Bac Ha markt: De meest kleurrijke markt van Vietnam

Bac Ha is een stad in een hoge vallei, ongeveer 100 kilometer ten noordwesten van de populaire bestemming Sapa. In de stad zelf is er weinig te zien, behalve op zondag als etnische minderheden naar de levendige Bac Ha markt komen.

Bac Ha is niet zo spectaculair als Sapa, maar wel pittoresk. Het is ook niet zo toeristisch en het lijkt veel meer op een dagelijkse, drukke landelijke gemeenschap dan een toeristische bestemming in de bergen. Het is de moeite waard om een weekend in Bac Ha door te brengen. Dan kun je op zaterdag de sfeer van de kleurrijke Can Cau boerenmarkt ervaren. Bac Ha is ook een goede uitvalsbasis voor bezoeken aan de omliggende etnische dorpen Ban Pho en Coc Ly.

Bac Ha zondagmarkt

De markt Bac Ha heeft een groot contrast met Sapa: je kunt bijvoorbeeld niet veel toeristische voorzieningen vinden. De zondagmarkt, het enige punt van vermelding, begint langzaam tussen 8 en 10 uur, en daarna is het een hele kleurenmassa tot de lunch, voornamelijk door de ongelooflijk mooi geklede Flower Hmong-vrouwen die op zoek zijn naar accessoires voor hun kleding. De Bac Ha markt heeft een veemarkt, groenten- en vlees stalletjes, wijnverkopers en verkopers van landbouwspullen.

vee op Bac Ha markt

Wanneer de etnische groepen terugkeren naar hun dorpen, is het dorp Bac Ha niet meer hoe het er op die dag uitzag. Nu komen er veel toeristen naar Sapa die op zoek zijn naar een authentieke ervaring, Bac Ha probeert het succes van Sapa te evenaren door een eigen toeristenindustrie op te zetten rond de boerenmarkten in het gebied. Voorlopig ontbreekt de infrastructuur, wat deze plek juist nu meer charme geeft.

Bac Ha markt

Kleding

Bekijk de kleding en accessoires die op deze markt worden verkocht goed. Verschillende kleuren en spullen vertegenwoordigen verschillende culturen en je kunt ze onderscheiden door de contrasten in kleuren en patronen. Als je niet zeker weet welk item bij welke stam hoort, vraag het dan en de verkoper zal graag zijn of haar cultuur met je te delen. Elk product is met de hand gemaakt.

kleding op Bac Ha markt

Bac Ha Market

Eten op de markt

Net als de kleding van de etnische groepen, heeft het eten op de markt ook verschillende kleuren. Heb je ooit rode pho (noedel soep) geprobeerd? En heb je wel eens blauwe of paarse rijst gezien? Deze zijn gekleurd door lokale kruiden en erg populair in de regio en zorgen zeker voor een kleurrijke maaltijd.

eten op Bac Ha markt

Een andere specialiteit van de regio zijn buffel- en paardenvleesgerechten (thang co). Je kunt deze op de markt vinden.

Groenten en fruit zijn hier wat je in overvloed zult vinden. Natuurlijk kun je deze overal vinden, maar degenen die op de Bac Ha markt worden verkocht, zijn lokaal geproduceerd, wat betekent dat ze vers en waar geen landbouwgif voor is gebruikt. Stop bij elke stalletje en vraag de verkoper of je het kunt proberen, ze zullen geen nee zeggen.

Je kunt hier ook ander eten vinden dat je niet kunt vinden op andere markten.

Wanneer moet je de Bac Ha markt bezoeken?

De Bac Ha markt is alleen open op zondag, van 6 uur tot 12 uur ‘s middags, dus plan jouw reis verstandig!

Hoe bereik je de Bac Ha markt

Vanuit Hanoi

Het is niet moeilijk om Bac Ha vanuit Hanoi te bereiken, hoewel dit slechts een kleine stad is. Het duurt ten minste 6 uur over bergachtige wegen. De prachtige omgeving waar je door heen rijd maakt de reis aangenaam. Je kunt met een tour gaan, een auto of minibus met chauffeur huren of zelf met de motor rijden. Ga je met een tour vanuit Hanoi, dan kun je verwachten dat je meerdere dagen rond zult reizen en meerdere bestemming bezoekt zoals Sapa of Ha Giang, met activiteiten zoals wandelen en fietsen. Sommige reisbureaus maken zelfs privé-tours voor als je een specifieke lijst hebt met dingen die je graag zou willen zien.

Vanuit Sapa

Veel touroperators bieden tours naar de Bac Ha markt vanuit Sapa. Er zijn ook directe bussen vanaf het Sapa busstation. De bus van Sapa naar Bac Ha duurt drie uur. Ben je heel avontuurlijk dan kun je een motor of scooter huren en zelf naar de markt rijden vanuit Sapa.

Hotels en homestays in Bac Ha

Omdat Bac Ha een kleine plaats is, zijn hotels en homestays hier vrij beperkt ,maar je kunt nog steeds accommodatie vinden op populaire boekingswebsites.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update