Vietnam in februari – Weer, evenementen & beste plekken om te bezoeken

Vietnam in Februari is de beste periode om te reizen; omstandigheden zijn op zijn best, met droog, helder weer verwacht over de gehele lengte van het land. Er zijn een aantal geweldige strandopties, met zuidelijke en centrale delen die allemaal genieten van uitstekende omstandigheden voor zonaanbidders. Aan het noordelijke uiteinde van het land zijn luchten helder met slechts een beetje regen verwacht en in de bergen en hooglanden is het goed weer voor een trekking en avontuurlijke activiteiten.

weer Vietnam februari

Weer Vietnam in februari

Weer in noord Vietnam

Hanoi, Halong Bay, Sapa, Ha Giang, Ninh Binh & Mai Chau
Je kunt veel zon en heldere blauwe luchten verwachten, maar de temperatuur in het noorden kan nog behoorlijk koel zijn (gemiddelde temperatuur: 17 ° C). De regenval is het laagst in februari, hoewel een nevelige waas niet ongebruikelijk is, vooral in kustgebieden en rond Halong Bay. In het uiterste noorden zijn de omstandigheden droog, maar kil en soms mistig, vooral ’s nachts, dus geschikte kleding is aanbevolen.

Gemiddelde weersverwachtingen:

 • Temperatuur: 17C
 • Regenval: 28mm

Weer in centraal Vietnam

Hoi An, Da Nang, Hue, Quy Nhon
De zomer komt terug naar de centrale delen van Vietnam, met genoeg zon op de stranden van Hoi An en Da Nang en met slechts een klein beetje regen van tijd tot tijd (gem. Temp: 23 ° C).
Gemiddelde weersverwachtingen:

 • Temperatuur: 23C
 • Regenval: 31mm

Weer in zuid Vietnam

Ho Chi Minh City, Mui Ne, Mekong Delta, Phu Quoc, Dalat, Nha Trang
In februari is het weer in het zuiden van Vietnam erg goed. De stranden van Mui Ne, Nha Trang en de zuidelijke eilanden Phu Quoc en Con Dao hebben heldere blauwe luchten, veel zon, weinig of geen regen en hoge temperaturen. In Dalat en de Centrale Hooglanden is het weer koele vanwege de hoogte en daarom is warme kleding aanbevolen voor de avonden. De omstandigheden zijn goed voor trekking- en avontuurlijke activiteiten.

Gemiddelde weersverwachtingen:

 • Temperatuur: 28C
 • Regenval: 4mm

Evenementen in februari

 • Tet, Vietnamees nieuwjaar: Nieuwjaar valt meestal tussen eind januari en half februari (2019: 4 – 9 februari). Vieringen duren meestal maximaal zes dagen wanneer veel Vietnamezen terugkeren naar hun ouderlijke huizen. Verwacht sommige toeristische bezienswaardigheden, winkels en markten, evenals alle regeringsgebouwen die tijdens de vieringen gesloten zijn.
 • Water Puppet Festival: Waterpoppenspel is een traditionele Vietnamese kunstvorm. Het festival maakt deel uit van de jaarlijkse Tet-vieringen.
 • Vieng Market Festival (in Nam Dinh): Deze unieke traditionele markt vindt slechts één keer per jaar plaats op de 8e dag van de eerste maanmaand. De lokale bevolking komt om dingen voor huishoudelijke artikelen te verkopen en te kopen, zoals handwerkproducten, antiek, gebruiksvoorwerpen, gereedschappen voor landbouwproductie en vele soorten sierplanten.
 • Parfum Pagoda Festival (Hanoi): Perfume Pagoda wordt beschouwd als de meest heilige bestemming van Vietnam voor pelgrimstochten en verwelkomt duizenden bezoekers om te komen bidden voor een gelukkig en voorspoedig jaar. Het festival wordt georganiseerd van de 6e dag van de eerste maanmaand tot de 15e dag van de derde maanmaand, met belangrijkste festivaldagen die duren van de 15e tot de 20e dag van de tweede maanmaand.

