Van Ho Chi Minh City naar Mui Ne (en vice versa)

Mui Ne is voor veel reizigers de eerst stop vanaf Ho Chi Minh City, of de laatste stop wanneer je van noord naar zuid reist. Je vindt in Mui Ne een relaxte sfeer, mooie stranden, grote duinen en veel watersportactiviteiten. Om van Ho Chi Minh City naar Mui Ne te gaan of van Mui Ne naar Ho Chi Minh City heb je een aantal opties:

Tips:

 • Om van en naar het busstation of treinstation te komen kun je ook gebruik maken van Grab – een taxi app op je telefoon.
 • Mui Ne is onderdeel van Phan Thiet. Bussen en treinen rijden vaak naar deze bestemming.
 • Wanneer je online zoekt is het ook handig om beschikbaarheid en prijzen te bekijken van of naar Phan Thiet in plaats van Mui Ne. Van Phan Thiet naar Mui Ne is het ongeveer 30 kilometer en kun je bereiken met een taxi of met de lokale bus.

Trein

 • Treinstation in Ho Chi Minh City: Het Saigon Railway Station ligt net buiten het centrum (district 1). Een taxi naar het station kost rond de 4-5 dollar.
 • Treinstation in Mui Ne: Mui Ne zelf heeft geen treinstation, maar Phan Thiet (waar Mui Ne onderdeel van is) heeft wel een treinstation; het Phan Thiet Railway Station. Er is ook een tweede treinstation, Binh Thuan (voormalig Muong Man). Binh Thuan ligt verder dan Phan Thiet en kun je vanuit Mui Ne alleen bereiken met een taxi. Binh Thuan ligt op de route van zuid naar noord Vietnam en heeft om die reden meer treinen.
 • Prijs: Het kost ongeveer tussen de 6 en 10 dollar afhankelijk van welke klasse je kiest.
 • Reisduur: 4 uur.
 • Boeken: Je kunt de trein van Ho Chi Minh City naar Mui Ne boeken op het treinstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Bus

 • Busstations: De meeste bussen rijden naar Phan Thiet. In Ho Chi Minh City zijn er meerdere busstations. Voor het gemak, kun je het beste een busmaatschappij kiezen die vanaf het busstation in district 1 vertrekt.
 • Busmaatschappijen: Hanh Cafe, Futa Bus en The SinhTourist.
 • Reisduur: 5 uur.
 • Prijs: Rond de 5 dollar (luxere bussen zijn duurder)
 • Boeken: Je kunt de bus van Ho Chi Minh City naar Mui Ne boeken op het busstation, bij een lokaal reisbureau of online via 12go.asia of Baolau.

Privé vervoer met chauffeur

Als alternatief op de bus en trein kun je met een luxe privé auto of minibusje gaan. Deze service kan je ook direct ophalen vanaf het vliegveld in Ho Chi Minh City of vanaf je hotel in district 1.

Motorroute

Veel backpackers kopen een motor in Ho Chi Minh City en rijden dan naar Hanoi. De eerste stop is vaak Mui Ne (of als deze wordt overgeslagen Dalat). Mui Ne ligt 220 kilometer van Ho Chi Minh City. Het duurt ongeveer 6 uur met de motor, inclusief een paar korte stops.

Van Ho Chi Minh City naar Mui Ne op de motor is een hele simpele route. Je hoeft alleen maar over de QL1A (snelweg 1) te rijden, de meest belangrijke verbinding van het land die helemaal naar Hanoi in het noorden gaat.

Het eerst stuk kun je eventueel CT01 nemen, wat een kwartiertje korter is. Om Ho Chi Minh City uit te komen is het aan te raden om Google Maps of Maps.me (voor offline kaarten) te gebruiken.

Een alternatief is om de kustroute te nemen via Ba Ria, waar je wel meer dan een dag voor nodig hebt. De route: HCMC – Ba Ria – Long Hai – Binh Chau – Loc An – Ho Coc – La Gi – Ke Ga – Mui Ne (route).

Let op: Mui Ne is één van de enige plekken in Vietnam waar de politie moeilijk kan doen met het niet in bezit zijn van een geldig Vietnamees rijbewijs.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top

COVID update:

Ontvangt een melding wanneer de grenzen in Vietnam opengaan voor toeristen + gratis Vietnam eBook!

Schrijf je in voor de update