Pha Luong berg in Moc Chau

Gelegen op 30 km van het stadje Moc Chau, is de Pha Luong berg, het dak van Moc Chau. Op een hoogte van bijna 2.000 meter is Pha Luong een aantrekkelijke bestemming voor jonge mensen. Het overwinnen van deze berg vereist uithoudingsvermogen en kracht van echte avonturiers. Op de top heb je een adembenemend uitzicht over de bossen en dorpen van zowel Vietnam als Laos.

Hoe kom je er?

Om vanuit de stad Moc Chau naar Pha Luong te gaan, moet je 30 km afleggen op een goede weg naar het grenscontrolepunt in Loong Sap. Eenmaal aangekomen in het Pha Luong Village (van de Black Hmong), moet je 10 km verder reizen naar de voet van de berg op een slecht pad. Je kunt alleen met de motor of te voet over dit pad gaan. Als het regent, is het aan te bevelen om je avontuur naar Pha Luong uit te stellen, omdat het pad te glad en te gevaarlijk is.

Trekking naar de top van Pha Luong

Pha Luong ligt tussen de grens van Vietnam en Laos en daarom moeten toeristen (ook Vietnamezen) de berg beklimmen op voorwaarde dat ze hun paspoort achterlaten bij de grenspolitie voordat je klimt en je moet vóór het middaguur voordat je aan de wandeling begint bij het grenspolitiebureau verschijnen.

Je moet drie tot vier uur lopen van het grensbureau naar Pha Luong aan de voet van de berg naar de top. Het eerste half uur is langs de berghelling te midden van rijstterrassen. Er is geen dekking in dit gedeelte, dus het is handig om wat tegen de zon mee te nemen.

Pha Luong

Vervolgens ga je het bos in en volg je een klein pad dat door dichte bossen omhoog gaat. Onderweg zijn er enorme rotsen bedekt met mos. Je zult zien dat er heel veel enorme rotsblokken zijn in het gebied van de Pha Luong. Zorg ervoor dat je voldoende drinkwater en eten hebt tijdens de wandeling.

Pha Luong

Pha Luong

Als je eenmaal op de top bent, heb je een prachtig uitzicht op de prachtige bergen rondom. De wind is vaak extreem sterk op de bergtop, probeer niet naar de rand van het bovenste gedeelte te komen, ook al kun je vanuit daar mooie foto’s maken.

Vanaf de top kun je de bossen en dorpen van zowel Vietnam als Laos zien.

Pha Luong berg in Moc Chau

De afdaling duurt minstens anderhalf uur. Vergeet niet om je paspoort bij de grenspolitie op te halen voordat je weggaat.

Beste reistijd

De beste tijd om de Mount Pha Luong te beklimmen is in het droge seizoen van december tot april. Het kan in deze periode koel zijn en het meenemen van warme kleding is een aanrader. Het bos bij Pha Luong verandert rond september en oktober in prachtige rode en gele kleuren, maar er kunnen tyfoons zijn in deze periode zijn en het is altijd verstandig om het weer voor vertrek te controleren.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update