Tips voor reizen in februari in Vietnam

 • Omdat de Tet Nieuwjaar 2021 half februari valt, zijn alle soorten vervoer vaak volgeboekt. Er is een massale uittocht van Vietnamezen die naar huis terugkeren / weer op vakantie gaan. De meest hectische route is Saigon – Hanoi vóór de Tet-vakantie en Hanoi – Saigon na de Tet-vakantie. Waar je ook heen gaat, zorg ervoor dat je jouw tickets vroeg bemachtigt.
 • De meeste hotels en homestays zijn beschikbaar tijdens Tet Holiday, het zou gemakkelijk zijn om accommodatie te vinden. Sommige hotels rekenen echter mogelijk een hogere prijs als je tijdens Tet verblijft.
 • Omdat veel restaurants en lokale kraampjes gesloten zijn, is de vakantie misschien niet de beste tijd voor fijnproevers.
 • Februari is het hoogseizoen van culturele festivals. Draag gepaste kleding als je tempels bezoekt of deelneemt aan de rituelen. Bezoekers mogen geen korte rokjes of mouwloze shirts dragen bij het betreden van pagodes, tempels en heiligdommen.
 • Februari markeert een continuïteit van het bloeiseizoen in het noorden van Vietnam, dat meestal begint in januari.
 • In het noorden is het weer droog maar koud, vooral ’s nachts, dus warme kledinglagen worden aanbevolen.

Wat te doen en plaatsen om naartoe te gaan

Tet Holiday ervaren in grote steden

De aloude traditie van knallend vuurwerk om Tet Holiday te vieren, is misschien wel een van de eerste dingen die je wilt ervaren als je bij deze speciale gelegenheid door Vietnam reist. Op de avond van nieuwe maanjaarsavond kun je je mengen onder een menigte vol lokale bewoners om te genieten van spectaculaire vuurwerkshows, die het nieuwe jaar met hoge verwachtingen inluiden.

Vergeet niet te bidden en de beste wensen te doen op het allereerste moment van het nieuwe maanjaar onder het prachtig kleurrijke vuurwerk. Het vuurwerk vindt plaats op beroemde locaties in de meeste grote steden in het land, zoals Hanoi, Da Nang, Ho Chi Minh City, dus je kunt maar beter op de juiste plek zijn. Op de eerste dag van het nieuwe maanjaar zijn traditionele pagodes en tempels in Vietnam gevuld met lokale bezoekers die bidden voor gezondheid.

Bloesemseizoen in de bergen van het noordwesten

Februari ziet het noordwesten van Vietnam meestal glinsteren met pastelroze perzikbloesems, puur witte pruimen en abrikozenbloemen. Het adembenemende landschap trekt duizenden fotografen. Dankzij het kenmerkende terrein, het weer en de natuurlijke schoonheid is het noordwesten in februari ongetwijfeld een must-go bestemming voor reizigers.

Ha Giang, Moc Chau of Sapa zijn bekende plekken om je onder te dompelen in het sprookjesland van wilde bloemen. Een trektocht door terrasvormige rijstvelden is ook een onvergetelijke ervaring die je misschien wilt overwegen. Bovendien kun je meer te weten komen over de unieke cultuur van etnische groepen in de regio.

Stranden in het zuiden

Het noorden is net aan het einde van de winter, terwijl het zuiden al in de volledige zomermodus is. Februari betekent vaak hoge temperaturen, helderblauwe luchten en warm zeewater om duizenden strandliefhebbers door het hele land aan te trekken om achterover te leunen en te ontspannen.

Het wordt steeds populairder voor Vietnamezen om Tet-vakantie op een strand te vieren, vooral Phu Quoc. De stad wordt levendig dan elke andere maand van het jaar, en je bent meer dan welkom om een ​​rol te spelen. De stranden rond Nha Trang zijn ook ideaal om in februari in Vietnam te zijn. Niet zo druk als Phu Quoc, Nha Trang is kalm en het strand is erg mooi. Geniet op de witte zandstranden, ga eilandhoppen of duiken in Nha Trang.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven

Belangrijke mededeling: Tijdens de Tet-vakantie (8-14 feb) zijn we beperkt bereikbaar. Nieuwe aanvragen worden de eerste week na de vakantie behandeld. Reizigers die in deze periode reizen, ontvangen gewoon ondersteuning. Lees hier meer over.