Snorkelen en duiken in Nha Trang

Nha Trang, gelegen aan de zuidelijke centrale kust van Vietnam, is de meest populaire bestemming om te snorkelen en duiken in Vietnam. Met 350 soorten koralen, een nabijgelegen maritiem park, helder water en kalme stromingen, maakt snorkelen en duiken zijn één van de top dingen om te doen in Nha Trang. Daarnaast biedt deze stad enkele van de goedkoopste PADI-cursussen ter wereld aan.

Beste tijd om te snorkelen en duiken in Nha Trang

De beste maanden om te snorkelen en duiken in Nha Trang zijn april tot oktober. Met name in juli en augustus vind je het beste zonnig weer, gecombineerd met een beetje wind en heel goed zicht onderwater. Op een goede dag in het hoogseizoen heb je zichtbaarheid van 15 – 20 meter.

De minste tijd is tussen december en begin maart. Er gaan nog steeds snorkel tours en duikscholen het water op, maar verwacht geen geweldige wateromstandigheden en zichtbaarheid.

Duik en snorkel locaties in Nha Trang

Hon Mun Marine Park

De populairste plek om te duiken in Nha Trang is in het Hon Mun Marine Park, wat ongeveer 8 kilometer van de kust van Nha Trang ligt. Het complete gebied heeft een oppervlakte van ongeveer 38 vierkante kilometer land en ongeveer 122 vierkante kilometer aan omringende watergebieden. Je vind er ook een aantal eilanden, waaronder Hon Tre, Hon Mieu, Hon Tam, Hon Mot, Hon Mun, Hon Cau, Hon Vung, Hon Rom en Hon Noc. Direct rond de eilanden zijn de plekken waar het meeste gesnorkeld wordt, met als populairste Hon Mun eiland.

Hon Mun Vietnam
snorkelen Nha Trang

Een van de meest populaire duikplekken in het marine park is Moray Beach. Met een maximale diepte van 18 meter is het gebied ideaal voor duikers van elk certificeringsniveau. Moray Beach is ook een geweldige plek om harde en zachte koraalriffen te spotten, evenals tal van mariene soorten zoals anemoonvis, zwarte zeeduivel, zeenaaldvis, murenen, vliegende poon en zeepaardjes.

duiken in Nha Trang

Een andere populaire plek om te duiken in Nha Trang is Madonna Rock, met een maximale diepte van 25 meter en verschillende grotten op verschillende dieptes. Deze grotten bieden onderdak aan de vele vissoorten die hier broeden. Let op voor grote murenen, koraalduivels en schorpioenvissen.

duiken in Nha Trang

Whale Island

Verder naar het noorden biedt Whale Island een aantal van de meest diverse zeedieren in het gebied. Zeepaardjes, hengelaarsvissen en steenvissen kunnen zich schuilhouden tussen de talrijke toppen rond het eiland. Adelaarsroggen en pijlstaartroggen zijn ook te vinden in de diepere gebieden van deze duikplekken. Deze plek wordt gezien als één van de beste plekken om te duiken in Vietnam.

Wat kun je zien?

Helaas ontbreekt het zeeleven in Nha Trang een beetje. Het meeste duiken hier wordt gedaan om duikvaardigheden te verbeteren en ervaring op te doen. Dat gezegd hebbende, kun je nog steeds verschillende soorten tropische vissen en koraal bewonderen.

duiken in Nha Trang

Naast 350 soorten hard en zacht koraal komen schorpioenvissen, inktvissen, koraalduivels, clownvissen, zeeduivels, murenen, papegaaivissen, naaldvissen en trompetvissen veel voor. Zeepaardjes en naaktslakken voegen een macro-element toe. Aan de grotere kant zijn octopus, travelly, tonijn, barracuda en tandbaars soms bezoekers van dit gebied. In zeldzame gevallen zijn pijlstaartroggen en adelaarsroggen te zien.

Beste snorkel tours in Nha Trang

Er worden verschillende snorkel tours aangeboden. Houd rekening dat je bij de hele goedkope tours vaak op een boot zit met veel andere een dan toegangsprijzen tot de eilanden niet inbegrepen zit. Kijk van te voren dus goed na wat er inbegrepen is. Er zijn ook speedboot tours, die het mogelijk maken om meer te kunnen zien, omdat je sneller tussen de locaties vaart. Het is ook mogelijk om jouw eigen speedboat te huren als je liever een privé snorkel tour wilt doen.

Beste duikscholen in Nha Trang

Rainbow Divers is de bekendste duikschool in Nha Trang met een goede reputatie. Naast hun locatie hier, vind je ze ook in Phu Quoc, Con Dao en zijn ze de enige duikschool op Whale Island.

Andere duikscholen in Nha Trang die goed aangeschreven staan, zijn Vietnam Active, Nha Trang Sea Star en Nha Trang Fun Divers.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update