Mua Cave: het mooiste viewpoint van Ninh Binh

Als je Ninh Binh bezoekt, zul je indrukwekkende kalksteengebergte zien. En hoewel je dit heel goed kunt zien met een boottocht in Trang An of Tam Coc, kun je dit het beste zien vanaf Mua Cave.

Hoe kom je er?

De Mua Cave ligt 5 km van Ninh Binh. Rondreizen in deze regio is heel eenvoudig, want je kan heel makkelijk een fiets of een scooter huren bij een van de tientallen verhuurwinkels en hotels in stad. Het is ongeveer 20 minuten rijden op een scooter van de stad naar de Mua Cave en iets meer dan een half uur met de fiets.

Bekijk hier de locatie op Google Maps.

De wandeling naar boven

Wanneer je aankomt bij Hang Mua is er een ticketkantoor naast het parkeerterrein en moet je 100.000 dong ($ 4) entree betalen.

Volg het pad helemaal tot het einde en je bereikt de voet van de Mua Cave-berg. Je kunt links naar de Mua-grot gaan of je blijft het pad volgen de berg op. De wandeling naar boven duurt slechts ongeveer 15 minuten, afhankelijk van hoe fit je bent. Er zijn in totaal 500 treden.

Halverwege de Hang Mua Cave kom je bij een splitsing in het pad, het pad naar rechts leidt naar een van de pagodes op een smalle rotspunt en het pad links leidt naar de een standbeeld op de drakenberg.

Uitzichtpunt van Mua Cave

Als je bij de top komt, kom je bij het eerste ongelooflijke uitkijkpunt met een spectaculair uitzicht over de Ngo Dong rivier beneden die zich een weg baant rond de torenhoge bergen in de vallei.

Mua Cave uitzicht

Loop een beetje verder tot je de top van de Hang Mua-grot bereikt, naar het tweede uitkijkpunt. De lokale bevolking noemt deze plek ‘drakenberg’, je ziet hier een sierlijke draak staan die is gebouwd van steen verspreid over de bergkam op de top. Er is ook een standbeeld onder een beschutte pagode die wordt omringd door wierook en eten.

Mua CaveMua Cave rijstveldenMua Cave draak

Beste tijd om Mua Cave te bezoeken

De beste tijd om Mua Cave te bezoeken is in de vroege ochtend rond 06.00 uur voordat de drukte toeslaat of je kunt in de late namiddag bezoeken omdat het een geweldige locatie is om de zonsondergang over de vallei te bekijken.

Net als de rest in Noord Vietnam zijn de maanden mei tot oktober heet met veel regen. In de regio komen ook wel eens tropische stormen voor rond september. November tot april zijn koeler en droog. Tijdens het regen seizoen zijn de rijstvelden wel het mooiste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top