Thung Nham Bird Garden

Thung Nham Bird Garden in Ninh Binh is een rustige plek, waar je een boottocht kunt maken om honderden vogels te zien. Dit gebied is een moerasgebied, met veel bomen die uit het water steken waar de vogels leven. De beste manier om het gebied te ontdekken is door een boot te nemen door het onderwater staand bos. Het is een stuk minder populair dan andere boottochten in Ninh Binh, zoals Trang An en Tam Coc. En naast de boottocht zijn er ook wandelpaden naar verschillende grotten die je kunt ontdekken.

Wat te zien in Thung Nham Bird Garden

Vogeltuin

De grootste reden om naar Thung Nham te gaan, is natuurlijk de vogeltuin. Deze tuin, een groot waterrijk gebied, is de thuisbasis van vele soorten vogels, zoals ooievaar, reiger, wilde eend en vorkstaart. Er zijn ongeveer 50.000 vogels van 40 verschillende soorten. Wat de tuin extra bijzonder maakt, is dat er zeer zeldzame vogelsoorten zijn gespot die op de rode lijst in Vietnam staan.

Thung Nham Bird Garden
ijsvogel in Ninh Binh

Je kunt een boottocht maken door de Thung Nham Bird Garden om de omgeving te verkennen. Het beste is om hier te komen bij zonsondergang, rond 17:00, wanneer de vogels terugvliegen naar hun nest of bij zonsopgang, wanneer de vogels vertrekken. Het is een prachtig schouwspel, met honderden of zelfs duizenden vogels die overvliegen.

Thung Nham Bird Garden

De kalkstenen bergen op de achtergrond maken silhouetten in het water en met de zwermen vogels die overvliegen, ontstaat een poëtisch landschap dat zelden ergens anders kan worden ervaren.

Boeddha-grot (But Cave)

De grot dankt zijn naam aan een grote rots in de vorm van Boeddha. De 500 meter lange grot is een van de hoogtepunten van Thung Nham. In de grot zijn geen lichten, dus je hebt een zaklamp nodig om rond te lopen. Ontdek de grot met een ondergronds meer, stalactieten en stalagmieten in het donker met een zaklamp is onderdeel van de ervaring.

got in Thung Nham

Vai Gioi-grot

De Vai Gioi-grot ligt hoger op de berg, waardoor het een stuk koeler is dan de andere grotten. Om hier te komen moet je de 400 stenen treden oplopen. In de grot is verdeeld in 3 niveaus en genaamd “World, Paradise en Hell”.

Tien Ca grot

Als je de grot van Tien Ca of de zeemeermingrot wilt betreden, moet je de trap de duisternis inlopen. De naam van de zeemeermingrot heeft waarschijnlijk te maken met de ondergrondse waterput en de kleine ondergrondse rivier die je hier vindt. Je kunt de grot verkennen door over de stenen paden te lopen en soms moet je bukken om onder de hangende stalactieten te gaan.

Wandelen

Er zijn een aantal wandelpaden om Thung Nham te verkennen, met bamboe en houten bruggen. Er zijn boomgaarden met mangos, appels en guave. Je zult ook de 1000 jaar oude boom vinden die groeit op een rots en groene jungle.

wandelen in Thung Nham Bird Park
wandelen in Thung Nham Bird Park

Een bezoek aan Thung Nham Bird Garden

Toegangsprijs

  • Volwassene: 100.000 VND
  • Kinderen van 0,8 m tot 1,3 m: 50.000 VND
  • Kinderen onder 0,8 m: gratis

Na 17:00 krijg je 50% korting.

Optioneel:

  • Boottocht door de vogeltuin: 20.000 VND
  • Toegang tot Boeddha-grot: 20.000 VND

Bezoek tips

  • Kom laat in de middag, dus verken je eerst het gebied met grotten, dan rond 17:00 uur maak je een boottocht om de vogels terug te zien vliegen naar hun nesten.
  • Gebruik muggen en insectenwerende middelen.
  • Als je van plan bent om rond het gebied te lopen, gebruik dan goede schoenen, slippers worden niet aanbevolen.
  • Bescherm jezelf tegen het weer; zonnebrandcrème tegen de zon en regenjassen of parasols tegen de regen.
  • Pak een kaart bij de ingang als je van plan bent om het gebied zelf te ontdekken.

Hoe kom je daar?

Je vindt de vogeltuin in de buurt van Tam Coc. Je kunt een fiets gebruiken als je hier in de buurt verblijft of een motor huren of een privéauto / taxi met chauffeur.

Kaart van Thung Nham Bird Garden

Kaart van Thung Nham Bird Garden

Beste tijd om Thung Nham Bird Garden te bezoeken

De beste tijd om de vogels te zien is de herfst, van augustus tot oktober. En van januari tot maart heb je het beste weer. Het is het beste om de boottocht rond 17:00 te doen, wanneer de vogels terugvliegen naar hun nest.

Thung Nham park beste tijd om vogels te spotten

Andere dingen om te doen rond Thung Nham

Thung Nham ligt dicht bij Tam Coc. Hier kunt u naar de Tam Coc-boottocht (7 km), de Bich Dong-pagode (4,5 km) en het beroemde uitzichtpunt van de Mua Cave (12 km). Je kunt gemakkelijk een fiets gebruiken om tussen deze plaatsen te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?