Van Ho Chi Minh City naar Dalat (en vice versa)

Dalat is vaak de eerste stop nadat je bent begonnen in Ho Chi Minh City, of de laaste wanneer je in Hanoi bent begonnen. Dalat is de plek met mooie heuvels met bossen, bergen, meren en van de avontuurlijke activeiten met als hoogtepunt canyoning. Als je van Ho Chi Minh City naar Dalat wilt gaan of van Dalat naar Ho Chi Minh City heb je een aantal opties. De goedkoopste optie is met de bus, maar de reis duurt minstens 7 uur. Vind je dit te lang, dan ben je er al met het vliegtuig in een uur.

Lees hier de opties die je hebt om van Ho Chi Minh City naar Dalat te reizen:

Vliegen

De snelste manier om naar Dalat te reizen vanaf Ho Chi Minh City is met het vliegtuig.

 • Vliegveld Dalat: Lien Khuong Airport
 • Vliegveld Ho Chi Minh City: Tan Son Nhat International Airport
 • Vluchtduur: De vlucht duurt 50 minuten.
 • Vluchten per dag: ongeveer acht vluchten per dag.
 • Maatschappijen: JetStar, Vietjet Air en Vietnam Airlines.
 • Prijs: Een ticket heb je al voor minder dan €20!
 • Boeken: Lees op de pagina binnenlandse vluchten in Vietnam hoe je de goedkoopste tickets kunt boeken.

Het vliegveld van Dalat ligt ongeveer 30 kilometer van het centrum. Je kunt vanaf het vliegveld een taxi (30 min) nemen tussen de 250.000 – 300.000 VND; kies Mai Linh Taxi, Thang Loi Taxi of Da Lat taxi. Reis je alleen, is het goedkoper om de shuttle bus te nemen voor 40.000 VND (45 min). Wanneer je naar het vliegveld wilt kun je aan jouw hotel vragen of ze de shuttle bus voor je reserveren of een taxi bellen. De shuttle bus vertrekt ongeveer 2 uur voor elke vlucht.

Bus

 • Bussen per dag: Tussen Dalat en Ho Chi Minh City gaan er heel veel bussen de hele dag door. Wil je geen halve dag van je rondreis door Vietnam missen, kies dan voor een nachtbus. Deze vertrekken tussen 22:00 en 23:00 en komen de volgende dag rond 6:00 aan in Dalat of Ho Chi Minh, afhankelijk van welke kant je op reist.
 • Reisduur: 7 uur
 • Busmaatschappijen: Futa, Thanh Buoi, Minh Tri Limousine, Thinh Phat Limousine, Hoang Vu Limousine, The Sinh Tourist.
 • Prijs: Afhankelijk van welke busmaatschappij je kiest, is een busticket tussen de €8 en €10.
 • Boeken: De bus van Ho Chi Minh City naar Dalat kun je boeken op het busstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Bussen van Dalat naar Ho Chi Minh City komen aan in het busstation iets buiten het centrum. Vanaf daar zijn er minibusjes die je naar jouw accommodatie in het centrum brengen (inbegrepen). Een taxi is dus niet nodig. Neem je de bus van Dalat naar Ho Chi Minh City, wordt je opgehaald door een busje bij jou accommodatie en naar het busstation gebracht.

Motorroute

Je hebt een aantal opties om van Ho Chi Minh City naar Dalat te rijden. De snelste is dat je het grootste gedeelte van de route de QL20 volgt. Wil je in één dag naar Dalat rijden, kun je het beste deze route volgen, maar je bent nog steeds minstens 8 uur onderweg. Een betere optie is om een dag in Cat Tien National Park te verblijven. Daarnaast zijn er nog een aantal wegen die langer zijn, maar niet over de snelweg gaan. Minder verkeer en meer natuur. Je kunt deze alternatieve routes hier bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top