Visum Vietnam aanvragen bij de ambassade

Je kunt ook een Vietnam visum aanvragen bij de ambassade in Den Haag voordat je op reis gaat. Dit wordt aangeraden wanneer je van plan bent over land naar Vietnam te reizen. Wanneer je bijvoorbeeld in Cambodja met de bus naar Vietnam reist, dien je al in bezit te zijn van een visum en kun je niet gebruik maken van een visum on arrival.

Wat is de visumprocedure bij de ambassade?

Je kunt het visum aanvragen in persoon of per post. Er zijn ook organisaties die dit voor je kunnen regelen. Wanneer je een paspoort bij hen afgeeft, regelt de organisatie het visum voor Vietnam.

Wanneer je langs gaat in persoon bij de Vietnam ambassade in Den Haag, dien je de volgende documenten mee te nemen: origineel paspoort, visumaanvraagformulier met een bijgevoegde foto en contant geld (in euro) om de visumkosten te betalen. Het is niet nodig om een afspraak te maken bij de Vietnamese ambassade in Den Haag.

Wanneer je het visum per post wilt aanvragen, dien je de volgende documenten op te sturen: Origineel paspoort, visumaanvraagformulier met een bijgevoegde foto en contant geld (in euro) om de visumkosten te betalen en een retourneer zelf-geadresseerde envelop aangetekend versturen.

Raadpleeg altijd de officiële website (link) van de ambassade en voor het versturen van de aanvraag per post neem eerst contact op met de ambassade.

Kosten voor het visum via de ambassade

Single entry (1 maand) € 60,00
Multiple entry (1 maand )€ 70,00
Single entry (3 maanden) € 75,00
Multiple entry (90 dagen) € 90,00

Contactgegevens van de Vietnamese ambassade in Den Haag

Consulaire openingstijden (Visa, paspoort, legalisatie): Maandag, woensdag en vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 13:30 tot 16:30 uur
Website: www.vnembassy-thehague.mofa.gov.vn
Adres: Javastraat 1, 2585 AA Den Haag, Nederland

Ambassade van Vietnam in Den Haag
Ambassade van Vietnam in Den Haag

Waarom moet ik mijn originele paspoort inzenden?

Omdat in tegenstelling tot het online aanvragen van een visum on arrival, waar je vooraf het visum een autorisatiebrief ontvangt, wordt bij een visumaanvraag ​​via de ambassade direct het visum in jouw paspoort gestempeld. Dat is de reden dat je jouw paspoort naar de ambassade moet sturen, maar niet bij het aanvragen van een visum on arrival.

Moet ik een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Nederland?

Nee, je kunt een visum aanvragen bij elke Vietnamese ambassade. Ben je op dit moment in Thailand, dan kun je naar de Vietnamese ambassade in Bangkok gaan. Het kan echter tot een aantal werkdagen duren voordat de ambassade jouw visum verwerkt en gedurende die tijd moet je jouw paspoort afstaan. Sommigen vinden dit misschien een beetje ongemakkelijk.

Is de procedure om een ​​visum aan te vragen bij elke Vietnamese ambassade hetzelfde?

Nee. De aanvraagprocedure en de verwerkingstijd kunnen variëren van de ene ambassade tot de andere. Daarom, als je via een Vietnamese ambassade een visum voor Vietnam wilt aanvragen, wordt je ten zeerste aangeraden tevoren contact op te nemen met de dichtstbijzijnde ambassade om de juiste procedure en vereiste documenten te te vragen om jouw visumaanvraag zo goed mogelijk voor te bereiden en het besparen van tijd en kosten.

Wat moet ik kiezen: een visum on arrival, E-Visa of bij de ambassade?

Lees hier alles over de verschillende opties voor Vietnam visum.

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.