Ta Xua in Noord Vietnam: Het land boven de wolken

Als je zoekt naar een unieke reiservaring in het noorden van Vietnam, dan zijn de zwevende wolken in Ta Xua de plek waar je heen moet. Ta Xua is een bergketen in het district Bac Yen in de provincie Son La, in het noorden van Vietnam, op 240 km van Hanoi. Deze bergketen vormt een natuurlijke grens tussen de twee provincies Son La en Yen Bai.

Op het hoogste punt van 2865 meter is de piek van Ta Xua de tiende hoogste bergtop in Vietnam. De drie belangrijkste bergtoppen van Ta Xua vormen een lijn die lijkt op de rug van een dinosaurus. Ta Xua is een echte off the beaten track bestemming. Weinig tot geen buitenlandse toeristen komen hier. Dit komt mede omdat het zo afgelegen ligt. De dichtstbijzijnde plaats is het niet toeristische Moc Chau, 85 kilometer er vandaan.

Trekking in Ta Xua en de drijvende wolken

Trekking in Ta Xua is zonder twijfel een uitdaging, maar dankzij nieuwe wegen is het een stuk makkelijker geworden. Er zijn nu nieuwe paden die vrij dicht bij één van de bergtoppen loopt. Ta Xua is bekend om zijn fenomeen rond de bergen: de formatie van dikke en schimmige Opacus wolken, waardoor het lijkt of je in de hemel staat.

Ta Xua pad

Opstaan op een koude ochtend in Ta Xua is geweldig wanneer de zon opkomt met een enorme zee van pluizige wolken recht voor je ogen. Ta Xua heeft een drijvende oceaan van wolken. Na ongeveer een half uur klimmen in de kou van het bergachtige gebied, kom je aan waarvoor je gekomen bent.

Als je van plan bent om Ta Xua in de ochtend te zien met zonsopgang, zorg dan dat je ‘s avonds op de berg bent. Er zijn een aantal homestays in de buurt van Ta Xua waar je kunt overnachten.

Ta Xua wolken

Andere activiteiten

De meeste mensen die in de buurt van Ta Xua verblijven in de regio Bac Yen, brengen hier een nacht door om zich voor te bereiden op hun trektocht naar de wolken in Ta Xua voor de volgende ochtend. Een van de dingen die je kunt doen is een heet bad nemen die zijn bereid door de H’mong . H’mong is een etnische minderheid die leeft in de bergachtige gebieden in Noord-Vietnam. Er zijn H’mong-families die een warm bad hebben, gemengd met speciale kruiden voor bezoekers tegen een kleine vergoeding.

Je kunt ook deelnemen aan enkele authentieke H’mong-festivals als er toevallig één wordt gehouden. Verder zijn er niet zo veel activiteiten en bezienswaardigheden in Bac Yen, aangezien het ook nog niet is beïnvloed door toerisme en de overheid.

Bezienswaardigheden in de buurt

Op weg van Hanoi naar Ta Xua kom je langs het Xuan Son Nationaal Park in de provincie Phu Tho. In het park is er een prachtige grot, een oude brug over een riviertje en veel verschillende soorten flora en fauna. Xuan Son National Park is een prima keuze voor als je van ongerepte natuur houd, de frisse en mysterieuze atmosfeer van bossen en bergen en samen met de cultuur van etnische minderheidsgroepen.

Beste tijd om Ta Xua te bezoeken

De beste tijd om Ta Xua te bezoeken is van december tot maart, wanneer het weer goed is om wolken te zien hangen. De donzige wolken zien er het beste in deze maanden en vooral tijdens de zonsopgang.

Ta Xua

Hoe kom je er?

Wanneer je de wolken in de ochtend wilt zien kun je het beste in de regio Bac Yen overnachten. Een andere keuzen is om vanuit Moc Chau te gaan, wat een mooie stad is in Son La met theeplantages en bloemenheuvels. Moc Chau ligt 85 kilometer van Ta Xua. Lees de Moc Chau reisgids om te zien hoe je hier komt. Vanuit Moc Chau kun je een tour regelen, een auto met privé chauffeur of zelf met de motor naar Ta Xua rijden. Houd rekening dat het een off the beaten track bestemming is voor buitenlandse toeristen, dus ga voorbereid op pad.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update