Kenh Ga drijvend dorp & Hot spring


Het drijvende dorp Kenh Ga, of ook Chicken Village genoemd, naar de wilde kippen die hier vroeger leefden, is gelegen in een prachtige omgeving in Ninh Binh. Maak een boottocht van drie uur om het dorp te bezoeken en de prachtige natuur te ontdekken waar het ligt. Je kunt fietsen op de dijk met uitzicht op het landschap of genieten van een kruidenbad in de hot spring van Kenh Ga.

Kenh Ga drijvend dorp

Vanuit het dorp Me, 20 kilometer ten noordwesten van Ninh Binh, kun je een boottocht van drie uur maken naar het drijvende dorp Kenh Ga en de Trinh-grot. Deze reis wordt nog steeds niet gedaan door veel reizigers en veel rustiger hier dan in Tam Coc.

Ninh Binh
Kenh Ga drijvend dorp

Kenh Ga bestaat uit stenen huizen aan weerszijden van een kanaal. De huizen zijn gemaakt van lokaal materiaal zoals kalksteen. Het ‘drijvende dorp’ heeft een prachtige locatie, met kalkstenen rotsen op de achtergrond. Kenh Ga heeft ook een warmwaterbron.

Op het water varen allerlei boten. De kleine boten worden te voet gevaren, net als op een ligfiets. De vrede wordt slechts soms verstoord door dynamietexplosies in de kalkstenen rotsen.

Kenh Ga in Ninh Binh

Je kunt Kenh Ga verkennen door door het dorp te wandelen en meer te leren over het dagelijkse leven van de lokale bevolking. Je ziet kinderen naar school gaan, dorpelingen vissen en huizen hangen aan kliffen langs de rivier.

Kenh Ga drijvend dorp

Van Trinh grot

De boot dokt ook aan een dijk, voor een half uur lopen naar de Van Trinh-grot. De dijk gaat door rijstvelden waar vrouwen rijst planten en mannen eenden grazen. Van Trinh is een grote grot en heeft verschillende kamers met stalagmieten. De grot is elektrisch verlicht.

Ninh Binh omgeving Kenh Ga

Kenh Ga hot spring

De hete bron van Kenh Ga ligt op ongeveer 1 km van het dorp, waar het warme water uit de berg stroomt. De hot spring is er al eeuwen, maar het was pas toen de Franse kolonist het gebruikte om te baden. Nu kun je hier het Ke Ga Hot Spring Resort vinden. Hier kun je een bad nemen in warmwatertanks met temperaturen rond de 40 graden C, koudwatertanks met 26 graden C en medicinale baden.

Kenh Ga hot springs

Wanneer je naar het Kenh Ga Hot Spring Resort gaat, kunt je zwemmen in grote hete minerale zwembaden met een capaciteit van 50-70 personen of 16 hot tubs. In het heet water bad liggen en de wind voelen van de Hoang Long River die binnen waait is heerlijk. Als je een rustige privéruimte wilt, kun je een kruidenbad nemen en de temperatuur naar wens aanpassen.

Hoe kom je er?

Van Ninh Binh naar Kenh Ga

Het dorp ligt op ongeveer 25 km van Ninh Binh City en Tam Coc. De beste manier om er te komen is per taxi of het huren van een motorfiets als je een ervaren bestuurder bent.

Van Hanoi

Vanuit Hanoi moet je eerst naar Ninh Binh reizen, ongeveer 100 km. Er zijn dagtochten, meerdaagse reizen, bussen en treinen naar Ninh Binh.

Aanbevolen tours

Hanoi city tour
Hanoi: Halve dag city tour met kleine groep
Vanaf €38
fietsen in Hanoi tour
Fietsen in Hanoi – Buiten de gebaande paden
Vanaf 0.00
Hanoi street food tour
Hanoi street food tour en nachtleven met lokale gids
Vanaf €18

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

Neem contact op

Wat is jouw vraag?

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update