is vooral bekend om een speciaal fenomeen rond de bergen: de vorming van dikke wolken, waardoor je het gevoel hebt dat je in de hemel staat. Ta Xua is een echte off the beaten track bestemming.

Hang Doi (Bat Cave) grot in Moc Chau

Hang Doi (Bat Cave)

Moc Chau is ook bekend om de adembenemende natuurlijke karstsbergen, met Dong Son Moc Huong of Bat Cave als een van de bekenste grot. De 6915 vierkante meter grote grot heeft ongelooflijk gevarieerde vormen van kleurrijke karsts.

Ban Ang pine forest bos in Moc Chau

Ban Ang pine forest

Het 43 hectare grote dennenbos Ban Ang met 5 enorme meren is in Moc Chau algemeen bekend als de ‘kleine Da Lat van het noordwesten’. Je kunt hier kamperen of met de fiets rond het gebied fietsen.

Activiteiten

De reden dat de meeste toeristen naar Moc Chau gaan is om de prachtige theeplantages te zien en de bloemenvelden in bloei te zien. Hieronder een aantal tips waar je dit het beste kan zien.

Bloemenvelden

Verschillende gebieden om de bloemenvelden te verkennen zijn Thuong Cong Village, Ba Phach dorp en Ka Na vallei. April is het belangrijkste reisseizoen van Moc Chau. In oktober en november vindt je ook veel bloemenvelden van Tam Giac Mach. Dit soort bloem is oorspronkelijk geassocieerd met het toeristische stadje Ha Giang, maar is tegenwoordig ook te vinden in Moc Chau.

Theeplantages

Enkele van de belangrijkste redenen voor de meeste toeristen om naar het Moc Chau-plateau reizen, zijn de enorme theevelden. De meest populaire theevelden zijn die  in de vorm van een hart. De meest bekende theeplantages in Moc Chau zijn te vinden in het Dai-loan gebied en het Tan-Lap-gebied. Zoek onder andere op “Doi Che Tra Tim”.

thee heuvels en plantages in Moc Chau
Moc Chau bloessem

Accommodatie

Waar in Moc Chau moet ik een hotel zoeken?

Moc Chau heeft twee plekken, Moc Chau Town en Moc Chau Farm Town. Beide hebben een aantal hotels waar je uit kunt kiezen. Als je in het weekend of op feestdagen naar Moc Chau gaat, kan je het beste van tevoren reserveren om er zeker van te zijn dat je een goede accommodatie hebt.

Beste hotels en hostels in Moc Chau

Beste Budget hotels & hostels

 • Homestay Moc Chau; vanaf €2
 • Moc Chau Town – Homestay; vanaf €3

Gemiddeld hotel

 • Sao Xanh hotel; vanaf €30
 • Stella Moc Chau Hotel; vanaf €20

High end hotel & resort

 • Muong Thanh Holiday Moc Chau; vanaf €50

Eten & drinken

Restaurants

Er zijn genoeg restaurants in Moc Chau. Veel ethnics minderheden leven in Moc Chau-Son La; daarom is de keuken in het noordwesten zeer divers, overvloedig en uniek. Als je in een homestay verblijft, kun je maaltijden met traditionele eten van etnische minderheden boeken en genieten van optredens in sommige dorpen.

Hoe kom je er?

Bus

De afstand tussen Hanoi en Moc Chau is 190 km, dus het duurt ongeveer tussen de 4 en 5 uur om er te komen. Elke dg vertrekken er een aantal bussen naar Moc Chau. De meesten starten vanaf het My Dinh busstation  in Hanoi. Ook alle bussen naar Son La en Dien Bien gaan altijd langs Moc Chau.

Vervoer in Moc Chau

Als je de omgeving van Moc Chau wilt verkennen die je een motor of auto met chauffeur te huren. De meeste hotels en homestays bieden motorhuur aan met de gemiddelde prijs van $ 10 per dag. Vaak kunnen ze je ook helpen met het regelen van een auto.

3 dagen in ​Moc Chau

Dag 1

Verken de prachtige omgeving van Moc Chau. Bezoek een aantal theeplantages, bloemenvelden, het dennenbos en de grot Hang Dơi.

Moc Chau dag 1

Dag 2

Pak de motor richting Pha Luong, 33km van Moc Chau Town. Hike de berg op en vergeet niet je paspoort mee te brengen die je moet laten zien bij het politiebureau, aangezien je heel dichtbij de grens van Laos zit. Geniet van het geweldige uitzicht.
Bezoek op de terugweg de Dai Yem waterfall.

Moc Chau dag 2

Dag 3

Ta Xua ligt totaal niet in de buurt, met meer dan 130km van Moc Chau town. Als je hier heen wilt, kan je het beste de dag daarvoor al in de buurt zitten, om vroeg de berg op te gaan en de de practhige wolken te zien.

Moc Chau dag 3

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update